solyanreklam
sagreklam

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 2018 Yılı Bütçe Görüşmeleri Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 2018 Yılı Bütçe Görüşmeleri Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 2018 Yılı Bütçe Görüşmeleri Başladı
  • 27 Kasım 2017, Pazartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Meclisi 2017 Yl Kasm Ay Toplants'nn üçüncü birleimi, Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz bakanlnda yapld.

Kongre ve Sergi Saray'nda gerçekletirilen toplantda, 2017-2019 Revize Stratejik Plan paralelinde hazrlanan Mersin Büyükehir Belediyesi 2018 Yl Performans Program ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu görüüldü.

Büyükehir Belediyesi’nin 2018 yl için öngörülen 495 milyon TL tutarndaki bütçe borçlanmas ile ilgili eletirilere cevap veren Bakan Kocamaz, “Yatrm yapmazsak borçlanmayabiliriz.  Bir eyi önerirken elinizde veriler olacak. u yatrmlar yapn. unlar yapmayn demeniz gerekecek. Elinizde böyle bir liste varsa konualm.  Afakî konumak olmaz. Borçlanlacak tutar, bütçeyi olutururken denkletirme amacyla konulmu bir rakam. llaki borçlanlacak ya da o tutar kadar borçlanlacak diye bir ey yok” dedi.

Bakan Kocamaz, “Mersin merkezin dnda nereye gittiler ki?”

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan Mersin’e kazandrlan hizmetlerin yeterli olmad yönündeki iddialara cevap veren Bakan Kocamaz, “Bir ie nereden baktnz çok önemli. Meclis üyesi arkadalarmz belediyenin verdii mücadeleyi bilemez. ki tane batt-çkt dnda hizmet yaplmadn söyleyen arkadamz acaba Mersin merkezin dnda nereye gitti ki böyle bir deerlendirme yapma hakkn kendinde görüyor? 1 milyon 785 bin insana hizmet ediyoruz. Gelir, insan saysna göre geliyor. Borçsuz belediye olmaz. Elimizi vicdanmza koyalm. Geçen yl da bir borçlanma hedefi koyduk. Büyük bir ksm yol, asfalt ve su hizmetlerine gitti. Otoban gibi köy yollar yapyoruz. Yllardr yaplmayan iler gerçekleiyor. Gerçekten u anda hedeflediimiz noktaya yaklamak üzereyiz” eklinde konutu.

“Biz karncann hacca gitmesi misali yola çktk”

Müftü Deresi ile ilgili projenin bir yl içerisinde bitmeyecei yönündeki konumalar yantlayan Bakan Kocamaz, “Biz karncann hacca gitmesi misali yola çktk. Müftü Deresi projesi 20-25 yllk bir proje. Dikmen Vadisi gibi olmas için yaklak 20 yl gerekli. Mersin halk biz  gelmeden önce 1/5 binlik plan diyordu. Mart aynda göreve geldik. Mays aynda 1/100 binlik plana baladk.  Ulam Master plan ayn eklide. Kaç kez toplant yaptk. Bu toplantlarda bunlarn hepsi dile geldi. Hala bu 1/100 binlik planlar bakanlk tarafndan tam manasyla onaylanmad. 1/100 binlik planlar yaplmadan, 1/5 binlik planlar yaplmadan rayl sistem niye yaplmad diye soruyorlar” ifadelerini kulland.

“Keke her ey sizin düündüünüz gibi kolay olsayd”

Monoray projesinin gecikme nedeninin bakanlktan onay çkmamas olduunu defalarca açklamalarna ramen hala neden yaplmad ile ilgili sorular geldiini belirten Bakan Kocamaz, “Biz Monoray projemiz daha fazla uzamasn diye srarla Havaray yapalm dedik.  Alt yapya zarar vermeden üstten bir Havaray yapalm dedik. En son ‘Biz size Havaray yaptrmayz’ dediler. Karma sistem yapn dediler. Eylül ay sonunda bu sisteme göre proje ihalesine çktk. Hala itiraz aamasnda bekliyor. Bunun projesi bize söylenene göre en az 10 ay alr. Bilen bilmeyen herkes konuuyor da keke her ey sizin düündüünüz gibi kolay olsayd” ifadelerini kulland.

Büyükehir Belediyesi olarak yaptklar hizmetlerin dier belediyelerin örnek aldn ifade eden Bakan Kocamaz, “Biz hiçbir ekilde bu meclisten bir eyleri saklayarak hareket edemeyiz. Onun için her eyi açk seçik önünüze getiriyoruz. Ama unu özellikle  belirtmek istiyorum. Bu konuda da hiç bir ekilde mütevaz davranmyorum. Büyükehirler içerisinde bu kadar vatanda odakl çalan, vatandan skntlarn giderme konusunda her türlü sorumluluu üstlenen, çevreye duyarl, engelliler, tarmsal ve sosyal projelerle ilgili her belediyeden çok daha fazla sorumluluk üstlenen belediye olduumuzu her yerde söylerim.” dedi.

“Bu otobüsün direksiyonunda biz varsak, içinde de siz varsnz”

Yaptklar baz hizmetlerin karl olmayan hizmetler olduunu söyleyen Bakan Kocamaz meclis üyelerinin yaplan hizmetleri gezip görmesi gerektiinin altn özellikle çizdi. Bakan Kocamaz, “Ezbere konumadan bizi izlemeniz lazm. Tarmsal hizmetlerle ilgili çalmalar büyükehir belediyelerinden gelip bize soruyorlar. Bütün engellemelere ramen üniversiteye hazrlk kursu açtk. Bununla ilgili bir belediye geldi sordu. O gelen belediyenin elemanlar oray gördükten sonra biz bunu yapamayz dediler. Bütün sosyal hizmetlere ayrdmz bütçe 2 milyon lira dediler. Biz üniversiteyi kazananlara toplamda 11 milyon veriyoruz. Bunlara sizler destek veriyorsunuz. Biz hep birlikte bunlar baaryoruz. Rica ediyorum tek tek gidin görün. Engellilerimiz için meslek edindirme birimi yaptk. Bu yaplann tesisleri gezin görün diyoruz, kimse gelmiyor. Gezip görmeden hayallerle bir eyler yürütmeye çalyorlar. Bu otobüsün direksiyonunda biz varsak içinde de siz varsnz. Bir ey baaryorsak ya da baaramyorsak hepimizin sorumluluu. Ocak aynda engelliler merkezini açmak istiyoruz. Merkezimiz Türkiye’de tek. Otistik çocuklar merkezi yaptk kim gitti gördü? Bu konularda objektif olmanz bekliyorum” eklinde konutu.

Mersin Büyükehir Belediyesi 2018 Yl Performans Program ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu 30 Kasm 2017 Perembe tarihinde tekrar görüülmek üzere ertelendi.

 


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık