solyanreklam
sagreklam

Mersin Tarihi Ve Gazetecilik Üzerine Söyleşi

Mersin Tarihi Ve Gazetecilik Üzerine Söyleşi

Mersin Tarihi Ve Gazetecilik Üzerine Söyleşi
  • 12 Aralık 2017, Salı 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan bu yl ilk defa düzenlenen “Kütüphane Söylei Günleri” kapsamnda gazeteci-yazar Fikret Ünver tarafndan ‘Mersin Tarihi ve Gazetecilik’ üzerine söylei gerçekletirildi.

Kent kültürü üzerine bilinmeyenleri cevaplamak ve unutulmaya yüz tutan kent kültürünün yaatlmas adna çaba sarf eden Mersin Büyükehir Belediyesi, Mersin’de ilk defa düzenlenen söylei günleri ile kitapseverlerin Mersin tarihi hakknda bilgilenmesini salyor.

Söyleide ‘Mersin Tarihi Üzerine’ adl kitabn tantan ve 1998 ylnda gazetecilik meslei hakknda kaleme ald ‘Bir Meslein Ardndan’ adl konuma metnini katlmclar ile paylaan Ünver, Mersin tarihi üzerine ksa bir konuma gerçekletirdi. Gazeteciliin bugünlere nasl geldii hakknda dinleyicilere bilgi veren Ünver, gazetecilik mesleinin bilinmeyenlerini konutu ve gazeteciliin geçmiten günümüze nasl bir süreçten geçtiini aktard.

“Büyükehir Belediyesi sayesinde bilinmeyenler daha geni alanlara yayld”

Söyleide örenmenin snr olmadndan söz eden Ünver, “Mersin Tarihi Üzerine adl aratrmam örendiklerimi kitaplatrmaktan ibarettir. Bu çalma örendiklerini kafasnda mezarna götürmek yerine milletiyle paylamak isteyen bir faninin kendince dünden yarna bir eyler aktarma çabasdr. Bu kitapta özne insandr. nsanlarn olaylara etkileri, olaylarn da insanlar nasl biçimlendirdii örneklendirilmitir. Bu kitab hiçbir karlk beklemeden yazm ve birinci basksn 1998’de emekli maamla yaptrmtm. kinci basksn gerçekletirip bilinmeyenleri daha geni alanda yayan Mersin Büyükehir Belediyesi’ne ve kadirinas Bakan Sayn Burhanettin Kocamaz’a teekkürü bir borç bilirim” eklinde konutu.

12 Haziran 1998 ylnda Mersin Gazeteciler Dernei’nin düzenledii ‘Meslek Etii’ konulu Meslek çi Eitim Semineri’nde okuduu ‘Bir Meslein Ardndan’ balkl yazsn dinleyiciler ile paylaan Ünver, gazetecilerin neler yaad ve gazeteciliin hangi süreçlerden geçtiini dinleyicilere aktard. Türkiye’de gazetecilik yapmann zorlatndan ve Anadolu basnnn geçmi olduu süreçten söz eden Ünver, aslnda gazeteciliin bir yaam biçimi olduunu ve gazetecinin yaam boyunca her türlü olayla karlaabileceini anlatt.

Genç gazetecilere önerilerde bulunan Ünver, anlayabilen ve yorumlayan kuaklarn yetimesinin önüne set çekildiinden bahsederken, süreci düzeltmek adna gazetecilerin neler yapabileceinden bahsederek mesleki önerilerde bulundu.

Gazeteci-yazar Fikret Ünver, söylei sonrasnda Mersin Büyükehir Belediyesi Kültür Yaynlar tarafndan 2. basks yaplan ‘Mersin Tarihi Üzerine’ isimli kitabn kitapseverler için imzalad.

‘Kütüphane Söylei Günleri’ devam ediyor

Kütüphane Söylei Günleri kapsamnda geçtiimiz günlerde Abdullah Toroslu tarafndan ‘Karacaolan’ üzerine söylei gerçekletirilmiti. 15 Aralk Cuma günü Kudret Ünal ‘Müfide lhan’ ve 22 Aralk Cuma günü de Turan Ali Çalar ‘Toroslarda Yörükler’ adl söyleilerini gerçekletirecek.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık