solyanreklam
sagreklam

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı Toplantısı Yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı Toplantısı Yapıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak Ayı Toplantısı Yapıldı
  • 12 Ocak 2018, Cuma 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Meclisi 2018 yl Ocak Ay Toplants’nn 2’nci Birleimi, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz bakanlnda gerçekletirildi.

Kongre ve Sergi Saray’nda gerçekletirilen toplantda idare tekliflerine ait 13, komisyon raporlarna ait 33 ve 1 gündem d olmak üzere toplam 47 madde görüülürken, 8 ehidin isminin kent genelinde yol, meydan ve kavaklara verilmesi önerisi oy birlii ile kabul edildi.

ehitlerin isimleri meydanlarda yaayacak

Büyükehir Belediye Meclisi Ocak Ay kinci Birleimi’nde Mersin’de ehitlerin isimlerinin yaatlmas ve ehirde vatan sevgisi bilincinin güçlendirilmesi amacyla yol, meydan ve kavaklara 8 ehidin isminin verilmesi hakkndaki madde oy birliiyle kabul edildi.

12 saatten önce tüm çalmalar tamamland

MESK Genel Müdürlüü tarafndan, Berdan Baraj’ndan çmesuyu Artma Tesisi’ne su tayan ham su hattndaki Ø 1400’ lük arzal vanann 24 saat sürmesi tahmin edilen zorunlu deiimini 12 saatten ksa bir sürede bitiren ekiplere teekkürlerini ileten Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Arkadalar çok youn bir gayret gösterdiler ve sabaha kadar bu iin bandaydlar. Aslnda hedefimiz 12 saatti ama herhangi bir olumsuz hadise yaanabilir ya da vatanda daha fazla madur olur düüncesi ile biz 24 saat demitik. Ekiplerimiz hedefledikleri saatte bitirdiler. Vatandamzda çok fazla bir maduriyet yaamad. Ben arkadalarmza teekkür ediyorum” eklinde konutu.

“Karde ehir ilikilerinin çok da salkl gittiini söyleyemeyiz”

Mersin’in, Endonezya’nn Medan ehri ile karde ehir ilikisi kurulmasna yönelik maddenin kabul edilmesi üzerine söz alan Bakan  Kocamaz, “Karde ehir ilikileri artk sadece bizim karar almamzla olmuyor. Bakanlk bize gönderiyor. Bakanla yaplan müracaatlarda birbirine benzeyen ehirlerle karde ehir ilikisi kurulmasn istiyorlar. Bakanlktan gelen talep dorultusunda biz bunu yaptk. Ama bu karde ehir ilikilerinin özellikle bu son bir buçuk iki yldr ülkemizde yaanan hadiselerden dolay çok da salkl gittiini söyleyemeyiz. Artk bunun biraz daha hareketli hale getirilmesi gerekiyor. Zannediyorum bu ay içerisinde Tataristan’daki Tübenkama ehrinden bakan ehrimizi ziyaret edecek” dedi.

Müzik Festivali’ne 300 bin TL destek

Mecliste görüülen maddeler kapsamnda 14 Nisan–08 Mays 2018 tarihleri arasnda gerçekletirilecek olan 17. Mersin Uluslararas Müzik Festivali’nin (MUMF) yaplmas için Mersin Büyükehir Belediyesi 2018 Mali Yl bütçesinden 300 bin TL’lik destek salanmas ile ilgili teklif ilgili komisyona havale edildi.

Mersin Büyükehir Belediye Meclisi Ocak ay ikinci birleimi, alnan kararlarn Mersin ve tüm ilçelerine hayrl olmas temennileriyle sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık