solyanreklam
sagreklam

MUDANYA BELEDİYESİ MÜTAREKE ETKİNLİKLERİNE HAZIR

MUDANYA BELEDİYESİ MÜTAREKE ETKİNLİKLERİNE HAZIR

MUDANYA BELEDİYESİ MÜTAREKE ETKİNLİKLERİNE HAZIR
  • 07 Ekim 2016, Cuma 0:00

Mudanya Mütarekesi’nin imzalanışının 94’üncü yıldönümü Mudanya Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikler ile kutlanacak. 08 - 15 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan etkinliklerde panel, konser, gösterilerin yanı sıra sergi ve imza günleri de düzenlenecek.

Mudanya Mütarekesi’nin imzalanışının 94’üncü yıldönümü Mudanya Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle kutlanacak. 8 Ekim Cumartesi günü Mübadele Çalıştayı ile başlayacak olan etkinlikler 15 Ekim tarihine kadar devam edecek. İlkay Akkaya, Yalçın Özden ve Gökçe’nin sahne alacağı etkinliklerde Hüseyin Genç, Kemal Demirel ve Fatoş Pekseren’in de imza günleri ile sergileri gerçekleşecek. Kıbrıs Beyarmudu Belediyesi, Romanya Mecidiye Belediyesi ve Mudanya Belediyesi Halk Dansları ekiplerinin de sahne alacağı Mütareke etkinlikleri 11 Ekim günü düzenlenecek fener alayı ve kortej yürüyüşüyle renklenecek.  
MUDANYA GELECEĞİNİ KONUŞACAK
Mudanya Belediyesi’nin ilçenin geleceğini şekillendirmek adına hazırlıklarını gerçekleştirdiği “İmar Kurultayı” 14-15 Ekim tarihlerinde Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Mudanya’nın Anayasası olarak nitelendirilen çalışmalarda “Mudanya’nın bölge içindeki stratejik konumu”, “Mudanya’da ulaşım sorunu ve çözüm önerileri”, “Planlama ve imar uygulamaları”, “Turizm Stratejileri”, “Kırsal yerleşmeler ve tarım” konuları gündeme taşınacak.
KILIÇDAROĞLU MUDANYA’YA GELİYOR
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Mütareke etkinliklerine katılım sağlayacak. 11 Ekim akşamı kortej yürüyüşünün ardından Mütareke Meydanı’nda halka hitap edecek olan Kılıçdaroğlu, 12 Ekim günü ise Mudanya Belediyesi proje tanıtım toplantısı ve toplu açılış törenine katılım sağlayacak.
MÜTAREKE OLMASAYDI, LOZAN OLMAZDI
Mudanya Mütarekesi’nin Türkiye Cumhuriyeti açısından önemine vurgu yapan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz,  “Dünyada hiçbir kent barışın başkenti olmayı Mudanya kadar hak etmemiştir. Mudanya sadece Barışın ve Kardeşliğin Başkenti olmakla kalmamış Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı kent olmuştur” dedi. “Mudanya Mütarekesi olmasaydı, Lozan olmazdı. Lozan olmasaydı Türkiye Cumhuriyeti olmazdı” diyen Türkyılmaz, “Mütareke’nin önemini bugüne kadar kimse anlatmamış. Mudanya’yı ve Mudanya Mütarekesi’ni tüm Türkiye tüm dünya bilecek. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere bıraktığı bu kutsal emaneti gelecek nesillere taşımak adına tüm gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık