solyanreklam
sagreklam

MAHALLELİ’DEN 100. YILA ÖZEL SÖYLEŞİ

MAHALLELİ’DEN 100. YILA ÖZEL SÖYLEŞİ

MAHALLELİ’DEN 100. YILA ÖZEL SÖYLEŞİ
  • 23 Mart 2015, Pazartesi 0:00

Eğitimci – Yazar Hakkı Güleç’in konuşmacı olduğu programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Halitpaşa Mahalle Meclisi Başkanı Metin Aytürk, mahalle meclisi çalışmaları hakkında bilgiler verdi. İlk etkinliklerinin Çanakkale programı ile başladığını belirten Aytürk, etkinliklerinin devam edeceğini söyledi.
Çanakkale Savaşları’nın tarihe yansımalarının çok etkili olduğunu belirten Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay, “Eğer bu zaferi kazanmasaydık, Kurtuluş Savaşı olmayacak ve Cumhuriyetimiz belki de kurulmayacaktı. İşgalci güçlerin sömürgesinde yaşayan bir millet olabilirdik. Bize özgürlüğümüzü ve bağımsızlığımızı kazandıran başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla anıyorum” diye konuştu.
“MUSTAFA KEMAL’İ UNUTTURMA GAYRETİ VARDI”
Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci – Yazar Hakkı Güleç, 1. Dünya Savaşı’nın sebepleri, Osmanlı Devleti’nin Savaş öncesi durumu, Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları hakkında sunum gerçekleştirdi. Çanakkale Savaşı sonrasında Dünya’nın eskisi gibi olamadığını belirten Güleç, “18 Mart ve 25 Nisan tarihleri birbirini tamamlayan bir bütündür” dedi. Türk askerine Mehmetçik adının Çanakkale Savaşları’nda verildiğini anlatan Güleç, “ Çanakkale Savaşı’nın sadece 18 Mart 1915’e indirgemenin ardında 8,5 ay süren kara savaşlarının her anında Mustafa Kemal’i unutturma gayreti vardı” diye konuştu. Etkinlikte ayrıca Göynüklü M.Zeki Yazıcı İlkokulu Öğretmeni Ebru Arslan bağlaması ile şehitlere yazılan türküleri hikayelerini anlatarak seslendirdi. Etkinlik sonunda katılanlara çeşitli ikramlar yapıldı. 
 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık