“MUDANYA VE MUDANYALILARIN HAKKINI KORUMAYA DEVAM EDECEĞİM!”

• 12 Kasım 2015, Perşembe 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya Sahil Projesi inşaatıyla ilgili süreci sert bir dille eleştirerek, “Mudanya sahil projesinin bu güne kadar tamamlanamamasının hesabını, savcılığa suç duyurusunda bulunarak soracağız. Mudanya ve Mudanyalı hemşehrilerimin hakkını bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da korumaya devam edeceğim. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Başkanlık Makamı’nda düzenlediği basın toplantısında, Mudanya Sahil Projesi’nin yılan hikayesine dönen, inşaat süreci ve yaşananlarla ilgili eleştirilerde bulundu. Başkan Hayri Türkyılmaz, göreve geldiği günden bu güne 5 kez halka açık basın açıklaması yaptığını, dürüstlük ve şeffaflık adına Bursa ve Mudanya kamuoyunu bilgilendirdiklerini vurgulayarak, “Seçim döneminde söz verdiğim tüm projeleri tek tek yerine getirmenin, dürüst, şeffaf ve ahlaklı yönetim anlayışı sergileme sözümü de yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyorum. Sürekli halkın içerisinde olan bir belediye yönetimi olarak, halkımızın bilgi alma konusundaki ihtiyaçlarını her zaman eksiksiz yerine getirmeye çalıştık. Bu konuda hiç bir zaman sıkıntımız olmadı. En büyük sıkıntımız, geçmiş dönemdeki yapılanların, kamuoyunun ve tüm Türkiye’nin bilgi o yolsuzlukların, o gayrimeşrulukların, bizim dönemimizde olmaması, birilerini rahatsız ediyor. Bu güne kadar ne benimle, ne çalışanlarımla, ne belediye meclis üyelerimizle ilgili asla şaibeye yer olmadı ve olmayacaktır. Bunu herkes böyle bilsin. Biz temiz dürüst ahlaklı belediyeciliğin nasıl yapılacağını göstermek içen göreve geldik. Bu güne kadar yaptığımız hizmetleri, yüzde 90 memnuniyet gösteren Mudanyalı hemşehrilerimiz çok iyi biliyor. Siyasette, İsmet İnönü’nün o ünlü ve mükemmel sözü olan ‘Namuslular da, namussuzlar kadar cesur olmadır” sözü ile hareket ettim ve bu güne kadar da bu anlayışla siyaset yaptım. Göreve geldiğimiz günden beri bu cesaretle ve bu yüreklilikle görevimi yaptım ve yapmaya da devam edeceğim” dedi. “SAHİL PROJESİNDE DÜĞÜM ÇÖZÜLEMEDİ!” Başkan Hayri Türkyılmaz, sahil projesinde düğüm çözülüyor diyerek, Mudanyalı hemşehrilerin yaz aylarında çile yaşamasına neden olanlardan savcılığa suç duyurusunda bulunarak hesap soracağını vurguladı. Başkan Türkyılmaz, sahil projesiyle ilgili şunları söyledi: “Sahil projesi ile ilgili söylenen şuydu; Düğüm çözüldü! Ama birileri burada seçimlere yönelik propaganda yaparak, Mudanya’yı, Mudanyalı hemşehrilerimizi, Bursa’yı ve Türkiye’yi kandırdığını gördük. Çünkü düğüm çözülmemiş, kördüğüm olmuştu. Mudanya Belediye Başkanı olarak, hemşehrilerimin hakkını koruyacağım sözümü sonuna kadar yerine getireceğim. Sahil projesinde yaşanan maddi ve manevi problemlerin sorumlusu kim? Devlet zararı var, kamu zararı var. Sahil projesi işi 1 milyon 656 bin 358 lira daha fazla para veren firmaya verilmiş, bu bir kayırma mıdır? Yanlış ve tekniğe aykırı yapılan imalatlar var. Bütün Mudanyalı hemşehrilerim adına bunların cevabını istiyoruz. Bu güne kadar işi üstlenen firmaya kaç para ödenmiştir? Kamu İhale Kurumu’nun resmi internet sitesinde bugün itibariyle baktığınızda, sayfada ‘sahil projesiyle ilgili konunun inceleme olduğu’ belirtiliyor. Düğüm nasıl çözüldü, anlamadık.” “MUDANYALILARIN HAKKINI KORUMA ADINA, ADALET, HAK, HUKUK VE EŞİTLİK ADINA, CANIM PAHASINA KABADAYIYIM!” Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya ve Mudanyalı hemşehrilerinin hakkını sonuna kadar arayacağını vurgulayarak, “Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Altepe, 8 Kasım 2015’te Mudanyalı esnaflarla yaptığı toplantıda, sahil projesinin 1,5 ayda bitirileceğini söylemiş. Bu sürenin 2 haftası geçti, 1 ayda bu işin bitmesi mümkün değildir. Demek ki bir takım insanlar Mudanyalı hemşehrilerimizi kandırıyor. Altepe’nin o toplantıda benimle ilgili; ‘Kuru kuruya laf söylemekle olmaz, kabadayılıkla olmaz’ demiş. Ben kabadayıyım, Mudanya’nın ve Mudanyalı hemşehrilerimin hakkını koruma adına, adalet adına, eşitlik adına, hak ve hukuk adına, ben canım pahasına kabadayıyım. Bunu herkes bilsin. Bana laf yetiştirmeye kalkacağına, işlerini doğru dürüst, yasalara ve mevzuata göre yapıp, bu işi bitirmeye çalışsınlar. Mudanya Belediye Başkanı olarak, sahil projesiyle ilgili, Mudanyalı hemşehrilerimin ve Mudanya’nın hakkını koruma adına savcılığa suç duyurusunda bulunacağım ve hakkımızı arayacağım. Onların 15 milyon liraya yaptırmaya çalıştığı işi, biz Mudanya Belediyesi olarak 5-6 milyon liraya yaparız. Bir yaz döneminin daha böyle geçmesine izin vermeyeceğiz. Mudanyalı hemşehrilerimiz ve Mudanya adına bu işi biz temizleyeceğiz. Sahil projesini ya yapacaklar, ya gidecekler, biz yapacağız.”