solyanreklam
sagreklam

MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI TÜRKYILMAZ, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI TÜRKYILMAZ, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI TÜRKYILMAZ, MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ
  • 05 Aralık 2014, Cuma 0:00

MUDANYA BELEDİYE BAŞKANI TÜRKYILMAZ,  MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

Mudanya Belediyesi önemli bir ilke daha imza attı. Mudanya’yı ortak akılla yöneteceğiz ilkesi ile yola çıkan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz,  bir ilki daha gerçekleştirdi, demokratik katılım çerçevesinde ilçenin mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.  Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ve Belediye Başkan Yardımcıları Metin Bağcı  ile Mustafa Ay’ın da katıldığı toplantıda muhtarların sorun ve beklentilerini dinleyen Başkan Türkyılmaz,  gerçekleştirilen projeler ve yapılan hizmetler hakkında bilgi verdi.  Toplantının açılışında konuşan Başkan Türkyılmaz, ilçe gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Türkyılmaz, ‘’ Göreve geldiğimizde söz verdiğimiz gibi, Mudanya’yı birlikte yöneteceğiz. Kararları birlikte alacağız. Mudanyalı hemşerilerimizin refah seviyesinin yükseltilmesi dâhil,  kentimizi birlikte geleceğe taşıyacağız’’ dedi. ‘’Kapıları söküp attık’’ diyen Türkyılmaz,  ‘’Önceki dönemde Belediyede kapılar vardı başkan yoktu. Bizim dönemimizde kapılar yok başkan var. Hiç kimsenin belediyede işinin yürümesi için torpile  ihtiyacı yok’’  diye konuştu.

TÜRKYILMAZ: MUDANYA’YI ORTAK AKILLA YÖNETİYORUZ-

6360 sayılı yasa ile birlikte muhtarların tüzel kişiliğinin son bulduğuna dikkat çeken Başkan Türkyılmaz, bunun da belediye yönetimlerine ek yük getirdiğine dikkat çekti. Üzerimizdeki iş yüküne rağmen zorlanmadan hizmetlerimizi sunmaya çalışıyoruz ve fazlasını yapıyoruz diyen Türkyılmaz,  ortak akılla hizmet verdiklerini  söyledi.  Mezarlıkların bakımından,  köy meydanlarına parke taş döşemeye kadar birçok hizmet sunduklarını ifade eden Türkyılmaz, Büyükşehir’in yetki dâhilinde olan birçok hizmeti de kendilerinin  sunduğuna dikkat çekti.

TÜRKYILMAZ: BURSA’NIN EN ÇALIŞKAN BELEDİYESİYİZ

Göreve geldiği günden bu yana birçok ilçeyi gezdiğini belirten Türkyılmaz,  Bursa’da en çalışkan belediyenin kendileri olduğunu söyledi.  Hiçbir belediye bizim kadar muhtarlara yakın ve iç içe değil diyen Türkyılmaz,  İnegöl’de muhtarların Belediye Başkanından bir dizi talepte bulunduğunu ancak  ‘’bizden bir şey istemeyin bir yıl sonra gelin’’ yanıtıyla karşılaştıklarını anlattı.

TÜRKYILMAZ: GEREKİRSE KENDİ CEBİMİZDEN ÖDERİZ

Muhtarların sorunlarının farkında olduklarını çözümü konusunda da çaba sarf ettiklerini ifade eden Türkyılmaz, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından değişen yasalara dikkat çekerek, muhtarların yaşadığı, elektrik, su,  internet borçlarına ilişkin de çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Türkyılmaz,  ‘’ yasa ortada ancak bu sorunları biliyoruz gerekirse biriken borçları kendi aramızda toplayacağız ve cebimizden ödeyeceğiz kimse mağdur olmayacak ’ diye konuştu.

DOĞRU, DÜRÜST AHLAKLI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI HERKESE GÖSTERDİK

Mudanya 30 yıldır gelenin gidenin sömürdüğü,  yolsuzluklarla anılan bir ilçe olmuş diyen Türkyılmaz, dürüst ve ahlaklı belediyecilik anlayışını herkese gösterdiklerini söyledi. Partili  ayrımı yapmadıklarının altını çizen  Türkyılmaz ‘’ Bazılarının canı yanmaya başladı, canı yananlar dökülüyor. Devleti dolandıranlardan bu paralar alınacak bazılarının canı yanacak’’ diye konuştu.

TÜRKYILMAZ: TEK BİR İMAR PLANI YAPILACAK VE ASLA DEĞİŞTİRİLMEYECEK

Mudanya’nın yeni anayasası olarak adlandırdığı yeni imar planına ilişkinde bilgi veren Türkyılmaz, ‘’ bundan böyle parsel bazında kamusal zorunluluk olmadığı sürece asla plan değişikliği olmayacak. Kimse dışarıda vurgunculuk yapmasın. Tek bir imar planı yapacağız onun da çalışmalarını yürütüyoruz, onun bunun bilmem kimin özel planlarından bıktık usandık bu duruma geldik.  Yeter ne kadar çok talep varmış. Bunlara son vereceğiz’’ dedi.  Yapılacak çalışmanın zaman alacağını kaydeden Türkyılmaz,  ‘’Bunu ortak akılla çıkaracağız ve bir daha değişiklik olmayacak. Herkesin hakkı hukuku korunacak’’ diye konuştu. Toplantıda muhtarların sorunlarını da dinleyen Türkyılmaz,  sorunların çözümüne yönelik taleplere ilişkin de bol bol not aldı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık