solyanreklam
sagreklam

MUDANYA BELEDİYESİ MÜTAREKE MEYDANI’NI YENİLİYOR

MUDANYA BELEDİYESİ MÜTAREKE MEYDANI’NI YENİLİYOR

MUDANYA BELEDİYESİ MÜTAREKE MEYDANI’NI YENİLİYOR
  • 09 Şubat 2018, Cuma 0:00

Mudanya’nın kalbi konumundaki Mütareke Meydanı, Mudanya Belediyesi’nin kent değerlerini koruyarak geleceğe taşıma çalışmaları kapsamında yepyeni bir görünüme kavuşuyor. Mütareke Meydanı yenileme projesi kapsamında; belediye binasının bulunduğu alandan başlayarak, yayalaştırma çalışmaları yapılacak, Mütareke Müzesi’nin karşısında bulunan İsmet İnönü Anıtı’nı da içine alan bölge, dev bir meydan haline getirilecek.

Mudanya’yı doğal, tarihi ve kültürel değerleriyle geleceğe taşıyan Mudanya Belediyesi, kent kimliğini ortaya çıkaracak projelere bir yenisini daha ekliyor. İlçenin kalbi konumundaki Mütareke Meydanı, Mudanya Belediyesi’nin başlattığı çalışma ile yepyeni bir görünüme kavuşuyor. Mudanya’nın değerlerini koruyarak geleceğe taşıma çalışmaları kapsamında Belediye binasının bulunduğu alandan başlayarak, yayalaştırma çalışmaları yapılacak, Mütareke Müzesi’nin karşısında bulunan İsmet İnönü Anıtı’nı da içine alan bölge, dev bir meydan haline getirilecek. Mübadeleden önce Rum halkının yaşadığı ve büyük oranda korunmuş, ilçenin tarihsel merkezi konumunda bulunan, Mütareke Evi Müzesi ve çevresinden oluşan bu bölge, tamamen yayalaşacak.
2018 YILI İÇİNDE TAMAMLANACAK
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş aşamasında tarihi bir değeri olan ve Mudanya’nın simgesi haline gelen Mütareke Evi’nin bulunduğu meydanın, çağdaş şehircilik anlayışıyla yeniden düzenleneceğini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Kentler meydanlarıyla yaşar, meydanlarıyla tanınır, onunla kimliğini kazanır. Yenileme çalışması kapsamında parkın duvarları yıkılarak zemin düzenlemesi yapılacak. Oturma grupları yenilenerek Mudanyalıların vakitlerini geçireceği güzel bir park alanı oluşturulacak. Meydan, bu yıl içinde çok kısa bir sürede yenilenerek, eskisinden daha güzel hale getirilecek” diye konuştu.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık