Maltepe'de tiyatro dolu günler devam ediyor

Maltepe Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Maltepe Uluslararası Tiyatro Festivali'nin ikinci gününde Aydın, Eskişehir, Hatay'dan gelen tiyatro toplulukları, 3 ayrı oyunla sahne aldı.

Maltepe'de tiyatro dolu günler devam ediyor
  • 14 Eylül 2018, Cuma 0:00

“Hayat Sahnede” sloganı ile düzenlenen festivalin ikinci gününde ilk olarak, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Efeler Belediye Tiyatrosu’nun, “Renkler Ülkesi” isimli müzikli çocuk oyunu sahnelendi. Birlikte olmak, birliğin verdiği güç, gök kuşağının renkleriyle anlatıldığı oyun, rengarenk dekoru, kostümleri, hareketli şarkıları, efektleriyle minik izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Oyunda Gizem Alp, Burcu Kalkan, Hatice Avcı, Hande Nur Kuşhan, Ezgi Erde, Eren Erde, Duygu Tabak, Yasemin Efe, Zehra Ünlü, Selin Eder, Ravza Çiçolar, Birgül Kandaş rol aldı. Oyunun bitiminde konuşan Arkın Selek, Maltepe'de sahne almaktan mutluluk duyduklarını belirterek, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan'ın selamlarını getirdiklerini söyledi.

GALİLEO'NUN HAYAT HİKAYESİ SAHNELENDİ

Günün ikinci oyununda Eskişehir Sanat Tiyatrosu, “Galileo’nun Korkunç Düşünceleri!” isimli oyunuyla sahne aldı. Erkal Umut’un yazıp yönettiği oyunda, bilimsel kanıtlarına günün iktidarı tarafından şiddetle karşı çıkılan İtalyan bilim insanı, “Gözlemsel astronominin babası”, “Modern fiziğin babası” Galileo Galilei’nin hayat hikayesi sahnelendi. Bilim ve dogmanın çatışmasının anlatıldığı oyunda, bilim insanının bilimsel gerçekleri dile getirdiğinde başına neler gelebileceğine yer verildi. Tek kişilik sahne performansıyla göz dolduran Latif Tiftikçi, oyunun bitiminde izleyicilerin alkış yağmuruna tutuldu.

ÇOCUKLAR, PİNOKYO İLE EĞLENDİ

Hatay Kumbara Sanat Merkezi de, “Pinokyo” isimli müzikli çocuk oyunuyla Bağlarbaşı Halk Meydanı’nda sahne aldı. Oyun öncesinde çocuklar palyaço eşliğinde dans edip, şarkılar söyleyerek neşeli anlar yaşadı. Dünya çocuk edebiyatının başyapıtlarından olan eseri Hamza Ölmez yazıp yönetti. Oyunda, Gepetto ustanın ağaçtan yaptığı, Pinokyo ismini verdiği kuklanın öyküsü anlatıldı. Gerçek bir çocuk olmak için dürüst, çalışkan, yardımsever, iyi ahlaklı ve cesur bir çocuk olması gereken Pinokyo'nun öyküsünü minikler ilgiyle izledi. (14.09.2018)