solyanreklam
sagreklam

MASKİ'den Osmancık'a Yeni Sondaj

MASKİ Genel Müdürlüğü, Turgutlu’ya bağlı Osmancık Mahallesi’nin içme suyu sıkıntısını çözüme kavuşturma için yeni sondaj çalışması gerçekleştirdi.Manisa Su ve Kana...

MASKİ'den Osmancık'a Yeni Sondaj
  • 19 Ağustos 2018, Pazar 17:18

MASKİ Genel Müdürlüğü, Turgutlu’ya bağlı Osmancık Mahallesi’nin içme suyu sıkıntısını çözüme kavuşturma için yeni sondaj çalışması gerçekleştirdi.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, il genelinde vatandaşların daha sağlıklı ve yeterli içme suyu tüketmeleri için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda İçme Suyu Dairesi Başkanlığı, Turgutlu ilçesine bağlı Osmancık Mahallesi’nin ihtiyacı olan içme suyunu temin etmek amacıyla mahallede yeni bir sondaj çalışması başlattı. 288 metre derinliğinde açılan sondaj kuyusunun delgisinin tamamlanmasının ardından çakıllama işlemi gerçekleştirildi. Kompresörle kuyu temizliği yapılmasından sonra, kuyudan elde edilen suyu analiz etmek üzere deneme pompası kurularak çalıştırılacak.

Mahallelerin yetersiz su problemi ortadan kaldırılıyor
MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Turgutlu’da gerçekleştirilen sondaj çalışmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Manisa’nın 17 ilçesine sağlıklı ve kesintisiz içme suyu temin etmek için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Bu amaçla açtığımız sondajlarımızdan birini de Turgutlu ilçemizin Osmancık Mahallesi’ne kazandırdık.  Kuyumuzun delgi işlemini tamamladık. Bir sonraki aşamada da su numune alımları yapılacak. Mahallemize mevcut sondajdan yetersiz gelen içme suyunu, yeni sondajımızla ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık