solyanreklam
sagreklam

Kişniş Fideleri Üreticinin Yüzünü Güldürdü

Kişniş Fideleri Üreticinin Yüzünü Güldürdü

Kişniş Fideleri Üreticinin Yüzünü Güldürdü
  • 23 Mart 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, baclk ile geçimini salayan üzüm üreticilerine yönelik hayata geçirdii ‘Mersin li Meyvecilii Yayma ve Gelitirme Projesi’ kapsamnda  Gülnar’da 17 bin adet kurutmalk kini üzümü fidesi datt.

Gülnar’da kini üretimini arttrmak, üreticiye destek olmak, anaç kullanmn yaygnlatrmak, yöredeki balar daha modern hale getirmek, ürün verimini ve kalitesini artrlmak için gayret eden Büyükehir Belediyesi yaklak 17 bin adet kurutmalk kini üzüm fidesini düzenlenen datm töreni ile Gülnarl üreticilerle buluturdu.  Al asma fidesi datm törenine Gülnar Kaymakam Ekrem Güngör, Gülnar Belediye Bakan Ahmet Günel, Gülnar ziraat Odas Bakan Hacer Emi Ik, muhtarlar ve üreticiler katld.

Fideler datlyor, üreticinin yüzü gülüyor

Al asma fidesi datm töreninden önce Alata Bahçe Kültürleri Aratrma Enstitüsü Müdürlüü personelleri tarafndan üreticilere eitim verildi. Eitimde Alata Bahçe Kültürleri Aratrma Enstitüsü Müdürlüü Ziraat Mühendisi Mehmet Erdem Kiraz, yetitirme teknikleri, ba tesisinde yer, çeit ve anaç seçiminin önemi, bir ban nasl tesis edilmesi gerektii, filoksera böceinin bacla olan zarar, ba yerinin hazrlanmas, dikim plan, fidanlarn dikimi ve bakm ilemleri hakknda üreticileri bilgilendirildi. Eitimler sonrasnda gerçekletirilen datmda 211 üreticiyi kini fideleri ile buluturdu, üreticinin yüzünü güldürdü.

“Büyükehir’’in projeleri sayesinde Gülnar’da sulu tarm balad”

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan yaplan tarmsal hizmetlerin Mersin tarmn gelitirdiinin ve üreticiye gelir kaps açtn belirten Gülnar Ziraat Odas Bakan Hacer Emi Ik, “Biz eskiden Gülnar’da kuru tarm yapyorduk.  Büyükehir Belediyesi’nin projeleri sayesinde Gülnar ilimiz sulu tarma kavutu. Ilsu suluma projesini hayata geçirerek üreticilerimizi suyla buluturdu. Üretimlerimiz artt. Hatta geçen yl üreticilerimizden bir tanesi bu proje sayesinde Gülnar’da ilk defa çilek üretimine balad. Zeyne Mahallemiz de sulu tarma kavutu. lçemize souk hava deposu açarak üreticilerimizin sat noktasnda ürünleri hakknda söz sahibi olmasn salad. Büyükehir Belediyesi Gülnar’n tal, toprakl, susuz tarm yaplan alanlarnda bademcilik yaplmasn salad. Geçtiimiz yl 17 bin adet badem fidesi datt. Bu Gülnarl çiftçilerimiz için çok büyük önem tayordu. Bugün de kini fidesi datyor. Türkiye’de kiniin ekonomik anlamda tarm yaplan tek yer Gülnar. Tarm genç nüfustan yal nüfusa kaymaya balamt. Büyükehir’in fide destei sayesinde kini üretiminde genç nüfus hâkim olmaya balad. Sayn Burhanettin Kocamaz’a ahsm ve çiftçim adna teekkür ederim” dedi.

“Burhanettin Bakanmz sayesinde fidelerimiz oldu”

Büyükehir Belediyesi’nin gerçekletirdii fide datm töreninde fidelerine kavuan ev hanm Meryem Kocada, “Ben bu fide datmn anonslardan duydum. Fide almak için iki ay öncesinden kayt oldum, bugünde fidelerimi aldm. Burhanettin Bakanmz sayesinde fidelerimiz oldu. Kinilerimiz yetiecek, sonrasnda üzümümüz olacak. Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz’a çok teekkür ederiz” dedi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık