solyanreklam
sagreklam

MUDANYA BELEDİYESİ NİSAN MECLİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MUDANYA BELEDİYESİ NİSAN MECLİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MUDANYA BELEDİYESİ NİSAN MECLİSİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
  • 07 Nisan 2017, Cuma 0:00

Mudanya Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1’inci oturumu CHP’den 10,  AKP’den 8 ve bağımsız 4 üyenin katılımıyla gerçekleştirildi. Meclis toplantısında encümen üyeleri ve ihtisas komisyonları seçimleri yapıldı.

Mudanya Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı 1’inci oturumu CHP’den 10,  AKP’den 8 ve bağımsız 4 üyenin katılımıyla Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde Başkan Hayri Türkyılmaz’ın başkanlığında gerçekleştirildi. 32 gündem ve 2 gündem dışı maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, 2016 Mali Yılı Faaliyet Raporu görüşmeleri 12 Nisan Çarşamba günü gerçekleşecek ikinci oturumda yapılması kararlaştırıldı. 2016 yılına ait gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerine ait denetim raporu okunarak meclise bilgi verildi. 1 adet ekskavatör, 1 adet kazıcı yükleyici, 1 adet engelli taşıma minibüsü, 1 adet araç üstü kombine satıh kaplama aracı ve asfalt emülsiyon üretim tesisi temini için İller Bankası’ndan 1 milyon 705 Bin TL kredi alınması ve Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.  1 yıl görev yapmak üzere iki encümen üyesi ile İhtisas Komisyonları üye seçimleri gerçekleştirildi.
“DOĞRU İŞLER YAPTIĞIMIZ ORTADADIR”
Meclis toplantısının ilk maddesinde bilgi verilen denetim raporu sonrasında konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Göreve geldiğimizden beri Sayıştay denetçileri ve müfettişlerin sürekli denetimi altındayız. Yapılan bu denetimlerin hepsinden alnımızın akıyla çıktık. Müfettişlerin gelmesi için şikayetlerde bulunan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Onların sayesinde belediyemizin ne kadar temiz, dürüst olduğu ve doğru işler yaptığı ortaya çıkmıştır” dedi.
“BÜTÇE BAŞARIMIZ TARTIŞILMAZ”
Personel ve bütçe konusunda yapılan eleştirilere de cevap veren Başkan Türkyılmaz, Mudanya Belediyesi’nin tarihinde ilk kez bu kadar yüksek bir gerçekleştirme oranı yakalandığını vurguladı. Göreve geldiklerinde personel giderlerinin yüzde 42’lerde olduğuna dikkat çeken Türkyılmaz, “Biz bu oranı yüzde 30.01’e indirdik. Avukat, doktor, mühendis gibi teknik eleman sıkıntısı yaşıyoruz. Ancak İçişleri Bakanlığı’na defalarca yazı yazmamıza rağmen hiçbir cevap alamadık” dedi. Bütçe konusunda büyük bir başarı yakaladıklarının altını çizen Türkyılmaz, “Büyükşehir Belediyesi dahil Bursa’da ki tüm belediyelere örnek teşkil ediyoruz. Bizim gösterdiğimiz başarıyı yakalayan varsa teşekkür ve tebrik ederiz. Geçmiş dönemlerle kıyaslanmayacak düzeyde bir başarı sergiliyoruz. 30 yılda yapılamayan hizmetleri 3 yılda gerçekleştirdik. Hazırladığımız faaliyet raporu da bunun en büyük göstergesidir” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık