solyanreklam
sagreklam

Mersin'in Çöpü Mobil Katı Atık Aktarma İstasyonları İle Taşınıyor

Mersin'in Çöpü Mobil Katı Atık Aktarma İstasyonları İle Taşınıyor

Mersin'in Çöpü Mobil Katı Atık Aktarma İstasyonları İle Taşınıyor
  • 25 Nisan 2018, Çarşamba 0:00

Günlük olarak yüzlerce ton evsel atn bertaraf edildii aktarma istasyonlarnn hizmete girmesi ile çöp aktarmada yaanlan zaman kayb ve mesafe sorunu ortadan kaldrrken, düzenli kat atk toplama alanndaki araç trafiinin de önüne geçilmi oldu.

Mersin Büyükehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi bünyesinde 2018 yl içinde faaliyete geçen Gökçebelen Mobil kat atk aktarma istasyonu Yeniehir ve Mezitli, Arpaçsakarlar Mobil Katk atk aktarma istasyonu da Akdeniz ve Toroslar ilçelerinin çöplerinin geçici olarak aktarmnda kullanlyor.

 Gökçebelen’de 440 Bin Kiilik Alana Hizmet Ediliyor

Yeniehir ilçesi snrlar içinde bulunan Gökçebelen Mobil kat Atk aktarma stasyonu’nda Yeniehir Belediyesi’nin yansra Mezitli Belediyesi ekipleri tarafndan toplanan evsel kat atklarn geçici aktarm salanrken bu yolla toplam 440 Bin civarndaki nufusa sahip olan iki ilçe, Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan yürütülen bu hizmet ile tanm oldu.

Gökçebelen Mobil Kat Atk aktarma stasyonu’nda günde yaklak 400 ton evsel kat atn geçici aktarm yaplrken Yeniehir ve Mezitli ilçe belediyeleri tarafndan küçük hacimli araçlar vastas ile toplanan atklar, aktarma istasyonunda büyük hacimli araçlara sevk ediliyor.

Sevk ileminin akabinde yaklak 40 km uzaklkta Akdeniz ilçesi snrlar içindeki Sar brahimli Düzenli Katk Atk Depolama Alan’na götürülürken bu ekilde ilçe belediyelerinin kat atklarnn düzenli depolama alanna ulam kolaylarken bu yöndeki giderler de azaltlyor ve çevre kirlilii de en aza indiriliyor.

Akdeniz ve Toroslar’n Günlük 600 Ton Çöpü Arpaçsakar’a Aktarlyor

295.663’lük nüfusa sahip Toroslar ve 268.874’lük nüfusun yaad Akdeniz ilçemizin katk atklar da Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan Arpaçsakarlar mahallesi’nde kurulan Mobil Kat Atk Aktarma stasyonu kullanlarak aktarlyor.

Aktarma istasyonda toplamda günde 600 ton kat atn aktarm geçici gerçekleirken bu sayede ilçe belediyelerine ait araçlarn 25 km uzaklktaki düzenli depolama alanna gitmelerine de gerek kalmyor.

Kat atk aktarma istasyonlarnn faaliyete geçirilerek Mersin’de çöplerin aktarm konusunda yeni bir dönemin baladna iaret eden Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Kat atk aktarma istasyonlarnda çöp kokmaya balamadan annda toplanyor ve depolama alanna gidiyor” dedi.

Kat atk aktarma istasyonlarnn enerji ve zaman tasarrufu saladn ve istasyonlar konusunda vatandalara baz kesimler tarafndan yanl bilgiler verildiini kaydeden Bakan Kocamaz,” Bu tip aktarma istasyonlar stanbul’un birçok bölgesinde var. Bunlarn etrafa koku yaydna dair ortaya atlan iddialara inananlar bu istasyonlar gezmeye davet ediyorum. Buras bir aktarma istasyonu çöpler orada kalmyor. Eer koku oluyorsa biz onun da çözümünü buluruz” ifadelerini kulland.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık