solyanreklam
sagreklam

Mersin Mavi Bayrağa Doymuyor

Mersin Mavi Bayrağa Doymuyor

Mersin Mavi Bayrağa Doymuyor
  • 27 Haziran 2018, Çarşamba 0:00

Mersin halk plajlarnn ikinci Mavi Bayra Susanolu Halk Plaj’nn oldu.

Mersin Büyükehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Denizkz Turizm A.. plajlara Mavi Bayrak alnabilmesi için gerekli olan uluslararas 33 kriterin tamamn yerine getirerek, Susanolu halk plajna Mersin’in ikinci Mavi Bayran kazandrd. Büyükehir Belediyesi ilerleyen zamanlarda Mersin’e toplamda 60 Mavi Bayrak kazandrmay hedefliyor.

Mersin’in bütün plajlarn Mavi Bayrakl hale getirmeyi planlayan Büyükehir Belediyesi geçtiimiz yl Kzkalesi Halk Plaj’na kazandrd Mavi Bayra korumay baarrken, bu yl da 33 uluslararas kriteri yerine getirmesinden dolay Mersin halk plajlarnn ikinci Mavi Bayran Susanolu Sahili’ne ald.

Mersin’in en büyük ve gelen turist saysnn çok olduu plajlara Mavi Bayrak kazandrmaya balayan Büyükehir Belediyesi, 2019’da ise Yapraklkoy ve Kocahasanl Halk Plajlar’n da Mavi Bayrakl hale getirmek çalmalarna hz veriyor.

“Mersin’in her noktasndan denize girilebilecek”

Susanolu Halk Plaj’nn Mavi Bayran ve sertifikasn makamnda teslim alan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Mersin Büyükehir Belediyesi olarak bir iddia ile yola çkmtk. Mersin’in her noktasndan denize girilebilecek demitik. Tabi bunun en önemli aamas da sahillerimizde bulunan yerleim birimlerinde atk su artma tesislerimizi hayata geçirmek ve bu tesislerin fosseptiklerle kirletmenin önüne geçmekti. Tabi bunun yannda tüm plajlarmz da Mavi Bayrakl hale getirmek istiyorduk. Geçen yl bildiiniz gibi Kzkalesi Plaj’na Mavi Bayrak aldk. Bu yl yaplan denetlemelerde bayran hala gönderde bulunacana dair yetki verildi. Yani Kzkalesi plajnn Mavi Bayra koruduu tescil edilmi oldu. Bunun yannda Susanolu Plajmzla ilgili de bu yl ilk defa Mavi Bayraa kavutuk. Temennimiz bundan sonra Mersin Büyükehir Belediyesi ile Denizkz A.’nin sorumluluunda bulunan her yeri Mavi Bayrakl hale getirmek” dedi.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Kzkalesi ve Susanolu Halk Plajlarnn Mavi Bayrak sertifikalarn teslim ald ve önümüzdeki günlerde Bakan Kocamaz’n katlm ile Susanolu’nun Mavi Bayra göndere çekilecek.

Mavi bayrak için gerekli tüm kriterler yerine getirildi

Mavi bayrak, gerekli standartlar tayan nitelikli plaj ve marinalara verilen uluslararas bir çevre ödülüyken, bu kriterler plajda yüzme suyu kalitesi, çevre eitimi ve bilgilendirme, çevre yönetimi ile can güvenlii ve hizmetler balklar altnda toplam 33 uluslararas kriter bulunuyor. Plajda gerekli ilk yardm malzemelerinin bulunmasndan tutun da, kirlilik kazalar ve riskleri ile mücadele edebilecek acil durum planlarna, plajda farkl kullanmlar sonucu olabilecek kazalara kar alnabilecek önlemlerin hepsi Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan yerine getirilmi durumda. Çevre eitimi ve bilgilendirme bal altnda sezon süresince farkl kategorilerde çevre bilinçlendirme etkinlikleri gerçekletirilecek. Ayrca Mersin Büyükehir Belediyesi sayesinde sanayi ve kanalizasyon atklar plaj alann etkilemezken,  sahillere herhangi bir atk gitmiyor.     

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık