solyanreklam
sagreklam

Mersin?de Toplu Taşımaya Olan İlgi Yıldan Yıla Artıyor

Mersin?de Toplu Taşımaya Olan İlgi Yıldan Yıla Artıyor

Mersin?de Toplu Taşımaya Olan İlgi Yıldan Yıla Artıyor
  • 10 Aralık 2017, Pazar 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi sürdürülebilir kent içi ulam an geniletmek, toplu tamann kent içinde yaygnlamasn salamak amac ile ulam hizmetleri çalmalarna devam ediyor.

Büyükehir Belediyesi’nin hayata geçirdii ulam hizmetleri sayesinde kentin toplu tamaya olan ilgisi giderek artyor. 2014 Mart ayndan bu yana ald otobüs ve sklatrd hat - sefer saylar sayesinde kentte toplu tamaya olan tercih fazlalat.

2014 ylnda 11 milyon 808 bin 257 olan senelik yolcu says yeni araçlarn alnmas, hat ve sefer saylarnn arttrlmas ile 2015 ylnda 19 milyon 397 bin 249’e ulaarak yüzde 64 orannda bir art salad. Her yl artan yolcu says 2017 Kasm ay itibari ile 22 milyon 675 bin 236 bine ulat.

Bu artta Mersin Büyükehir Belediyesi’nin filosuna dâhil ettii araç saylar etkili oldu. Mersin Büyükehir Belediyesi 2014 yl Mart aynda teslim ald 118 toplu tama araç saysn 2017 Kasm ay itibari ile 229’a çkararak araç saylarnda yüzde 94’lük bir art salad. 2014 ylnda 38 olan hat says ise 2017 ylnda 61 oldu.

Toplu tamann yldan yla tercih edilebilir olmasnda etkili olan etmenler Kasm aynda yaplan ulam anketinde yolcularn en çok memnun olduklar konuya göre deerlendirildi. Memnuniyet düzeylerine göre araçlarn hareket saatlerine olan uyumu, duraklara olan eriimi, araçlarn temizlii ve toplu tamaya olan güven tercih edilirlikte ön sralarda yerini ald.

Ayn zamanda Mersin Büyükehir Belediyesi kasm aynda Türkiye Belediyeler Birlii ve stanbul Büyükehir Belediyesi tarafndan düzenlenen, Transist 2017 Uluslararas stanbul Ulam Kongresi ve Fuar’nda ‘Toplu Tamada Güvenilirlik’ birincilik ödülüne layk görülerek güvenli ulam yönünü tescillemi oldu.

Engellilerin toplu tama araçlarn tercih etme oranlar da yldan yla art gösterdi

Mersin Büyükehir Belediyesi sürdürülebilir ulam ve her hedef kitle için eriilebilir bir ulam anlay ile engelsiz araçlar filosuna dâhil etti. Engellilere uygun toplu tama araçlar sayesinde engelli vatandalarn ehir içi toplu tama tercihleri de art gösterdi. 2014 ylnda toplu tama araçlarn tercih eden engelli says 618 bin 946 iken bu oran 2017 yl sonuna doru 943 bin 869 oldu.

Otobüs gitmeyen ilçeler toplu tama ile bulutu

Silifke, Çamlyayla gibi daha önce toplu tamas olmayan ilçelere de hat says eklenerek, ilçelere eriim kolaylatrld. Ayn zamanda daha önce hat ve sefer saylar az olan ilçelerin hat ve sefer saylar da yldan yla arttrlarak ulamda hizmet a geniletildi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık