solyanreklam
sagreklam

MUDANYA SANAT İLE DE GÜNDEME GELECEK

MUDANYA SANAT İLE DE GÜNDEME GELECEK

MUDANYA SANAT İLE DE GÜNDEME GELECEK
  • 26 Kasım 2015, Perşembe 0:00

Ünlü oyuncu Mert Fırat, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı makamında ziyaret ederek Mudanya’da kültürel, sanatsal ve sosyal projelerin altına imza atmak istediklerini belirtti.

Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu ve senarist Mert Fırat, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı makamında ziyaret ederek gerçekleştirecekleri projeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Kültürel, sanatsal ve sosyal alanda çeşitli projeler ürettiklerini dile getiren Fırat, “Mudanya’ya dair çalışmalar yapmak istiyoruz. Kısa film festivali, meydan oyunları festivali, yardım projesi gibi projeleri hayata geçirerek, sosyal, kültürel ve sanatsal anlamda Mudanya’nın tanıtımına katkı sağlamak amacındayız” dedi.
“Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi” olduğunu ifade eden Fırat, “Kumyaka Mahallesi’nde gerçekleşen “Barış Sembolü” etkinliği Dünya çapında ses getirdi. Bu etkinliğin devamı niteliğinde gerçekleştirmek istediğimiz Barış temalı kısa film festivalini Mudanya’dan başlatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Köylerde sokak oyunları, meydan oyunları gibi etkinlikler ile kırsal alanda halkın arasında olmak istediklerini de sözlerine ekleyen Fırat, “Mudanya’nın bu konularda çok büyük potansiyeli var. Olumlu olarak tepkiler alacağımızdan eminim. Birlikte çalışmak adına üzerimize düşen ne görev var ise yapmaya hazırız” diye konuştu.
“PROJELERE DESTEK OLACAĞIZ”
Gerçekleşen ziyaretten dolayı mutluluğunu dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise, gerçekleşecek çalışmalara Mudanya Belediyesi olarak destek vereceklerinin altını çizdi. Kültürel, sanatsal ve sosyal alanda projeleri hayata geçirmek için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Türkyılmaz, “Mahallelerimizde gerçekleştireceğimiz film ve tiyatro etkinlikleriyle de halkımız ile buluşacağız” dedi. Gerçekleştirdikleri barış etkinliğinin çok büyük ilgi gördüğünü ifade eden Türkyılmaz, “Barış etkinliklerimiz devam edecek. Güzel bir misyon yakaladık. Barış rekorunu kardeş şehirlerimizin de katkılarıyla başta Yunanistan olmak üzere her yıl kardeş şehirlerimizin ülkelerinde yenilemek istiyoruz. Barışı bu etkinlikler ile daha anlamlı hale getireceğiz” dedi.
“Geçmişimiz ile buluşup, kimliğimize kavuşmak” ana temalı “Kültür Devrimi” projesinden de bahseden Türkyılmaz, “Kısa zaman içerisinde bu projemizi hayata geçireceğiz. Geçmişin geleceğe taşınması adına yapılacak tüm projelere destek vermeye hazırız. Projemiz ile köylerimizin gelenek ve göreneklerini ön plana çıkaracağız.  Mudanya’mız kültürel, sosyal ve sanatsal faaliyetler ile de farkını göstererek, adından sıkça söz ettirecek” diye konuştu.      

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık