solyanreklam
sagreklam

Mersin'de Dev Boyutlarda Botanik Heykeller İnşa Ediliyor

Mersin'de Dev Boyutlarda Botanik Heykeller İnşa Ediliyor

Mersin'de Dev Boyutlarda Botanik Heykeller İnşa Ediliyor
  • 19 Haziran 2018, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan, ehir merkezine yerletirilen ve boylar 6 metreyi bulan dev botanik heykeller, görenleri kendine hayran brakyor. Heykel yapmnda genellikle kullanlan malzemelerin dnda, canl bitkiler ile ina edilen botanik heykeller, Mersin’in yeiline yeil katyor.

Sanat estetikle buluturan Mersin Büyükehir Belediyesi, ehir içi uygulamalarnda Türkiye’de sadece Mersin’de örnei bulunan dev botanik heykeller ina ediyor.

Mersin Büyükehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Bakanl tarafndan yaplan ve kentin urak noktalarna yerletirilen dev botanik heykeller, görenlerin büyük ilgisini çekiyor.

Mersin Büyükehir Belediyesi ekiplerinin büyük bir özenle ina ettii ve boylar 6 metreyi bulan dev botanik heykeller, Mersinlilerin büyük beenisini toplad. Türkiye'de ehir içi uygulamalarnda bir ilk olma özellii tayan dev botanik heykeller, ehrin birçok bölgesine yerletirilmeye devam ediyor.

4 metre yüksekliinde 8-10 metre uzunluunda ina edilen Tavus Kular Heykeli için 18 bin kök çiçek, 2 metre yüksekliinde 3,5 metre uzunluunda ina edilen Civciv Heykeli için 30 bin kök çiçek ile 6 metre 20 santim yüksekliinde ina edilen Fidan Diken Yörük Heykeli için de 30 bin kök çiçek kullanld. Ekolojik sisteme uygun bir ekilde ina edilen botanik heykeller, metal konstrüksiyon içine canl toprak ve bitkiler yerletirilerek oluturuluyor. Bitkilerin büyümesi ve heykel formu kazanmas, metal konstrüksiyon içerisinde salanrken, bu heykellerin yeni dönemin süsleme sanatna öncülük etmesi bekleniyor. Metal halde formu oluturulan heykellerin içerisine daha sonra canl toprak, krmz toprak ve torf ekleniyor. Torf eklendikten sonra, heykellerin içerisinde büyüyüp yetiecek olan canl bitkilerin ekimi gerçekletiriliyor. Ayrca sulama sistemi ile bitkiler heykellerin içerinde yetimeye devam ediyor.

ehrin geneline yerletirilen Tavus Kular, Civciv ve Fidan Diken Yörük Heykeli’nin yan sra Mersin’in sembolü olan Caretta Caretta ile Tarsus ile özdelemi ahmeran figürü de botanik heykel biçiminde en ksa sürede ehrin sokaklarn süsleyecek.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık