solyanreklam
sagreklam

MİNİK KURSİYERLERE SERTİFİKALAR BAŞKAN AMCA'LARINDAN

Yıldırım Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen satranç ve İngilizce eğitim kursunu tamamlayan kursiyerler, katılım belgelerini Başkan İsmail Hakkı Edebali'den aldı.

MİNİK KURSİYERLERE SERTİFİKALAR BAŞKAN AMCA'LARINDAN
  • 08 Ağustos 2018, Çarşamba 0:00

Yıldırım Belediyesi, Yıldırım Kaymakamlığı, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yıldırım Halk Eğitim Müdürlüğü ve Potansiyel Üstün Yetenekliler Derneği (PÜYED) paydaşlığında, çocukların zihinsel gelişimlerine katkı sağlamak için düzenlenen yaz kursları satranç branşını başarı ile tamamlayan kursiyerler sertifikalarına kavuştu. Yıldırım Belediyesi Sosyal Destek ve Rehberlik Merkezi’nde (BEDESTEM) gerçekleştirilen törene Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, Yıldırım Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ali Celal Elmas, PÜYED Yönetim Kurulu Başkanı Cansu Aldemir ve kursiyerler katıldı.

ÇOCUKLARA ÖNCELİKLİ HİZMET

BEDESTEM Yaz Okulları’nda satranç branşında eğitim gören 42 kursiyer çocuk eğitimlerini başarı ile tamamlarken, kursta zihinsel becerilerini geliştirmelerine katkı sağlamak üzere hazırlanmış eğitim programları yoluyla 7 haftalık kurs sürecinde, çocuk merkezli eğitim yöntemleri kullanılarak çok yönlü bir eğitim desteği sağlandı. Çocukların eğlenirken öğrenmesinin amaçlandığı kurslarda eğitimler uzman eğitmenler tarafından verilirken, ‘üstün yetenekli’ olarak nitelendirilen öğrenciler, özel eğitim almaları için yönlendirilecek.

KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİ

Kurumların paydaşlığında önemli bir projeye imza attıklarını vurgulayan Başkan Edebali, “Ecdadımızdan bizlere miras kalan en önemli öğütlerden biri ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.’ sözüdür. Bu bilinçle şehrimizi geleceğe taşıyacak fiziki, sosyal, kültürel adımları bir taraftan atarken, tüm hizmetlerimizin odağına insanımızı koyuyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza yönelik belediyemiz bünyesinde gerçekleştirdiğimiz yaz okulları kapsamında, çocuklarımızın zihinsel becerilerini geliştirmeleri için yürüttüğümüz satranç kursumuzda 42 yavrumuz eğitimlerini başarı ile tamamladı. Becerilerini artırmak, ruhsal ve bedensel gelişimlerine katkı koymak, bir arada yaşama kültürümüzü güçlü kılmak ve yazı en güzel şekilde değerlendirmek adına düzenlediğimiz kursun neticesinde sertifikalarını verdik. Belediyemiz, Kaymakamlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Merkezimiz ve PÜYED yöneticilerimizle el ele vererek, çocuklarımızın dinlenmelerini ve dinlenirken eğlenmelerini sağlayacak bir zihin aktivitesi gerçekleştirdik. Bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

İNGİLİZCE KURSİYERLERİNE ZİYARET

Öte yandan Başkan Edebali ve misafirleri, Yıldırım’da yaşayan ve eğitim görmekte olan ilk ve orta öğretim öğrencilerinin yabancı dil eğitiminde İngilizce dili bilgilerini desteklemek ve yetişkinlere de yabancı dil öğretmek için oluşturulan YIL-MEK yaz okulu kapsamında sertifika alan kursiyerleri ziyaret etti. 5 haftalık kurs periyodunda Yıldırımlı çocuklarla birlikte yetişkinler de yaz okulu süresince İngilizce dil kursuna katılım gösterdi. İngilizce branşında da 50 kursiyer katılım belgesi almaya hak kazandı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık