solyanreklam
sagreklam

Marka Kent Stratejileri ve Anamur Kitabı Çıktı

Marka Kent Stratejileri ve Anamur Kitabı Çıktı

Marka Kent Stratejileri ve Anamur Kitabı Çıktı
  • 26 Temmuz 2018, Perşembe 0:00

Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüksekokulu öretim üyeleri tarafndan hazrlanan ve Mersin Büyükehir Belediyesi Kültür Yaynlar tarafndan basm gerçekletirilen ‘Marka Kent Stratejileri ve Anamur’ kitabnn tantm toplants gerçekletirildi.

Anamur’da yer alan Mersin Üniversitesi Prof. Dr. Ali Ayhan Yerlekesi’nde gerçekletirilen tantm toplantsna Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Hasan Gökbel’in yan sra Anamur Kaymakam Mehmet Kurdolu, Anamur Cumhuriyet Basavcs Ouz ükrü Ener, Anamur lçe Jandarma Komutan Yüzba Sava Cingöz, sivil toplum kuruluu temsilcileri, Büyükehir Belediyesi daire bakanlar ve akademisyenler katld.

‘Marka Kent Stratejileri ve Anamur’ kitabnn tantld toplantda Anamur Meslek Yüksekokulu Turizm ve Seyahat Hizmetleri Öretim Üyesi Doç. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz ve Yrd. Doç. Mustafa Atsan, kitabn oluum aamas ve içerii ile alakal birer sunum gerçekletirdi.

Türkiye genelindeki tüm kütüphanelere datlacak

‘Marka Kent Stratejileri ve Anamur’ kitabnn tantm toplantsnda konuan Mersin Büyükehir Belediyesi Genel Sekreter Yardmcs Hasan Gökbel, Büyükehir Belediyesi bünyesindeki Kültür Yaynlar ile ilgili ksa bir bilgi vererek  “2014 ylndan itibaren Büyükehir Belediye Bakanmz Burhanettin Kocamaz’n talimat ile Büyükehir Belediyemizde  yayn kurulu oluturduk. Bu yayn kurulunda Mersinle ilgili içerie sahip; ancak baslamayan, datlamayan, tantlamayan eserleri incelemeye alyoruz. Bazlarn üniversitelerle istiare içerisinde son noktaya getirerek basmn gerçekletiriyoruz. Mersin’in tantmna katk salarken, yazarlarmza ve akademisyenlerimize de destek oluyoruz” dedi.

Kültür Yaynlar tarafndan baslan kitabn Mersin’in marka kent olma yolundaki çalmalar içinde taban oluturduunu sözlerine ekleyen Gökbel, “Kitab ilk aamada incelediimde gördüm ki Anamur’un marka kent olabilecek sektörleri ön plana çkarlm, bunlarla ilgili stratejiler ortaya koyulmu. Mevcut durum analizi çok iyi bir ekilde yaplm. Bildiiniz gibi Bakanmz Sayn Burhanettin Kocamaz’n Mersin’i marka kent yapma konusunda 4 yldr sürdürdüü projeleri var. Anamur’un bu halkasnn merkezdeki projemize çok büyük katks olacak. Mersin Büyükehir Belediyesi olarak bu yayn sadece Anamur’da deil Türkiye’nin her yerinde bütün kütüphanelere, üniversitelere datmn yapacaz. Böylece Anamur’un tantmn da dört ba mamur bir ekilde yapm olacaz. Kitabn hazrlanmasnda emei geçen editörlerimize ve akademisyenlerimize teekkür ediyorum” ifadelerini kulland.

Anamur Kaymakamndan Büyükehir’e teekkür

Kitabn, Anamur’un marka kent olma yolunda ilerlerken ataca admlar noktasnda yol gösterici özellii olacana inandklarn belirten Anamur Kaymakam Mehmet Kurdolu ise, “Bu kitap Anamur’un geleceine ilikin bir perspektif çizme gayretinde. Anamur Türkiye’nin güzide bir köesi. Biz biriz. Biz bir olursak güçlü ve kuvvetli oluruz. Hepimiz farkl düüncelere, farkl bak açsna sahibiz ama Anamur bir tane. Biz Anamur için çalmak ve çabalamak zorundayz. Bu noktada Mersin Üniversitesi ve Büyükehir Belediyesi bize bir imkân sundu. Bu kitabn kamuoyuna sunulmas konusunda Büyükehir Belediyemizin verdii destee teekkür ediyorum.” diye belirtti.

“Burhanettin Bakan’n destei bizim için önemli”

Anamur Meslek Yüksekokulu Turizm ve Seyahat Hizmetleri Öretim Üyesi Doç. Dr. Burçin Cevdet Çetinsöz ise sunum sonrasnda gerçekletirdii konumasnda,  “Kitap yaklak bir buçuk yllk bir hazrlan süresine sahip. Kitabmz 13 bölümden oluuyor. Kitapta Anamur’u sosyal, ekonomik, kültürel yönden tantan bölümler yer alyor. Bu kitap için ciddi bir emek verdik. Kitab tamamladktan sonra finansal destee ihtiyacmz vard. Burhanettin Bakanmz da eitimci kökenli olduu için ve Anamur’a kar da özel bir ilgisi olduu için biz ilk olarak kendisine dantk. Sa olsun hiç itiraz etmeden kitabn basm için bize destek verdi. Eitime, bilime ve bizlere katk salad için Burhanettin Bakanmza sonsuz teekkür ediyorum. Emeimize destek verdii için ayrca sayglarm sunuyorum” eklinde konutu.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık