solyanreklam
sagreklam

Mersin Trafiği Kargaşadan Kurtuluyor

Mersin Trafiği Kargaşadan Kurtuluyor

Mersin Trafiği Kargaşadan Kurtuluyor
  • 15 Ocak 2018, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, Mersin trafiini iyiletirme çalmalarna devam ediyor. Büyükehir Belediyesi, trafiin youn olduu kavaklara yeni nesil Akll Kavak Yönetim Sistemi yerletirerek Mersin trafiini kargaadan kurtaryor. 

Mersin’in sorunlarn, hayata geçirdii yenilikçi ve çözüm odakl projeler ile bir bir ortadan kaldran Büyükehir Belediyesi, Mersin trafiini rahatlatacak çalmalarna hz kesmeden devam ediyor. Mersin’in en önemli ve youn kavaklarndan biri olan PTT Kava’na demosu yerletirilen yeni nesil Akll Kavak Yönetim Sistemi’nin test aamas tamamland. Trafiin oldukça youn olduu PTT Kava’nda denenen Akll Kavak Yönetim Sistemi,  kava trafiin younluundan kurtarrken, vatandalar da trafik karmaasndan kurtard.

PTT kavanda test edilen sistem, 2018 yl içerisinde Mezitli Belediyesi Kava, Dumlupnar Kava, Çetinkaya Kava ve Hilton Kava bata olmak üzere trafiin en youn olduu 67 kavaa yerletirilecek ve bu sayede Mersin trafii rahatlayacak. 

Mersin Büyükehir Belediyesi Ulam Dairesi Bakanl ekipleri tarafndan kavaklara yerletirilecek sistem sayesinde kavaklarn trafik younluuna göre yönetilmesine imkân salanacak. Bu sistem sayesinde kavaklardaki anlk sinyal düzeni görüntülenirken, annda müdahale edebilme ve ehrin trafik younluu haritasnn çkarlmas da mümkün olacak. Kamera sistemleri, kavaa bal her yön için ilgili yöndeki araçlar sayabilecek ekilde yerletirilirken, bu kameralardan elde edilen veriler Trafik Kontrol Yönetim Sistemi Merkezi’nde toplanarak ehirdeki trafik kontrol altna alnacak.

Kavaa bal kameralar sayesinde her yöndeki araçlarn saysn tespit eden bu sistem, trafik klarn tamamen araç younluuna bal olarak yönetecek. En youn olan yöne daha uzun süre boyunca yeil k yaklmasn salayan sistem sayesinde, kavak genelinde araçlarn ortalama bekleme süresi en aza inmi olacak.

Araçlarn trafikte daha ksa süre kalmas, trafik younluunun azaltlmas, ortaya çkan zaman kaybnn en aza indirilmesi, yakt tüketiminin azaltlmasn salayacak olan sistem, buna bal olarak çevre kirliliini de önemli ölçüde azaltm olacak.

Bu sistemle vatanda kazanacak

PTT Kava’na kurularak test aamas tamamlanan sistem sayesinde tek kavakta günlük 1600 litre yakt tasarrufu saland. 67 kavaa kurulacak olan sistem tamamlandnda   araçlarn günlük 107 bin 200 litre yakt tasarrufu yapmas salanacak ve vatandalara yllk 39 milyon 128 bin litre yakt kazanc salayacak. Elde edilen yakt kazanc sayesinde günlük 448 bin 096 TL maliyet, yllk ise 163 milyon 555 bin 40 TL yakt paras vatandan cebinde kalacak.  Bu kazançla hem vatandan cebine hem de ülke ekonomisine katk salanacak.

Çevreci Büyükehir’in çevreci projeleri

Büyükehir Belediyesi tarafndan kurulan Akll Kavak sayesinde yakt ve maliyetten kazancn yan sra araçlarn çevreye sald PM10, yani egzoz gaz emisyon salnm da en aza indirilecek. Sistemin kurulmasnn ardndan PTT Kava’nda günlük 4500 litre egzoz gaz salnm önlenmi oldu. Sitem dier kavaklarda da tamamlandnda günlük 301 bin 500 litre egzoz gaznn atmosfere salnm engellenirken, yllk 110 milyon 047 bin 500 litre egzoz gaz salnm engellenerek, hava kirliliine neden olan etken en aza indirilecek. Sistem sayesinde egzoz gaznn neden olduu hava kirliliinin zararl etkileri önlenecek ve Büyükehir Belediyesi bu sistem ile yaklak 26 bin aac kurtararak ekosistemin korunmasna katk salayacak. 

Krmz kta durma says %21 azalacak

Trafiin sürekli ve hzl ekilde akmasn salayarak oluan younluu önemli ölçüde azaltacak Akll Kavak Yönetim Sitemi sayesinde, vatandalar trafikte zaman kaybetmeyecek. Kurulan sistem sayesinde araçlarn ortalama hz %23 artarken, krmz kta durma says %21 orannda azaltlacak ve krmz kta beklemelere bal oluan gecikmeler %29 azalacak.

 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık