Mersin, Travelexpo Ankara Fuarı?nda

• 23 Mart 2018, Cuma 0:00

Mersin Bykehir Belediyesi, Trk turizm sektr iin byk nem tayan Travelexpo Ankara 3. Uluslararas Turizm Fuar ve Gastronomi Zirvesi'nde yerini ald.

Mersin Bykehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, ATO Congresium'da, Travelexpo Ankara 3. Uluslararas Turizm Fuar ve Gastronomi Zirvesi'nin alna katld. 22-25 Mart tarihleri arasnda dzenlenecek olan Ankara Turizm Fuar ve Gastronomi Zirvesi'nde Mersin Bykehir Belediyesi 3 gn boyunca Mersin?in tm deerlerini Ankara?da sergilemeye devam edecek.

?Fuarlar Mersinimizin tantm asndan bir frsat?

Travelexpo Ankara ve Gastronomi Zirvesi?nde konuan Mersin Bykehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, ?Fuarlar hem lkemizin hem de Mersinimizin tantm asndan bir frsat. Biz de greve geldiimizden bu yana Mersin?i en doudan en batya kadar tm ileleriyle birlikte tantma gayreti ierisindeyiz. Hemen her fuarda stantlar ayor, ile belediyelerimizi de buraya gelip kendi ilelerinin tantmna katk koymaya davet ediyoruz. Ama maalesef ilelerimizden yeterli gayreti ve destei gremiyoruz. Birka ilemizin dnda bu mekn kendilerine hibir katk almadan cretsiz sunduumuz halde deerlendirmekten imtina ediyorlar. Ama onlar gelse de gelmese de biz Mersin?i tantmak mecburiyetindeyiz? dedi.

?Bir trl helva yapacak adam bulamadk?

Mersin?in ehri tantma konusunda ge kalm durumda olduunu szlerine ekleyen Bakan Kocamaz, ?Biz zararn neresinden dnlrse kardr anlayyla bu kaybedilen yllar kapatma dncesiyle her yere ulamaya alyoruz. Bu Ankara?daki fuar aslnda gastronomi arlkl bir fuar. Ama dediim gibi lkemizin bakenti, merkezde olmas hasebiyle ok fazla izleyici, ziyareti var. En azndan bugne kadar Mersin?e gelmemi olan insanlara buralar tantm oluruz. Yurtdndan gelen firmalar da bu stantlar geziyorlar. O blgelerle ilgili de turizm konusunda karlkl alveriler, grler ortaya konulabilir. Bu konularda da Mersin?in geleceini ve yolunu ak gryorum. Yeter ki bugne kadar bir trl mesafe kat edemediimiz sekiz tane turizm alanyla ilgili yatrmlar bir an evvel gereklesin. Mersin?in suyu var, ekeri var, irmii var ama bir trl helvay yapacak adam bulamadk. Biz Turizm Bakanl?ndan bu blgelerle ilgili projelerin bir an evvel tamamlanmas ve ihaleye karlmasn bekliyoruz. Bunlara ok byk ihtiyacmz var. Bu konuda da etkili ve yetkili herkesi greve davet ediyorum? eklinde konutu.

Travelexpo Ankara 3. Uluslararas Turizm Fuar ve Gastronomi Zirvesi'nde Adana, Hatay, Erzurum ve anlurfa Bykehir Belediye Bakanlar?nn da katlmyla bir sunum yapan Bakan Kocamaz, ?Mersin Mutfa ve Gastronomi? ierikli bir sunum gerekletirdi. Bakan Kocamaz sunumda, Mersin?in corafi tescilli rnleri, Anadolu ve Mersin lezzetleri, orbalar, hamur ileri, et, balk, tahl, sebze yemekleri, tatllar, iecekler ve meyvelerin tantmn yapt.

Ankara?da Mersin rzgr

Mersin?i tm deerleriyle dnyaya tantmak amacyla Travelexpo Ankara ve Gastronomi Zirvesi?nde yerini alan Bykehir Belediyesi, kentin btn deerlerini fuara tad. Vatandalarn Bykehir Belediyesi Kent Orkestras?nn mzik dinletisi ile karland stantta, ziyaretilere Mersin lezzetleri ikram ediliyor. Mersin?in tantlmas noktasnda ulusal ve uluslararas birok fuarda kentin tarihi, turistik ve kltrel deerlerini dnyann pek ok noktasna tayan Bykehir Belediyesi, binlerce kiinin ziyareti ile Travelexpo Ankara ve Gastronomi Zirvesi?nin gzde stantlarndan biri olmay baard.

le belediyelerinin, derneklerin ve tantm birliklerinin Mersin?in deerlerini tantma frsat bulduklar stantlarda, Mersin?e zg lezzetler de yerini ald. Stantlar gezen misafirler, Tarsus cezeryesi, Erdemli limonu, Anamur muzu, glevezi, samsras, Bozyaz ve evresi Yrklerinin rettii doal bir helva olan Bozyaz Kavutu yani oban Helvas gibi kentin birok farkl lezzetini tatma frsat bulurken, Aydnck ilesinde bulunan Aynalgl (Gilindere) Maaras ve Silifke de bulunan Kzkalesi, Adamkayalar, Cennet-Cehennem Maaras da misafirlere tantld. Ayrca Mersin Bykehir Belediyesi Kltr Yaynlar?nn kitaplar, Mersin tantm kitap, 3D kartpostal, magnet ve Mersin haritas haritas da ziyaretilere hediye edildi.

VR Mersin Travelexpo Ankara Fuar?nda da ilgi oda oldu

Mersin?i birok deeriyle Travelexpo Ankara ve Gastronomi Zirvesi?ne tayan Bykehir Belediyesi, Mersin ve evresi Turizm Alan Altyap Hizmet Birlii ibirlii ile hayata geirdii ve dnya apnda 4 dle layk grlen VR Mersin stand ile de katlmclardan byk ilgi grd. Mersin?in tarihi ve doal gzelliklerinin sanal tur yntemi ile 360 derece tantmnn yapld VR Mersin, ziyaretilere kentin doal gzellikleri ve tarihi yerlerinde bir ziyarete kararak, farkl bir deneyim yaatt. Ziyaretiler proje kapsamnda il genelinde 272 noktada hava-kara, gece-gndz ekimlerinin yer ald ve toplam 2 bin 130 adet panoramik fotorafn bulunduu VR Mersin ile Mersin?in sahip olduu tarihi, doal ve kltrel deerlere gz atma frsat buldu.