solyanreklam
sagreklam

MUDANYA GELECEĞE TURİZM İLE TAŞINACAK

MUDANYA GELECEĞE TURİZM İLE TAŞINACAK

MUDANYA GELECEĞE TURİZM İLE TAŞINACAK
  • 28 Eylül 2016, Çarşamba 0:00

Mudanya’nın turizm yönünde gelişmesi için faaliyetlerini sürdüren Mudanya Belediyesi, bir ilki gerçekleştirerek çalışmalarını tamamladığı 2016-2023 Turizm Master Planı’nın sunumunu ve tanıtımını gerçekleştirdi.

Mudanya turizminin uzun vadeli ve geniş kapsamlı bir şekilde gelişmesine yön vermek amacıyla çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediyesi, oluşumunu tamamladığı 2016 -2023 Turizm Master Planı’nın sunum ve tanıtımı gerçekleştirdi. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen tanıtım toplantısında Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Erkan Altıntaş, Akın Poroy’un yanı sıra CHP ve MHP’li meclis üyeleri ile basın mensupları katılım sağladı. Turizm Master Planı’nın Mudanya’nın turizm kenti olması yolunda attıkları en önemli adım olduğunu belirten Mudanya Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen, “Mudanya’nın vizyonunun gelişmesinde ve çehresinin değişmesinde önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz” dedi.
“MUDANYA TURİZM KENTİ OLMALI”
Göreve geldiklerinde Mudanya’nın turizm kenti olması gerektiğini söylediklerini hatırlatan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’da yaşayanların ekonomilerinin ve refah seviyesinin turizm ile artacağına vurgu yaptı. Mudanya’nın geleceğe turizm kenti olarak taşınacağına inandığını söyleyen Türkyılmaz, “Mudanya’mızın doğal zenginlikleri başta olmak üzere tarım, gastronomi gibi birçok zenginliği var. Bunlar bugüne kadar hiç ele alınmamış” dedi.
“UYGULAMAYA TAŞIMAKTA KARARLIYIZ”
Anlayış farklılıklarının kısa süre içerisinde ortadan kalkması gerektiğine de değinen Türkyılmaz, “Mudanya’nın geleceğinin bu turizm çalışmalarında olduğunu görürler. Turizm ile birlikte ilçemizin yaşam seviyesinin ne kadar yükseleceğini görürler. Bizim alacağımız bu kararlara ve yapacağımız çalışmalara destek olurlar ve bizde Mudanya’mızı hak ettiği noktaya getiririz” diye konuştu. Mudanya Belediyesi olarak böyle bir çalışmayı gerçekleştirmenin kendilerine nasip olduğunu sözlerine ekleyen Türkyılmaz, bu çalışmaların ve planların uygulamaya taşımakta da kararlı olduklarının altını çizdi.
“FAALİYETLER İLÇE GENELİNE YAYILMALI”
Prof. Dr. Hüseyin Kanıbir’in gerçekleştirdiği sunumda Mudanya’nın turizm potansiyeli anlatıldı. Mudanya’nın günübirlik turizme yönelik bir yer olduğunun altını çizen Kanıbir, “Bu çalışmalarda Mudanya’nın turizm kapasitesini tespit etmek, Mudanya’nın turizm alanında nasıl planlanması gerektiği, Mudanya’nın Dünya’da ki turizm alanlarında bir ürün olarak nasıl çekim merkezi haline getirileceği ile Mudanya’nın turizmden elde ettiği geliri arttırmak için çalışmalar yürütüyoruz” dedi. Turizm faaliyetlerinin tüm yıla ve ilçe geneline yayılması gerektiğinin de altını çizen Kanıbir, Dünya turizminde de örnekler ve sayısal rakamlar paylaştı.
“MUDANYA’NIN BU ÇALIŞMALARA SAHİP ÇIKMASI GEREKİYOR”
Turizm alanında eksikliklerinde gündeme geldiği tanıtım toplantısında, Mudanya’nın sekiz turizm çeşidini kapsadığını ifade eden Kanıbir, Tüm Mudanya’nın bu çalışmalara sahip çıkması ve destek vermesi gerektiğini söyledi. Mudanya’nın turizm envanterinin çıkarılması ve potansiyelin anlaşılabilmesi için tespitlerin yapılması gerektiğini de vurgulayan Kanıbir, Mudanya’nın güçlü olduğu turizm alanlarını İnanç Turizmi, Doğal çekicilik, Kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler ve Gastronomi turizmi olarak nitelendirdi.         

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık