solyanreklam
sagreklam

MUDANYA BELEDİYESİ FAALİYET RAPORU ONAYLANDI

MUDANYA BELEDİYESİ FAALİYET RAPORU ONAYLANDI

MUDANYA BELEDİYESİ FAALİYET RAPORU ONAYLANDI
  • 07 Nisan 2015, Salı 0:00

Mudanya Belediyesi’nin Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, 2014 Yılı Faaliyet raporu oy çokluğuyla onaylandı.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz başkanlığında gerçekleşen Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Tirilye Mahallesi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Meclis Toplantısı’nda 2014 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.  Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, faaliyet raporunun görüşüldüğü sırada, Meclis Başkanlığı kürsüsünü Meclis 1. Başkan Vekili Erkan Altıntaş’a bıraktı. Mudanya Belediyesi’nin bir yıllık faaliyetleriyle ilgili bilgi veren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Halkın seçimi ile oluşan ve halka hizmet için var olan Meclisimizin aldığı kararlar ve belediyemizin çalışmalarıyla, Planlı bir kent olmak, kültür-sanat etkinlikleriyle, sportif faaliyetleriyle, çevre ve doğal yaşama verdiği önemle, sağlık konusundaki yaklaşımlarıyla; eğitim, bilim ve teknolojiye yönelik çalışmalarıyla, dayanışma ve demokrasi kültürüne katkı sunacak bir hale getirilmek üzere adımlar atmaktayız. Çalışmalarımız, belediyemiz çalışanlarının özverisi ve Mudanyalı yurttaşlarımızın desteği ile gerçekleşeceğine olan inancım sonsuzdur. Bu kentin yaşanabilir bir kent haline gelmesi Mudanyalılar olarak hepimizin ortak gurur kaynağı olacaktır. Şeffaf ve hesap verebilir belediyecilik ilkemiz ile Meclis Salonumuz yurttaşlarımıza ardına kadar açıktır. Meclis’te ilk söz hakkını yine yurttaşımızın ve Mahalle Meclislerimizin olacaktır” diye konuştu.

 

“AMACIMIZ, YAŞANABİLİR BİR MUDANYA YARATMAK”

Başkan Türkyılmaz, Mudanya’nın tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıktıklarını, tarihi yapıların restorasyonuyla ilgili çalışmalara önem verdiklerini belirterek, “Tarih, kültür, eğitim, turizm ve tarım ile Barışın ve Kardeşliğin Başkenti olan Mudanya’mız İsa’dan önce yedinci yüzyıla dayanan tarihi ile Myrlea, Apameia, Montania yani geçmişten aldığı tarihsel mirası günümüzle birleştiren ve bu mirası geleceğe taşıyarak medeniyetle yoğrulmasını sağlayan bir kenttir. Mudanya Mütarekesi ile Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun temelleri atılmış,  Sevr Anlaşması sona ermiş, Lozan Anlaşması’na giden yolu açılmıştır. Yıllarca unutulmuş, unutturulmuş Mudanya Mütarekesini dünya sahnesine taşıdık. 2015’de çok daha güzel bir kutlama organize etmek için çalışıyoruz. Bir yandan 2014 yılında geçmiş dönemden devraldığımız borçlarımızı öderken,  bir yandan da çalışmalarımızı sıklaştırdık. Asfalt çalışmalarımızla yaklaşık 3000 ton asfalt kullanarak yeni yol açtık ve 7800 M2  parke taşı döşedik,2200 M2 parke yol ve tretuvar çalışması gerçekleştirdik. Tüm köylerimizin arazi yollarını açtık ve düzenledik. Köyden Mahalleye dönüşen köylerimizin ve mahallelerimizdeki tüm camilerini düzenli olarak temizliyoruz. 2014 yılında 4 adet  yeni park yaptık ve park sayımızı 71 çıkardık, 2015 hedefimiz 150 park ve aynı zamanda sokaklarımızda kuş seslerinin yankılanması için de bütün ağaçları kuşların rahatlıkla yuva yapacağı kuş evleriyle donatacağız. Zeytin Dalı ve Uğur Böceği Projelerimiz ile Mudanya’mızda hiç kimse aç yatmayacak. Tüm okullarımıza ihtiyaçlarını karşılamak üzere temizlik  görevlileri tahsis ettik. Mudanya’da herkesin bir ağacı olsun diyerek, Barış ve Özgürlük Ormanında tüm Mudanyalıların dikili bir ağacının olmasını hedefliyoruz. Tüm bu başarılarda, başta da belirttiğim gibi siz Sayın Meclis Üyelerimizin, personelimizin ve Mudanya ’lı yurttaşlarımızın emeği geçen herkesin katkısı büyüktür. Hepinize gönülden teşekkür ederim” diye konuştu. Konuşmaların faaliyet raporu oylamaya sunuldu. AKP ve MHP’nin ret oyuna karşılık, CHP grubunun kabul oylarıyla 2014 Yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla onaylandı.

 

İHTİSAS KOMİSYONLARI SEÇİLDİ

Meclis toplantısında ayrıca, bir yıl görev yapmak üzere yeni ihtisas komisyonu üyeleri de seçildi. İhtisas komisyonlarının her birinin 5 meclis üyesinden oluşması yönünde karar alınırken, belirlenen ihtisas komisyonları şu şekilde oluştu:

Encümen üyeleri: Hüseyin Esen, Ali Polat.

Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri; Akın Poroy, Muhmure Uçar, Hayati Samast ,  Mevlana Şimşek, Mehmet Kaldırım.

İmar Komisyonu üyeleri; Zeynep Şen, Erdal Aktuğ, Erkan Altıntaş, Fatih Pulat, Hasan Er.

Hukuk Komisyonu üyeleri; Hüseyin Esen, Hayati Samast, Servet Usta, Kadir Doktur, Kadir Kahraman.

Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Komisyonu üyeleri; Servet Usta, İlke Özşen, Özgür Özkumit, Dergah Mansur Alkan, Kadir Doktur.

Kadın Erkek Eşitliği Komisyonu üyeleri; Muhmure Uçar, Zeynep Şen, Ali Polat, Andaç Akengin, Dergah Mansur Alkan.

Eğitim ve Sağlık Komisyonu üyeleri;  İlke Özşen, Metin Uyanık, Ali Polat, Mevlana Şimşek, Fatih Pulat.

Turizm Komisyonu üyeler, Akın Poroy, Hüseyin Esen, Zeynep Şen, Dergah Mansur Alkan, Kadir Doktur.

Esnaf Komisyonu üyeleri; Servet Usta, Mahmure Uçar, İlke Özşen, Mehmet Kaldırım, Kadir Kahraman.

Ulaşım Komisyonu üyeleri; Hayati Samast, Metin Uyanık, Erkan Altıntaş, Kadir Doktur, Mehmet Kaldırım.

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu üyeleri; İlke Özşen, Hayati Samast, Özgür Özkumit, Hasan Er, Dergah Mansur Alkan.

 

                                                            

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık