solyanreklam
sagreklam

Mersin, İzmir Fuarı?na Damgasını Vurdu

Mersin, İzmir Fuarı?na Damgasını Vurdu

Mersin, İzmir Fuarı?na Damgasını Vurdu
  • 08 Aralık 2017, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi, Türkiye’nin turizm alanndaki en önemli fuarlarndan birisi olan Travel Turkey zmir 2017 Turizm Fuar’nda yerini ald.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n misafirlerini arlad stantta yer alan Mersin lezzetleri ve VR Mersin Projesi fuara damgasn vurdu.

Mersin Büyükehir Belediyesi tantm için ulusal ve uluslararas birçok fuara katldklarn ve Travel Turkey zmir Fuar’nda açtklar standn da oldukça ilgi gördüünü söyleyen Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz fuarla ilgili deerlendirmelerde bulundu. Mersin’in tantm için Büyükehir Belediyesi olarak düzenlenen fuarlara katlmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Bakan Kocamaz,  “Fuarlar bir bölgenin tantm için çok önemli. Özellikle tarihi ve turistik yerleri tantmak için çok önemli ve iyi bir frsat. Bizde Mersin Büyükehir Belediyesi olarak bu fuarlar dolu dolu deerlendirmek istiyoruz. Elimizden geldiince tüm fuarlara katlm göstermeye gayret ediyoruz. Çünkü Mersin turizm konusunda biraz açlk hissediyor. Ve bizim de bu açl doygunlua çevirmemiz lazm. u anda turizm bölgesi ilan edilmi 8 yerimiz var. Buralara gelerek bu bölgedeki deerlerimizi tantmak ve yatrmcy oraya çekmek istiyoruz. Ayn zamanda istihdama da katk salamak istiyoruz. Biliyorsunuz Mersin’de isizlik Türkiye ortalamasnn iki kat durumunda. Onun için bu tür yerleri deerlendirmeye çok fazla ihtiyacmz var” dedi.

“Tüm ilçelerimizin bu fuarlara katlm göstermesi gerekiyor”

Büyükehir Belediyesi olarak tüm ilçeleri stantta tanttklarn ve ilçe belediyelerinin de kendi stantlarn açmalarn istediklerini belirten Bakan Kocamaz,  “Bu yl Aydnck, Bozyaz ve Çamlyayla ilçelerimiz stant açt. Dier ilçe belediyelerimizin de bundan sonra ki fuarlara mutlaka katlmas gerekiyor. Tarsus’ta görev yaptm 20 yllk süre içerisinde bize böyle destek veren bir büyükehir belediyesi de yoktu. Ama biz bir ilçe gücüyle yine bu tür fuarlarda Tarsus’u tantmaya çalyorduk. imdi biz Büyükehir Belediyesi olarak böyle bir imkân sunuyoruz. Çukurova Kalknma Ajans da Mersin’i burada tantmaya çalyor. Biz bu kadar imkân sunduktan sonra ilçe belediyelerimizin gelip burada yer almalarn, kendi bölgelerini tantmalarn istiyoruz. Buna sadece Büyükehir’in ihtiyac yok. Biz bunu bir sosyal proje olarak görüyoruz.  Mersin’in sorunlarn ortadan kaldrmak için bir frsat olarak deerlendiriyoruz. Ama ilçelerimizin de ayn hassasiyeti göstermesi gerektiini belirtmek istiyorum” eklinde konutu.

“VR Mersin örnek alnmas gereken bir proje”

Mersin’in tarihi ve turistik yerlerinin sanal ortamda tantld VR Mersin projesinin youn ilgi görmesinden duyduklar memnuniyeti dile getiren Bakan Kocamaz, “Bu sene standmzda çok ilgi çekici. VR Mersin zaten bal bana önemli bir proje. Türkiye’de hiçbir yerel yönetimin uygulamad bir proje. Ülke bizim ülkemiz. Biz istiyoruz ki bu ii biz balatm olsak ta bütün belediyeler bu tür tantmlar yapsnlar. VR Mersin projemiz 5 ödül alm bir proje. Örnek alnmas gereken bir proje olduunu düünüyorum” ifadelerini kulland.

Bakan Kocamaz’n misafirlerini arlad Mersin standn, aralarnda Mersin eski valisi Özdemir Çakacak’n da olduu Türkiye genelinden birçok vali ve belediye bakan ziyaret etti.

Büyükehir, Mersin’in Zenginliklerini zmir’e Tad

36 ülke, 54 ilden toplam 1284 katlmcnn dâhil olduu fuarda Mersin Büyükehir Belediyesi’nin stand yerli ve yabanc katlmclarn urak noktas oldu. Mersin’in yöresel lezzetlerinden cezerye ve algam tantmnn yan sra, Aydnck,  Bozyaz ve Çamlyayla ilçeleri de fuar alannda stant açarak yöresel ürünlerini tantt.

Mersin’e özgü kültürel ögelerin tantld Mersin standnda, dünya çapnda 5 ödül alan ve Türkiye’de ilk kez gerçekletirilen Sanal Gerçeklik Projesi VR Mersin ile Mersin’in kültürel ve doal zenginlikleri de zmir’e tand. Mersin’e daha önce yolu dümeyen katlmclar VR Mersin Projesi ile Mersin’in güzelliklerini görme imkân buldu. VR Mersin projesi ile Mersin’de istedikleri yeri sanal ortamda görebilen katlmclar aknlklarn gizleyemezken, projeyi hayranlkla incelediler.

Fuarn ilk gününden ziyaretçilerin ilgi oda haline gelen Mersin stand 10 Arala kadar misafirlerini arlamaya devam edecek.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık