Mersinlilerden Karacaoğlan Şiir Akşamlarına Yoğun İlgi

• 12 Nisan 2018, Perşembe 0:00

Mersin Bykehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi tarafndan bu yl 16.?s dzenlenen Uluslararas Karacaolan iir Akamlar nc gnnde de tm gzellii ile devam etti. Gecede airlerin ardndan sahneye karak kendi iirlerini seslendiren Mersin Bykehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Mersinlilerden byk alk ald.

Kongre ve Sergi Saray?nda gerekletirilen 16. Uluslararas Karacaolan iir Akamlar?na Mersin Bykehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Mersin lk Ocaklar l Bakan Gkhan Demir, Mersin Yazarlar Dernei Bakan Rt Aydn, Mersin airler ve Yazarlar Dernei Bakan Mustafa Doan, Mahalli dareler verenler Sendikas (MS) Genel Sekreteri Mehmet Oruz, MS Toplu Szlemesi Uzman Mert Onat, Trkiye?nin bir ok farkl kentinden Mersin?e gelen il ve ile belediye bakanlar ve ok sayda Mersinli vatanda katld.

16. Uluslararas Karacaolan iir Akamlarnn nc gnnde Trkiye?nin birok farkl ehrinden Mersin?e davet edilen airler iirlerini seslendirdi.

?Bu kadar sz ustasndan sonra bir eyler sylemek zor?

Gecede iirlerini seslendirmeden nce bir konuma yapan Mersin Bykehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz ?zelikle de bu kadar sz ustasndan sonra bir eyler sylemek gerekten zor ama bir sr lisan edersek affola? diyerek balad konumasnn ardndan kendisinin kaleme ald ?Beni Bana Deil Ellere Sorun?, ?Cehennem Bana? ile ?mr? isimli iirlerini okudu ve Mersinlilerden byk alk ald.

?Bakan Kocamaz sabrla, cesaretle ve azimle bu etkinlikleri srdryor?

Sivasl air Ahmet zdemir ise 16 yldr Karacaolan iir Akamlar?nn dzenleniyor olmasndan dolay duyduu mutluluu dile getirerek, ?Uluslararas Karacaolan iir Akamlarn sa olsun, eksik olmasn Mersin Bykehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz balatm ve sabrla, cesaretle, azimle bu etkinlikleri srdryor. ok farkl kentlerden arkadalarmz da bu vesile ile Mersin?e geliyorlar ve bu kentle ilgili iirler de yazyorlar. Karacaolan iir akamlarn dzenleyen Bakanmza tekrardan ok teekkr ediyoruz? ifadelerini kulland.

iir Akamlar?nn nc gnnde, Sivasl air Ahmet zdemir ?Seninle Umak stiyorum?, ?Sitem Talar? ve ?Kadir Bilen?; stanbullu air Asuman Soydan Atasayar ?Yalnzlarn Gzya?, ?u Mahsun Durua Bak? ve ?Neler Grdk Neler?; Sivasl air Bekir Akbulut ?Bilmiyorum?, ?Ben Mi Hata Yaptm, ans M Glmedi?? ve ?Ben Olsaydm Haa Toprak Olmazdm?; Malatyal air zzettin Dnmez ?Kukulu Gidiat?, ?Bizim Memlekette Kimler Deiti? ve ?Kstm Dorusu?; Erzurumlu air Metin zer ?Karaba Gzellemesi?, ?Sular? ve ?Garipler Yurdu?; Amasyal air ve ayn zamanda Tekirda airler ve Yazarlar Dernei Bakan Yldz Tokgz ?Gnl Pasakl?, ?Nasip Eyle? ve ?Hayat Yolu?; Eskiehirli air smail Gl ?Ey Bu Cennet Vatann Mnevver nsanlar?, ?Velet? ve ?7 Milyar nsandan birisin Benim in?; Artvinli air Yunus Kara ?Hazar?a Selam?, Enel Ak? ve ?Brakmad Ak Beni?; Erzurumlu air lhan Knal da ?Karacaolan Grnr?, ?Yarab Askerimi Muzaffer Eyle? ve ?Sz Ediyor? isimli iirlerini Mersinli iir sevenler iin okudular.

iirlerin okunmasnn ardndan Mersin Bykehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz ve protokol yeleri tarafndan geceye katlan airlere gnn ansna Karacaolan plaketi hediye edildi.