solyanreklam
sagreklam

Mudanya Belediye Meclisi

Mudanya Belediye Meclisi

Mudanya Belediye Meclisi
  • 09 Ekim 2014, Perşembe 0:00

MUDANYA BELEDİYE MECLİSİ’NDE BARIŞ MESAJLARI

 Mudanya Belediye Meclisi Tirilye Kültür Merkezi’nde toplandı. Romanya’nın Mecidiye Kenti Belediye Başkanı  Mairan Iordache’nin de katıldığı toplantıya son dönemlerde Türkiye’nin dört bir yanındaki ‘’Kobani’’ protestoları  damgasını vurdu. Toplantıda söz alan meclis üyeleri barış mesajları verdi.

TÜRKYILMAZ: DEĞİL SAVAŞI KAVGAYI BİLE LANETLİYORUZ

 Meclis toplantısının açılışında konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçede 11 Ekim’de sona erecek Mütareke etkinliklerine dikkat çekerek barışın ve kardeşliğin başkenti ‘’Mudanya’’ tüm dünyaya örnek olacak dedi. ‘’Dünyanın neresinde olursa olsun bırakın savaşı kavgayı bile lanetliyoruz’’ diyen Türkyılmaz, yapılan mütareke etkinliklerinin barış adına öneminin ortaya çıktığını söyledi.

POROY: BARIŞI MUDANYA’DAN TÜM DÜNYAYA HAYIRKIRIKEN,   SOKAKTA YÜKSELEN ÇIĞLIK SESLERİ BİZLERİ ÜZMÜŞTÜR.

Meclis toplantısında söz alan CHP grup sözcüsü Akın Poroy ise ‘’Türkiye’nin dört bir yanından gelen şiddet haberleri, yükselen çığlık sesleri ve akan gözyaşı bizleri üzmüştür.  Türkiye bir ateş çemberindedir, oynanan oyunları görmeli ve -bugünlerde sağduyu ile hareket etmemiz lazım. Vatanımıza sahip çıkmalıyız. Kobeni protestoları sırasında taşlı saldırıya uğrayan Mudanya-Bursa hattında çalışan minibüsçü esnafımıza da geçmiş olsun dileklerimizi sunarız’ ’dedi.

MHP grubu adına söz alan Yaşar Ardıç ise partisinin kanlı protestoların dışında kalacağını ve hiçbir MHP’linin sokağa inmeyeceğini belirtti. Olaylarda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet yaralananlara da acil şifalar dileyen Ardıç, hükümetin acilen tedbir alması gerektiğini söyledi. AKP grubu adına konuşan Kadir Kahraman ise yaşanan olayları terör grubuna destek veren siyasetin bir oyunu olduğunu belirterek ‘’Ülkemizi karıştırmaya çalışan birkaç çapulcunun huzurumuzu bozmasına fırsat vermeyeceğiz’’ dedi.

IORDACHE: TÜRKLERİ SEVİYORUZ BİZ KARDEŞİZ

Gündem dışı konuşmalarda söz alan konuk Romanya Mecidiye kenti Belediye başkanı Iordache ise Mudanya Mütarekesi’nin önemine dikkat çekerek, bu müzakerenin Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasındaki en önemli mihenk taşlarından biri olduğunu söyledi. Romanya halkından size selam getirdim diyen IOrdache, meclis toplantısının Tirilye’de yapılmasına şaşırdığını belirterek kendilerinin de bundan böyle meclis toplantılarını Mecidiye kentinin köylerin de yapmayı planladıklarını  ifade etti. ‘’Türkleri seviyoruz biz kardeşiz’’ diyen konuk belediye başkanı ‘’kardeşliğimiz uzun zaman sürecek’’ sözleri ile konuşmasını tamamladı.

 

TİRİLYE’DEKİ SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN BÜYÜKŞEHİR’DEN DESTEK İSTENDİ.

Konuşmaların ardından meclis gündemindeki konular ele alındı. MHP grubunun Tirilye’deki su ve çöp sorununa ilişkin önerge verdiği mecliste konu hakkındaki görüşlerini belirten Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz, su sorunu konusunun BUSKİ’nin tasarrufunda olduğunu ancak bu kurumdan yeterince destek alamadıklarını, Büyükşehir’den ise çöp arabası konusunda destek beklediklerini söyledi. Başkan Türkyılmaz,  Altıntaş’tan Karacabey boğazına kadar olan sahil bandında çok önemli projeleri hayata geçirmeyi planladıklarını bunu da Bursa Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışarak başarmak istediklerine vurgu yaptı.

MHP’nin verdiği önerge üzerine söz alan CHPli Belediye Meclis üyesi Akın Poroy ise tüm meclis üyelerinden ilçeye kurulması planlanan Mobese takip sistemi ve çöp arabaları konusunda destek istedi. Başta AKPli Kadir Kahraman olmak üzere Meclis üyeleri de Poroy’a destek sözü   verdi.

TÜRKYILMAZ: TİRİLYE ZEYTİN ŞENLİĞİ 18 EKİM 2014’TE YAPILACAK

Bir sonraki meclis toplantısının 27 Ekim 2014’te Saat 15:00’de Mudanya Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde yapılması kararlaştırılırken Başkan Türkyılmaz, toplantının sonunda Tirilyelilere bir de müjde verdi. Başkan Türkyılmaz, daha önce hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Tirilye zeytin şenliğinin 18 Ekim’de program değişikliği yapılmadan yeniden düzenleneceği söyledi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık