solyanreklam
sagreklam

MALİYE BAKANLIĞI MUDANYA’YI HAKLI BULDU

MALİYE BAKANLIĞI MUDANYA’YI HAKLI BULDU

MALİYE BAKANLIĞI MUDANYA’YI HAKLI BULDU
  • 23 Şubat 2016, Salı 0:00

Mudanya Tekel Parkı yanında bulunan ve otopark olarak kullanılan alanın 1.772,64 m2’lik kısmının Mudanya Belediyesi’ne tahsisli olduğu Maliye Bakanlığı tarafından Mudanya Belediyesi’ne bildirildi.

Mudanya İskele Meydanı Tekel Parkı yanında bulunan ve BURBAK şirketi tarafından otopark olarak işletilen alanın tamamı “Hükümet Konağı” yapılması amacıyla İçişleri Bakanlığı’na tahsis edilmişti. Söz konusu alanda “Çok Amaçlı Belediye Hizmet Binası” projesi olan Mudanya Belediyesi karara itiraz ederek, Bursa 3. İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Mudanya Belediyesi’ni haklı bulan İdare Mahkemesi, İçişleri Bakanlığı’na yapılan tahsisi iptal etti. İptal kararının ardından söz konusu alanın 1.772,64 m2’lik kısmının halen Mudanya Belediyesi’ne tahsisli olduğu Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün 23 Şubat 2016 tarihli yazıyla Mudanya Belediyesi’ne bildirildi.
“AMACIMIZ MUDANYA’YA HİZMET ETMEK”
Ellerine ulaşan karar sonrasında görüşlerini dile getiren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’ya hizmet etmek için çaba sarf ettiklerini belirtti. Doğru olanları yapmaya devam edeceklerinin altını çizen Türkyılmaz, “Projemiz ile ilgili yazılı müracaatlarımızı yapıyoruz. Hızlı bir şekilde ihale sürecine giderek, bu hizmeti gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.  Bursa 3. İdare Mahkemesi’nin iptal kararına, İçişleri Bakanlığı’nın temyiz yolu ile itiraz ettiğini de sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Mudanya Belediyesi olarak bu süreci titizlikle takip ediyoruz. Mudanya’nın ve Mudanyalıların haklarını sonuna kadar korumaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık