solyanreklam
sagreklam

Mersin'de Bir ''Yudum'' Konser

Mersin'de Bir ''Yudum'' Konser

Mersin'de Bir ''Yudum'' Konser
  • 02 Haziran 2018, Cumartesi 0:00

Türk Halk Müzii’nin sevilen sesi, Ardahanl balama sanatçs Yudum, verdii konserde Mersinlileri kendisine hayran brakt.

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan Ramazan etkinlikleri kapsamnda sahne alan ünlü sanatç Yudum, hayranlarna türkü dolu unutulmaz bir akam yaatt. Türkülerinin bir ksmn sahnede söyledikten sonra, hayranlarnn arasna inen Yudum, hem sevenleriyle hatra fotoraf çekildi, hem de türkülerini Mersinliler ile birlikte hep bir azdan söyledi.

Mersin Büyükehir Belediyesi’nin 5. Ramazan Etkinlikleri Program kapsamnda Atatürk Parkna kurulan konser alannda sahne alan Yudum, hem çald, hem söyledi. Balamas eliinde seslendirdii türkülerini Mersinliler ile birlikte hep bir azdan söyleyen sevilen sanatç Yudum, samimiyeti ile gönüllerde taht kurdu.

Yudum’la türkü dolu bir akam

Orkestras ile birlikte Türk Halk Müzii’nin en sevilen türkülerini Mersinliler için seslendiren Yudum, dinleyicilerden tam not ald. Yudum ayrca kendisi ile hatra fotoraf çekilmek için sraya giren hayranlarn krmad. Yüreinden dökülen ezgileri Mersinliler için söyleyen Yudum, ‘Uyan Sunam’ parças ile sahneye çkt ve ‘Mevlam Birçok Dert Vermi’ türküsünü de okuduktan sonra, balamasn eline ald. Balamas eliinde ise ‘Söyleyemedim’, ‘Niye Çattn Kalarn’, ‘Gönül Da’, ‘Seher Yeli Nazl Yare’, ‘Deli Misin Divane Mi Sevdiim’, ‘Adyaman’, ‘Merdo’, ‘Eziz Dostum’, ‘Etek Sar’, ‘te Gidiyorum Çemi Siyahm’, ‘Ne Sen Beni Unut Ne De Ben Seni’, ‘Yemen Türküsü’, ‘Uzun nce Bir Yoldaym’, Neredesin Sen’ ve ‘Ah Yalan Dünya’ gibi birbirinden deerli türküleri seslendirerek geceyi sonlandrd.

Yudum: “Teröre geçit vermeyen bir Mersin var”

Konumasnda, gece boyunca tüm türkülerini ehitler için okuyacan dile getiren sanatç Yudum, “Hepiniz erefler verdiniz, ayaklarnz dert görmesin. Hayrl Ramazanlar diliyorum. Mersin gerçekten benim için çok önemli. Çok kez geldim buraya, sizler benim canmsnz. Bugün aslnda tabi ki böyle hareketli eserler okumak isterdik ama malumunuz biliyorsunuz dün Hakk’a yürüyüp bugün defnedilen ne yazk ki 4 tane ehidimiz, 4 tane Mehmetimiz, 4 tane aslan parçamz var. Bu anlamda hepimiz biliyoruz Mersin teröre dik duran bir ehir. Teröre geçit vermeyen bir Mersin var. Toplumun her kesimi içinde barndran ve birlikte yaamay hedef alan bir Mersinimiz var. Bütün türkülerimiz bugün bu vatan için cann feda eden ehitlerimiz için olacak. Rabbim ailelerine sabr versin, hepsinin mekân cennet olsun. Vatan sa olsun. Bütün türküler ehitlerimiz için olsun” dedi.

Mersin’de 5 yldr Ramazan etkinlikleri düzenlemeye devam eden ve birbirinden deerli sanatçlar Mersinliler ile bir araya getiren Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a bir alk gönderen Yudum, “Gerçekten kültüre hizmet eden, kültürümüzün nesilden nesile aktarlmas adna çok hizmetleri olan bir Bakan. Her ey için çok teekkür ediyorum, emeklerine salk diuotum” eklinde konutu.

Konser sonrasnda Mersin Büyükehir Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Daire Bakan Sinan Bayraktar tarafndan sevilen sanatç Yudum’a çiçek takdim edildi.

 

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık