solyanreklam
sagreklam

Mine Geçili, Mersinli Müzikseverleri Mest Etti

Mine Geçili, Mersinli Müzikseverleri Mest Etti

Mine Geçili, Mersinli Müzikseverleri Mest Etti
  • 22 Aralık 2017, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, Türk Sanat Müzii’nin yükselen sesi Mine Geçili’yi Mersinlilerle buluturdu. Mersin Büyükehir Belediyesi  Konservatuar Türk Sanat Müzii Korosu’nun da konser verdii gecede, sanatçlar seslendirdii arklarla sanatseverleri mest etti.

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen konsere, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Tuamiral Önder Gürbüz, Mersin Büyükehir Belediyesi Bakanvekili Kerim Tufan, Mersin Büyükehir Belediyesi genel sekreter yardmclar, Meclis üyeleri ve çok sayda vatanda katld. 

Mersin Büyükehir Belediyesi konservatuar Türk sanat müzii korosu efi brahim Özbek’in efliinde sahne alan Mine Geçili Endülüs’te Raks isimli eserle konserine balad. Hicaz ve Kürdi makamlarndan oluan arklarn yer ald bir resital sunan sanatç, Mersin’de muhteem bir konsere imza att.

Mersinli vatandalarn youn ilgi gösterdii konserde Mine Geçili, Gece Kirpikli Kadn, Bo Çerçeve, Yaral, Yollar Uzak Gelemedim, Söyleme Bilmesinler, nleyen Nameler, Ben Seni Unutmak çin Sevmedim gibi Türk Sanat Müziinin en sevilen arklarn seslendirdi. Mine Geçili’ye konser boyunca elik eden vatandalar keyifli dakikalar yaad. Sk sk alklarla Mine Geçili’ye tezahüratta bulunan sanatseverler, unutamayacaklar sanat dolu bir gece yaad.

Mersin’e konser vermek için ilk defa geldiini ve çok mutlu olduunu söyleyen Mine Geçili, “Ben Mersin’e daha önce geldim ama konser için ilk defa geliyorum. Beni sizlerle buluturan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a ve ekibine çok teekkür ederim. Türkiye’nin her yerinde konser veriyorum ama bu kadar güzel bir enerji ile ilk defa karlayorum” dedi.

Konser sonunda Mine Geçili, Mersin Büyükehir Belediyesi Konservatuar Türk Sanat Müzii korosu ile birlikte ‘Yalancnn Birine Kapld Kald Gönül’ adl eseri seslendirerek konserini sonlandrd.

Büyükehir Belediyesi Konservatuar’na Vatandalardan Tam Not

ki bölümden oluan konserin ilk bölümünde Udi Bestekâr Ses Sanatçs merhum Necdet Tokatlolu’nun bestelerinden derlenen ve Mersin Büyükehir Belediyesi Konservatuar Türk Sanat Müzii Korosu tarafndan seslendirilen arklar müzikseverleri mest etti. Mersin Büyükehir Belediyesi konservatuar Türk Sanat Müzii Korosu efi brahim Özbek’in yönettii koro, hüzzam, hicaz, rast, uak, nihavend, ferahnâk, muhayyer kürdi ve acem kürdi makamndan eserler seslendirdi.

Gönlümde özleminle yolunu gözlüyorum, gitmesin gözlerimden prl prl arzular, baklarn baka tutumun baka, dünyada biricik sevdiim sensin, dünyam dolduracak bir sevgi istiyorum, yeerecek bir dalm kalmad arklarn seslendiren koro vatandalardan büyük alk ald. 

Mersin Büyükehir Belediyesi Bakanvekili Kerim Tufan tarafndan  Mine Geçili’ye çiçek ve plaket takdimi edilirken, Mersinli bir vatanda Mine Geçili’ye fotoraf hediye etti. 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık