solyanreklam
sagreklam

Mersin Sahillerinde 4 Yılda 2429 Metreküp Deniz Çöpü Toplandı

Mersin Sahillerinde 4 Yılda 2429 Metreküp Deniz Çöpü Toplandı

Mersin Sahillerinde 4 Yılda 2429 Metreküp Deniz Çöpü Toplandı
  • 18 Mart 2018, Pazar 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi ekipleri kent sahilindeki temizlik ve limana yanaan gemileri denetim çalmalarna hz kesmeden devam ediyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Bakanl Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi ube Müdürlüü bünyesinde gerçekleen çalmalarda büyük bir titizlikle hareket edilirken liman ve çevresindeki gemilerden alnan numuneler laboratuvar ortamnda deerlendiriliyor ve raporlar hazrlanyor.

2014-2018 yllar arasnda Mersin sahilinde denizi kirlettii tespit edilen toplam 134 gemiye toplam 6.613.546 TL idari para cezas kesilirken ayn dönemde ky tesislerinde barnan deniz araçlarnda 4190 m³sv atk ve 2429 m³ deniz çöpü topland.

Konuyla ilgili bir deerlendirme yapan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz da Mersin sahilinin kirletilmesine hiçbir ekilde müsaade etmeyeceklerini vurgulad.

Mersin Büyükehir Belediyesi olarak deniz temizliine oldukça önem verdiklerini anlatan Bakan Kocamaz, “Bizler Mersinliler olarak çocuklarmza yaanlabilir bir kent brakmay hedefliyor ve bu uurda azami ölçüde çaba sarf ediyoruz. Mersin sahilinin temizlii de bu anlamda oldukça fazla önem tayor. Hem Mersin limanna yanaan deniz araçlarnn hem de vatandalarmzn bu konuda dikkatli olmas gerekiyor” diye konutu.

MERSN KIYILARINI KONU ALAN PROJELERE YÜZLERCE ÖRENC KATILDI

Mersin Büyükehir Belediyesi kylardaki çevre bilincinin çocuk yalardan itibaren arttrlmas konusunda farkndalk yaratma çalmalarn da sürdürüyor.

ODTÜ Erdemli Deniz Bilimleri Enstitüsü ve Mersin l Milli Eitim Müdürlüünün destei ile hayata geçirilen Mersin Kylarnda Deniz Kaplumbaalarnn ve klim Deiikliinin Deniz Kaplumbaalar Üzerindeki Etkilerinin zlenmesi ile Denizlerin Korunmas Projesi ve Mersin li Deniz Biyoçeitlilii ile Atklarn Biyoçeitlilie Etkisinin lköretim Çocuklarnda Farkndalk Yaratma Eitimi ve Tehlikeli Denizanalarnn zlenmesi Projelerine yaklak 500 örenci katlm gösterdi.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık