solyanreklam
sagreklam

Zafere Giden Yol Sahnelendi

Zafere Giden Yol Sahnelendi

Zafere Giden Yol Sahnelendi
  • 18 Mart 2018, Pazar 0:00

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e geliinin 95. yl dönümü etkinlikleri kapsamnda ‘Zafere Giden Yol’ isimli oyun Kongre ve Sergi Saray’nda sahnelendi.

 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e geliinin 95. yl dönümü etkinlikleri kapsamnda Mersin Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrosu, özel görüntü, efekt ve k sisteminin kullanld “Zafere Giden Yol” adl gösteriyi sahneledi.

Ahmet Aksoy ve Gökhan imek ikilisinin yönettii, müzik, dans ve tiyatronun harmanlanarak sahnelendii oyunda özel görüntüler, efektler ve k sistemleri ile kurtulu mücadelesi anlatld. Özellikle milli duygulara hitap eden ve izleyicilere duygusal anlar yaatan oyun, salondakilerden büyük alk toplad.

Mersin Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrolar ve 2017-2018 yl kursiyerleri, Büyükehir Belediye Konservatuar Türk Halk Müzii Topluluu sanatçlar ile Büyükehir Belediyesi Halk Oyunlar Ekibi’nin ortaklaa sahneledii oyunda izleyiciler adeta 1920’li yllara gitti ve tüm ehitler ve gaziler yâd edildi.

“Çanakkale; bizim gurur duyduumuz, dümanlarmzn utanç duyduu bir sava”

Oyunun sonunda konuma yapan Mersin büyükehir Belediyesi Bakan Vekili Kerim Tufan, Atatürk’ün Mersin’e geliini cokusuyla kutladklarn belirterek, “Bugün yüce Atatürk’ün Mersin’e geliinin 95. Yl dönümü. Bugün Mersin, tüm cokusuyla Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Mersin’e geliini kutlad. 18 Mart’ta da Büyük Çanakkale Zaferimizin 103. Yl dönümünü beraber kutlayacaz. Bu kutlamalar eliinde Büyükehir Belediyemizin tiyatro grubu güzel bir gösteri hazrladlar. Çanakkale bir at, bir destan, bir can pazardr. Orada savaan yiitlerimiz ‘Çanakkale içinde vurdular beni derken, anne ben gidiyorum dümana kar’ derken,  kimimiz nianl, kimimiz evli derken ne annelerini, babalarn, bebeklerini ne de sevgililerini düünmediler. Vatan savunmas için canlarn feda ettiler. Çanakkale; bizim gurur duyduumuz, dümanlarmzn utanç duyduu bir sava” dedi.

“Artk bedel ödeme zaman bitti”

Türk milletinin bu güzel corafyada yaamann bedelini haçl seferlerinden itibaren ödediini ve bugünde Afrin’de ödemeye devam ettiini belirten Tufan, “Ben bir Türk evlad olarak diyorum ki; artk bedel ödeme zaman bitti.  Yeter diyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bedel ödeyen deil bedel ödeten bir ülke haline gelsin istiyoruz. Bütün bu zulümler bitsin istiyoruz. Sizin huzurlarnzda biraz önce gerçekleri izledik. Bu bölgenin kurtuluunu arkadalarmz çok güzel anlattlar. Karboaz bu bölgenin gururu. Karboaz belki de Türkiye’nin kurtuluunun balangc. Karboaz’nda 44 kiilik birlik, bin kiilik Fransz birliini yok etmeseydi belki Ankara Antlamas imzalanmayacakt. Antlama olmasayd da buradaki igaller bitmeyecekti, düman ülkemizden gitmeyecekti. O yüzden orada mücadele eden kumcu veliler, komutan kemaller, Hatice halalar, milislerimiz, çobanlar, Yörüklerimiz çok önemli görevler üstlenmilerdir. Onlardan Allah raz olsun. Mekânlar cennet olsun. Hatralarnn önünde saygyla eiliyoruz” eklinde konutu.

Etkinlik sonunda Bakan Vekili Tufan, ‘Zafere Giden Yol’ isimli tiyatro oyununun oyuncularna çiçek hediye etti. 

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık