solyanreklam
sagreklam

Mersin Tarihi Fotoğraflanıyor

Mersin Tarihi Fotoğraflanıyor

Mersin Tarihi Fotoğraflanıyor
  • 20 Nisan 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi Türkiye’de Foto Safari Eitim ve Tantm Projesi kapsamnda Ankara ve spanya’dan Mersin’e gelen üniversite örencileri Mersin’de arlyor.

18-22 Nisan tarihleri arasnda gerçekletirilen UNESCO Kürsüsü Türkiye'de Foto Safari Eitim ve Tantm Projesi’nin ortaklar arasnda Mersin Büyükehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi, Bakent Üniversitesi ve Malaga Üniversitesi yer alyor.

Yeili ve mavisi ile bir bütün haline gelmi Mersin fotoraflanyor

Mersin Büyükehir Belediyesi’nin tarafndan hayata geçirilen Foto Safari Eitim ve Tantm Projesi kapsamnda, Mersin’in tarihi ve turistik yerlerinin fotoraflar çekiliyor.

Foto-safariye katlan örenciler Mersin’in simgesi haline gelmi güzellikleri görüntülerken, yeili ve mavisi ile bir bütün haline gelmi Mersin’in tarihi evlerinin, tarihi dokusunun ve doal güzelliklerinin fotoraflarn çekiyor.

Mersin’in tarihini fotoraflamaya Tarsus lçesinden balayan örenciler Nusrat Mayn Gemisi, Kleopatra Kaps, Saint Paul Kuyusu ve Kilisesi, Hz. Danyal Peygamber’in Kabristan, Krkkak Bedesteni, Antik Roma Yolu, Tarihi Tarsus Evleri, Takuyu Maaras ve Ashab- Kehf gibi noktalar, devamnda da Soli Pompeipolis, Ortodoks Kilisesi, Atatürk Park ile Kültür Park ve Latin Katolik Kilisesi’ni de ziyaret ederek fotorafladlar.

Devam eden foto-safari süresinde de Kanl Divane, Elaiussa Sebeste, Kz Kalesi, Cennet-Cehennem Maaras, Astm Maaras, Uzuncaburç gibi Mersin’in birbirinden güzel doal, tarihi ve turistik yerlerini de ziyaret ederek, çektikleri fotoraflar ile Mersin tarihini ölümsüzletirecekler.

Mersin’in tantmna katk sunuluyor

Proje ile Türkiye ve spanya’da yaayan üniversite örencilerinin birbirlerini tanmas, kaynamas, program sayesinde fotoraf alanndaki bilgi ve becerilerini gelitirirken kendileri ve ülkeleri arasndaki dostluklarn gelitirilmesini hedefleniyor. Proje ile örenciler Mersin’i tanma frsatna eriirken, Mersin’in birbirinden güzel noktalarn fotoraflayp, Mersin temal fotoraf yarmasnda birinci olabilmek için kyasya mücadele ediyorlar.

spanya Malaga'dan gelen 10 örenci ile 3 öretim üyesi, Ankara Bakent Üniversitesi’nden gelen 10 örenci ile 1 öretim üyesi ve Mersin Üniversitesi’nden katlm gösteren 10 örenci ile 1 öretim üyesinin yer ald foto-safari program sayesinde pratik fotoraf çalmas yapan gençler, Mersin’in gerek yurtiçinde gerekse de yurtdnda tantmna katk sunuyor ve böylece de ülke turizmine katkda bulunuyorlar.

 “Kendi bak açlarndan fotoraflar çekiyorlar”

Daha önce Mersin’e defalarca geldiini söyleyen ve özellikle de spanya’dan gelen örenciler ile öretim üyelerinin Mersin’i çok beendiklerini belirten Bakent Üniversitesi letiim Fakültesi Öretim Üyesi Prof. Dr. Doan Tlç  “Biz bu projede birkaç fayda amaçlyoruz. Bir tanesi dorudan burann tantm. Üç üniversiteden örencilerimiz üç gün boyunca bir foto-safari yapacaklar. Yani Mersin’i ve Tarsus’u dolap kendi bak açlarndan ve gözlerinden fotoraflar çekecekler. Biz bu fotoraflardan bir seçme yaparak Ankara’da Mersin’de ve spanya’da Tarsus’u tantan üç sergi düzenleyeceiz. kinci amac ise, üç üniversitenin örencilerinin birbirlerini tanmalar, birbirleriyle kaynamalar ve bu ksa süre sonucunda bir ömür boyu sürecek dostluklar kurmalar. Üçüncü amac ise üniversitelerin kurumlar olarak birbirleriyle kaynamalar, tanmalar ve pek çok ortak bilimsel projeyi hayata geçirmeleri. Bizler bu projeyi Mersin Büyükehir Belediyesi’nin katklar ve destei olmasayd gerçekletirmemiz mümkün olmazd. Dolaysyla ben Mersin Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz’a çok teekkür ediyorum” dedi.

Frutos: “spanya’ya çok iyi hatrlalar ile döneceiz”

spanya’nn Malaga Üniversitesi’nden UNESCO Kürsüsü Koordinatörü Ruth De Frutos, kendilerine bu imkân sunan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’a teekkürlerini ileterek, Mersin’de geçmi, bugün ve gelecek arasnda çok iyi bir köprü kurulduunu sözlerine ekledi ve “Bu gerçekten bizim için çok büyük bir frsat. Çok memnunuz. Mersin’e bir yaknlk hissediyoruz ve bu yaknlk bu gezi esnasnda daha da artacak. Bu bir balangç ve bundan sonra çok daha youn ilikilerimiz olacan düünüyoruz.  spanya’ya çok iyi hatrlalar ile döneceiz. Tabi üniversiteler ve örenciler arasndaki iliki bizim açmzdan çok önemli. Ama kente baktmzda sizin burada geçmi, bugün ve gelecek arasnda kurduunuz iliki çok etkileyici” eklinde konutu.

“Mersin’in insanlar çok scakkanl”

Bakent Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü 4. snf örencisi Can Ercan ise Mersin’e ilk defa geldiini belirterek, “Mersin’e bayldm diyebilirim. Mersin Büyükehir Belediye Bakanmza da çok teekkür ediyorum. Ar derecede keyif alyoruz biz. Yoruluyoruz ama çok güzel ve dolu dolu geçiyor. Ben Mersin’de bu kadar antik ve güzel yerlerin olacan tahmin etmiyordum. nsanlar da ar derecede scakkanllar, fotoraf çekilebilir miyiz diye sorduumuzda da hemen poz veriyorlar ve bu çok houmuza gidiyor. Bizler de böylece an biriktiriyoruz” ifadelerini kulland.

Krgzistanl olan ve Ankara Bakent Üniversitesi’nde Animasyon Bölümü’nde 4. snf örencisi olan Esenkeldi Kudaibergenov, “Bu program kapsamnda Mersin’e geldik. Mersin ehir olarak da çok scak ve insanlar da bir o kadar scakkanl. Burada biz 2 gündür geziyoruz ve burada çok fazla fotorafladmz yerler oldu. Bir daha  tekrardan Mersin’e gelmeyi isteriz” diye belirtti.

“Bizler Akdeniz temasnda bulutuk”

Malaga Üniversitesi’nden katlm salayan Ramon Martinez, proje sayesinde ortak noktalarda bulumann ve bir eyler paylamann çok önemli olduunu dile getirerek,  “Mersin çok enteresan ve ilginç özelliklere sahip bir ehir. Malaga ile Mersin arasnda da ortak özellikler ve etkileimler olduunu düünüyorum. Bu yüzden Mersin’de bulunmaktan çok mutluyum. Burada bizler Akdeniz temasnda bulutuk ve Akdeniz temasnda da güzel iler baardmz düünüyorum” ifadelerini kulland.

Foto-safari süresindeki tüm konaklama, yemek ve ulam giderleri Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan karlanyor ve foto-safari sonrasnda örencilerin üretiminden oluturulacak fotoraf sergileri sürecinde, proje ortaklar olan Malaga ve Bakent Üniversiteleri ile Mersin Büyükehir Belediyesi arasnda gelecee dönük ibirliklerinin zemini oluturulmu olacak.

 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık