solyanreklam
sagreklam

MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN ATATÜRK’E ÖZEL ANMA GECESİ

MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN ATATÜRK’E ÖZEL ANMA GECESİ

MUDANYA BELEDİYESİ’NDEN ATATÜRK’E ÖZEL ANMA GECESİ
  • 11 Kasım 2017, Cumartesi 0:00

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79’uncu yıldönümünde Mudanya Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle anıldı. İlçe genelindeki okullar arasında düzenlenen “Atatürk’e Mektuplar” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken, düzenlenen gecede duygusal anlar da yaşandı. 

 

 

Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya Belediyesi, 79 yıl önce ebediyete uğurladığımız Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü düzenlediği özel etkinlikle andı. Berhan Şimşek, Haluk Çetin ve Akif Oktay'ın katılığı gecede öğrencilerin atalarına yazdıkları mektupları okuması duygusal anların yaşanmasına sahne oldu. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Mudanya İlçe Başkanı Ergül Batman, Belediye Başkan  Yardımcısı Sevinç Şenşekerci’nin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker, öğrenciler ve Mudanyalılar katıldı.

 
“MİLYONLARCA MUSTAFA KEMAL YAŞIYOR”

Gecede konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Biz maviyi çok sevdik. 1881’de Selanik’te dünyaya açılan bir çift gözden ötürü” ifadeleri ile Atatürk’e olan özlemini dile getirirken,  “Mavi umuttur, mavi özgürlüktür.  Bu yavrularımız olduğu sürece Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır” dedi. 23 Nisan haftasında Atatürk’e mektup yazan tüm çocuklarla Anıtkabir’e gideceklerini ifade eden Türkyılmaz,  “Atatürk bedenen bu dünyayı terk etti ancak düşünceleri ve fikirleri ile yaşıyor. Bugün milyonlarca Mustafa Kemal yaşıyor. Gençlerimiz sayesinde  Cumhuriyetimiz sonsuza dek yaşayacaktır. Bu Cumhuriyeti kimse yıkamayacaktır. Bundan hiç kuşkumuz yok” ifadelerini kullandı. 


MİNİK YÜREKLERİN BÜYÜK DUYGULARI
Mudanya Belediyesi’nin ilçe genelinde ilk ve orta okullar arasında düzenlediği “Cumhuriyet’in Doğduğu Kent Mudanya’nın Çocuklarından Atatürk’e Mektuplar” yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Bin 280 mektubun yazıldığı yarışmada ilkokul kategorisinde Ela Akça, Şevval Uzundere, Eymen Deniz Doğruol, Kerem Arslan ve Melisa Kahrıman derece elde edereken, Ortaokul kategorisinde ise Gizem Nur Topal, Yasin Güner, Gökçenur Kelekçi, Esma Yudum Arslan ve Melisa Bayrak ödül almaya hak kazandı. Öğrencilerin hasret, sevgi ve şükran duygularını dile getirdikleri mektupları okumasıyla duygusal anlar yaşandı. Düzenlenen yarışmada yazılan mektuplar, kitap haline getirilecek.

ŞİMŞEK, “MUSTAFA KEMAL ADI TARİHTEN DE BÜYÜKTÜR”
Program, CHP Parti Meclis Üyesi Berhan Şimşek’in konuşmasıyla devam etti. Şimşek, “79 yıldır ilk günkü gibi anılan, heyecanlanan, gözlerden yaşlar gelircesine özlemi çekilen dünyada başka bir lider yoktur” dedi. Atatürk’ün gerçekleştirdiği devrimlerin önemini bir kez daha anladıklarının altını çizen Şimşek, “Hiç umutsuz değilim. Bu güzel evlatlarımız var oldukça bu ülke sonsuza dek yaşayacaktır. Mustafa Kemal adı tarihten de büyüktür”ifadelerini kullandı.

AKİF OKTAY VE HALUK ÇETİN’DEN ATATÜRK ANILARI
Kuva-i Milliye, Kurtuluş Savaşı ve Atatürk ile ilgili şiirleri seslendiren Akif Oktay’a Haluk Çetin de şarkıları ile eşlik etti.  Rumeli Türküleri ve  Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendiren Haluk Çetin, programı İzmir Marşı ile sonlandırdı. Gecenin sonunda Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, sanatçılara teşekkür etti.  

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık