solyanreklam
sagreklam

Orhan Hakalmaz'dan Türkü Ziyafeti

Orhan Hakalmaz'dan Türkü Ziyafeti

Orhan Hakalmaz'dan Türkü Ziyafeti
  • 03 Haziran 2018, Pazar 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi’nin 5. Ramazan Etkinlikleri Program kapsamnda Türk Halk Müzii Sanatçs Orhan Hakalmaz konser verdi. Sanatç sesi ve yorumuyla Mersinlileri kendine hayran brakt.

Saz ve sözüyle konser alanna renk katan Orhan Hakalmaz muhteem bir konser verdi. Atatürk Park’nda kurulan etkinlik alannda düzenlenen Orhan Hakalmaz konserine Mersinliler youn ilgi gösterdi.

Birbirinden güzel halk türkülerini Mersinliler için seslendirdi

Sanatç, Mersinlilere yurdun dört bir yöresinden seslendirdii türkülerle unutulmaz bir akam yaatrken Mersinliler türkülere hep bir azdan elik ederek keyifli dakikalar geçirdi. Birbirinden güzel halk türkülerini Mersinliler için seslendiren Orhan Haklamaz Atatürk Park’na renk katt.

Hakalmaz konsere ‘Elhamdülillah lahisi’ ise balad ve gece boyunca ‘ncitme Gönül’, ‘Güzel Âk Cevrimizi Çekemezsin Demedim Mi?’, ‘Uzun nce Bir Yoldaym’, ‘El Vurup Yaremi ncitme Tabip’, ‘Ah Yalan Dünya’, ‘Demen Benim Gaml Yasl Gönlüme’, ‘Uyan Sunam’, ‘Eyvallah ahm’, ‘Bir Ay Doar’, ‘Emirda Birbirine Ulal’, ‘Leylam’, 'Bahçe Duvarndan Atm' bata olmak üzere çok sayda türküyü sevenleriyle birlikte seslendirdi. Yaklak iki saat sahnede kalan Orhan Hakalmaz konserini ‘Bu Vatan Bizim’  türküsüyle bitirdi.

Türk halk müziinin sevilen seslerinden Orhan Hakalmaz seslendirdii türkülerle hayranlarna unutulmaz saatler yaatrken, vatandalar türküler eliinde gönüllerince elendi.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a bu tarz etkinlikleri düzenledii ve kültürün yaatlmasna katk sunduu için teekkürlerini ileten Hakalmaz, “Hem sanata inandklar için, hem türküye inandklar için bu tür etkinlikler gerçekten önemli. Çocuklarmz için aslnda bu organizasyonlar çok daha önemli. Hem birliimizi beraberliimizi artryor, hem moralimizi yükseltiyor” ifadelerini kulland.

30 gün, 30 konser

Mersin Büyükehir Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Daire Bakan Sinan Bayraktar da gecenin sonunda sanatç Orhan Hakalmaz’a çiçek takdimine bulunarak, “Birbirinden güzel türküleri, sazyla sözüyle, güzel sohbetiyle ruhumuza naketti. Allah raz olsun, teekkür ediyorum. 5 yldr 30 gün 30 konser sloganyla sizleri bu tür konserlerle bir araya getiren sevgili Mersin Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz’a teekkür ediyorum. Bizi yalnz brakmadnz için çok teekkür ediyoruz. Ramazan’n sonuna kadar konserlerimiz devam edecek ve önümüzdeki yllarda devam edecek bu etkinliklerimiz. Çünkü biliyoruz ki kültürel mirasmzn en önemli öesi olan türküler ve türküleri gelecek nesillere aktarmak bizim boynumuzun borcudur” dedi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık