solyanreklam
sagreklam

MUDANYA ZABITASINDAN SEYYAR DENETİMİ

MUDANYA ZABITASINDAN SEYYAR DENETİMİ

MUDANYA ZABITASINDAN SEYYAR DENETİMİ
  • 07 Mart 2016, Pazartesi 0:00

Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, gıda ve hijyen denetimlerinin yanı sıra ilçede yaya yollarını ve kaldırımları işgal eden seyyar satıcılara karşı da denetimlerini sürdürüyor.

Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe sınırları içerisinde izinsiz olarak satış yapan seyyar satıcıları denetliyor. Seyyar denetimler kapsamında yol ve kaldırımları işgal eden seyyar satıcılara 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 38. Maddesi gereğince işlem yapılırken, sesli anons yapan seyyar satıcıların ses yayın cihazlarına el konuluyor. İlçede yapılan çalışmalar ile halkın sağlığını ve düzenini sağlamak amacında olduklarının altını çizen Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürü İlhan Aksakal, çalışmaların devam edeceğini de sözlerine ekledi. Cadde ve sokaklarda vatandaşların rahat yürüyebileceği yerlerde satış yapan satıcıların faaliyetlerine son verildiğini de belirten Aksakal, “Mudanyalı esnafımızı mağdur eden ve megafon ile anonslar yaparak çevreyi rahatsız eden satıcılar hakkında gerekli önlemler alınmaktadır” dedi.
KÖYLÜ ESNAFI MAĞDUR EDİLMİYOR
Kaldırımların işgal edildiği, vatandaşların geçişinin engellendiği yerler ile çevre ve gürültü kirliliğine sebep olarak haksız kazanç sağlayan seyyar satıcılara karşı denetlemeler gerçekleştirdiklerini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, “Mudanya’da ruhsatlı ve vergisini ödeyen esnafın mağduriyetine sebep olan seyyar satıcılar ile de mücadelemiz tüm hızıyla devam etmektedir” dedi. Vatandaşların da bu konularda duyarlı olmasını isteyen Türkyılmaz, “Mahallelerimizden kendi ürünlerini satmak üzere ilçe merkezine gelen köylü esnafımıza ise uygun görülen yerlerde ve pazarlarda ürünlerini satmalarına yardımcı olunmaktadır” dedi. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık