solyanreklam
sagreklam

Mersin Haşere İle Mücadelede Çağ Atladı

Mersin Haşere İle Mücadelede Çağ Atladı

Mersin Haşere İle Mücadelede Çağ Atladı
  • 11 Nisan 2018, Çarşamba 0:00

Mersin’de zararl haere gruplarna kar yürütülen mücadele aralksz devam ediyor.

Mersin’de haere ilaçlama hizmetinde tek yetkili kurum olan ve gelinen noktada il genelinde yeni bir devir balatan Mersin Büyükehir Belediyesi ekipleri, sivrisinek, karasinek, larva, uçkun, fare ve dier zararl haere gruplarna kar CBS(Corafi Bilgi Sistemi) yardmyla 2017 ylnda toplam 259 bin 315 noktaya biyosidal müdahale etti.

Ayn yl içinde vatandalardan 444 21 53 Alo ikayet Hatt, BMER, CMER ‘den vastasyla gelen toplam 7 bin 718 ikayet deerlendirilip CBS(Corafik Bilgi Sistemi) tabanl mobil karar destek sistemi ile halk sal alannda haere problemi giderilirken Mersin Büyükehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesine bal ekiplerin söz konusu çalmalarnda 390 personel, 103 araç, 72 adet ULV, 10 adet Pulvarizatör, 8 adet mistblover, 8 adet Termal Fog, 58 adet Holder-Atomizör’ün kullanld bildirildi.

Çalmalar yaz k gözetmeden sürüyor

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan yürütülen ve mevsim ayrt etmeden yl geneline yaylan haere ile mücadelede 2018 ylna da hzl bir balangç yaplrken ilk üç aylk veriler baz alndnda Mersin il genelinde toplam 70 bin 708 noktada ilaçlama çalmas yapld.

2018 ylnn ilk üç ayna göre ilaçlama yaplan bölgeler Akdeniz 10 bin 602, Mezitli 4 bin 568, Toroslar 4 bin 920,Yeniehir 5 bin 779, Anamur 4 bin 15, Aydnck 247, Bozyaz 3 bin 962, Çamlyayla 10, Erdemli 16 bin 364, Gülnar 2 bin 124, Mut bin 868, Silifke 10 bin 913 ve Tarsus 5 bin 408 olarak gerçekleti.

Mersin gelindeki haere ile mücadele çalmalar konusunda bir deerlendirme yapan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz da çalmalarn yln her mevsiminde yapldn, vatandalarn evlerinde ve mahallerinde huzur içinde yaamalarnn temel amaçlar olduunu belirtirken ikâyetlerde bulunan vatandalarn bu ikâyetlerine annda cevap verebilmek için bütün imkânlarn seferber edildiini vurgulad.

Kentin iklim artlarnn Mersin Büyükehir Belediyesi olarak haere ile mücadele konusunda kendilerine önemli admlar atmaya yönelttiini kaydeden Bakan Kocamaz ”Mersinimizin iklim artlar hepimizce malum. Allah’n her türlü güzellii verdii bir kente yayoruz. Ancak kentimizde k aylarnda bile nemli bir hava hâkim olabiliyor ve bu durum haerelerin önünü açyor. Özellikle durgun sularn bulunduu sulak alanlarda bu mücadele daha zor oluyor. Ancak haere ile mücadelede önemli bir yol kat ettiimiz de bir gerçek. Görevde bulunduumuz sürece aldmz ilaçlama araçlar ile birçok bölgede vatandalarmza hizmet ediyoruz. Bizim vatandalarmzdan isteimiz bu konuda azami gayret gösterdiimizin bilinmesi” dedi.

Mersin il genelinde rutin olarak mahalle içlerindeki ilaçlama çalmalarna ise havalarn snmasna bal olarak Mays ay içinde balanmas planlanyor.        


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık