solyanreklam
sagreklam

Mersinli Çocuklar OLİ İle Buluşmaya Devam Ediyor

Mersinli Çocuklar OLİ İle Buluşmaya Devam Ediyor

Mersinli Çocuklar OLİ İle Buluşmaya Devam Ediyor
  • 06 Mart 2018, Salı 0:00

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin 2006 ylndan bu yana sürdürmekte olduu Spor Kültürü ve Olimpik Eitim Projesi (OL), Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan örencilerle buluturuldu.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafndan, genç nesillerin erken yata spor kültürü edinmelerini salamak, onlarn insan vücudu, spor, salk, olimpiyat oyunlar ve felsefesi, spor kültürü ve ahlak, fair play, salkl beslenme ve çevre duyarll gibi konularda bilgi sahibi olmalar amacyla yaklak 12 yldr sürdürdüü OL, Mersin’de ilköretim çandaki örencilerle bulumaya devam ediyor. Büyükehir Belediyesi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafndan hayata geçirilen OL Projesi ile genç nesillerin erken yata spor kültürü edinmelerini hedefliyor.

Çocuklar OL ile sporun her daln sevecek

Mersin Büyükehir Belediyesi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Mersin l Milli Eitim Müdürlüü’nün ibirliiyle düzenlenen etkinlikte örenciler OL ile tan frsatna eriti. Kongre ve Sergi Saray’nda düzenlenen etkinlikte, OL Spor Kültürü Olimpik Eitim Proje Sunucusu Sibel Yazgan Tel’in eitici ve elendirici anlatmyla Mersinli çocuklar elenerek örendi.

Sunum boyunca örenciler kendilerine yöneltilen sorularda parmaklarn havadan indirmezken, doru cevaplar vermek ve sürpriz hediyeleri kazanmak için birbirleriyle yartlar. Programn son dakikalarnda sahneye çkan ve projeye de adn veren maskot OL, müzik eliinde tüm salona coku dolu anlar yaatarak, çocuklarn ilgi oda olmay baard.

OL, 3 günde 5400 çocua ulaacak

Saysz ulusal ve uluslararas spor organizasyonuna ev sahiplii yapan Büyükehir Belediyesi, bunlarn yan sra gençleri spora tevik etmeyi, onlara sporu sevdirmeyi ve çocuklarn zihinsel ve bedensel geliimlerine katk salamay hedefliyor, kalc bir spor kültürünün olumas için çaba sarf ediyor. Büyükehir Belediyesi, 5,6 ve 8 Mart tarihlerinde sabah saat 9.30 ile 10.30 saatlerinde devam edecek olan proje ile toplam 5400 çocua ulamay hedefliyor.

OL Projesi ile,  özgüvenli ve salkl nesillerin yetimesi, spor yapmann tabana yaylmas, din, dil,  rk gözetmeden sporun toplumu birletirmesi, spor sevgisinin ve kültürünün toplumda yaygnlamas, olimpik branlarda sporcu havuzunun genilemesi amaçlanrken; gençlerin kötü alkanlklardan uzak tutulmas ve uluslararas arenada saygnn artmas da projenin hedefleri arasnda yer alyor.

OL Projesi nedir?

Spor Kültürü ve Olimpik Eitim Projesi, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin Kültür ve Olimpik Eitim Komisyonu tarafndan 17 ubat 2006'dan beri yürütülüyor. lkokul dördüncü ve beinci snf örencilerine yönelik bir eitim olan OL’de eitimler 45’er dakikalk interaktif eitim sunumu halinde örencilerin maksimum ilgisini çekebilecek içeriklerle uygulanyor. Spor Kültürü ve Olimpik Eitim Projesi ayrca, Uluslararas Olimpiyat Komitesi tarafndan, dünya çapnda Olimpik Deerler Eitimi Program kapsamnda yaplan en iyi projeler arasna dahil edildi ve Milli Eitim Bakanl izniyle Türkiye'de ilköretim okullarna girme hakkna sahip Talim Terbiye onayl tek program.

OL’nin sunumu akademisyenler, çocuk psikologlar ve pedagoglardan oluan profesyonel bir ekip tarafndan hazrlanyor. Alt bölümden oluan sunumda çocuklara srasyla insan vücudu, spor, salk, çevre, olimpiyatlar ve fair play hakknda bilgiler aktarlyor. Ekrandan oynanan oyunlar,   yarmalar, filmler, çizgi filmlere yer verilerek çocuklarn hem elenip hem de odaklanmas salanyor.

OL topluma ne kazandryor?

OL ile toplumda spor kültürünün yaygnlamas salanrken; çocuklar erken yalarda spor ile tanyor ve ailelerin sporun önemini kavramalarnda yardmc oluyor. Çocuklara gelecek planlar için ilham vermeye çalan OL Projesi ile sporun elenceli ve yararl bir aktivite olduunu anlatlyor, çocuklar spor yapmaya tevik ediliyor ve olimpizmin ne olduunu örenen çocuklarn çevre bilinci kazanmalarna da yardmc olunuyor.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık