solyanreklam
sagreklam

MUDANYA, TURİZMDE DE MARKA OLACAK!

MUDANYA, TURİZMDE DE MARKA OLACAK!

MUDANYA, TURİZMDE DE MARKA OLACAK!
  • 09 Nisan 2015, Perşembe 0:00

Mudanya Belediye Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen, Mudanya’nın turizmde Türkiye’nin ve dünyanın marka kentlerden biri olması yönünde önemli çalışmalara imza atılacağını vurguladı.

 

Mudanya Belediye meclisinin Nisan ayı toplantısında, oy birliğiyle alınan kararla, Mudanya’nın turizmde de marka kent olması amacıyla gerçekleştirilmesi planlanan projelerin de start verilmiş oldu. Mudanya Belediye Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen, Mudanya’nın Türkiye ve dünyada turizmiyle de marka olması amacıyla Turizm Master Planı hazırlanacağı, belirlenen noktalarda Turizm Danışma bürolarının kurulması, Mudanya’nın hava kalitesinin ölçüm çalışmalarının yapılması, Girit Danteli’nin marka patentinin alınarak tescilli bir marka haline getirilmesi, Mudanya Beceri Geliştirme Merkezi Projesi’nin uygulanması, Mudanya’nın turizm röntgeninin çekilerek yol haritasının belirlenmesi gibi projelerin gerçekleştirilerek, Mudanya’nın saklanan ve göz ardı edilen güzelliklerinin gün yüzüne çıkarılacağını vurguladı.    

 

“TURİZM MASTER PLANI HAZIRLANACAK”

Mudanya Belediyesi Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen, Mudanya Turizminin geliştirilmesi amacıyla Turizm Master Planı oluşturulacağını belirterek, “Mudanya’mızda ilk defa Mudanya Turizm Master Planı hazırlanacak. Görüşmelerimizi tamamlayıp, uzman kişi ve kuruluşlardan tekliflerimizi alarak incelemelerimizi yapıyoruz. Hazırlıklarımız kısa zaman içinde tamamlanacak ve bir plan ortaya çıkartılacaktır. Bu master planı ayrıca Mudanya’mızın da yol haritası olacaktır” diye konuştu. Mudanya Belediyesi olarak ilklere imza atmaktan gurur duyduklarını vurgulayarak, “Hibe Destekli Projelere de önem veriyoruz. Bu kapsamda ilk projemizi hazırladık. Mudanya Kadın Beceri Geliştirme Merkezi projemiz için Japonya Büyükelçiliği Yerel Projelere Hibe Programı Çerçevesinde başvuruda bulunduk. Proje tutarı toplam 132.000 dolar ve bunun 85.000 dolarlık kısmı Japonya Büyükelçiliği’nden beklenen hibedir” dedi.
 

“GİRİT DANTELİ, MUDANYA’NIN TESCİLLİ MAKASI OLACAK”

Mudanya belediyesi olarak ilçedeki Girit Kültürü içinde yaşatılan Girit Dantelinin bir marka olması için çalışmaların hızlandırıldığını vurgulayan Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen, ”Mudanya Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren kursiyer kadınlarımızın ürettiği Girit Danteli için marka tescil müracaatını yaptık. Bu çalışmalar kapsamında Mudanya Belediyesi ‘Girit Danteli’ isim hakkı için Türk Patent Enstitüsü’ne Marka Tescil müracaatımızı gerçekleştirdik. Bu değerimizin marka tescilinin yapılmasıyla bundan sonraki çalışmalar daha da değer kazanacaktır” diye konuştu. 

 

“MUDANYA’NIN TURİZM RÖNTGENİNİ ÇEKECEĞİZ”

Mudanya Belediye Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen, Nisan ayı içinde bir ilke daha imza atacaklarını belirterek, “Mudanya’nın turizm röntgeninin çekilmesi amacıyla önemli bir adım daha attık. 28 Nisan’da Mudanya Belediyesi, MUTOB, TÜRSAB  ve Mudanya’daki turizm dinamiklerimizle bir araya gelerek öncelikle Bursa’daki tur acenteleriyle Mudanya da bir araya geleceğiz. Bir enformasyon turu yaparak, TÜRSAB ve turizm acentelerinin beklentilerini masaya yatıracağız. Bu toplantılar sonrasında Mudanya’nın Turizm röntgenini çekip, planlamalarımızdaki yol haritamızı belirleyeceğiz” dedi. Esen, Mudanya’nın tarihi ve kültürel değerlerinin, yer altı ve yer üstü zenginliklerinin yabancı turistlerin izlenimine sunulması gerektiğini belirterek, ”Turizm acentelerinin gezi planlarına Mudanya’mızı mutlaka aldıracağız. Mudanya’mızı yolcu karşılama yeri olmaktan çıkartıp, tarihi ve kültürel değerleriyle önem taşıyan bir turizm merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. Mudanya’da 3 noktada Turizm Enformasyon Bürosu kurulacağını da ifade eden Esen, “Konuyla ilgili Bursa Kültür, Turizm ve Tanıtma Birliği’ne müracaatımızı yaptık. Bugüne kadar yaptığımız görüşmelerde büroların Haziran ayına kadar teslim edileceği belirtildi. Bu konuda hafta içinde yine görüşmeler yapacağız. Gelişmelere göre çalışmalarımızı yönlendireceğiz” dedi. Esen, Mudanya’nın turizm da marka kent olacağını vurgulayarak, “Bir yola çıktık ve söz verdik. Hedef turizm ve hedef Mudanya’nın tanıtılması ve Mudanya’nın kazanmasıdır. Mudanya Belediye Başkanımız Hayri Türkyılmaz’ın da dediği, üzerine basa basa vurguladığı gibi; ‘Mudanya’nın saklanan ve göz ardı edilen tüm değerleri için çalışacağız. Bu değerlerin gözler önüne serilmesi ve insanların bu değerlerden haberdar edilmesi, Mudanya’ya gelecek yerli ve yabancı tüm turistlerin, Mudanya’mızdaki  tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini görmeleri ve tanımaları için çalışacağız.” dedi. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık