solyanreklam
sagreklam

LEZZET ŞENLİĞİ’NE SESSİZ AÇILIŞ

LEZZET ŞENLİĞİ’NE SESSİZ AÇILIŞ

LEZZET ŞENLİĞİ’NE SESSİZ AÇILIŞ
  • 14 Mayıs 2016, Cumartesi 0:00

Mudanya Belediyesi’nin bu yıl “Mudanya’nın Tadı” sloganıyla ikincisini düzenlediği “Mudanya Lezzet Şenliği” Hakkari’de meydana gelen saldırılarda şehit olan askerlerimiz ve polislerimiz için sessiz şekilde başlayarak, iki gün boyunca gerçekleşmesi planlanan eğlence programları iptal edildi.  Cuma günü İskele Meydanı’ndan kortej yürüyüşüyle başlayan Lezzet Şenliği etkinlikleri, Mütareke Meydanı’nda kurulan stantların açılışıyla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Vatan için canlar verilirken, analarımız, ülkemiz, Cumhuriyetimiz kan ağlarken eğlenmek içimizden gelmedi” dedi. Mudanya için önemsedikleri bir etkinlik olan Lezzet Şenliği’nin uluslararası düzeye getirmek istediklerini de sözlerine ekleyen Türkyılmaz, “Barışın ve Kardeşliğin Başkenti’ne yakışır bir şekilde Mudanya’mız da yemeklerin ve kültürlerinde kardeşliğini yaşatalım istiyoruz” dedi. Destek veren herkese teşekkür eden Türkyılmaz, “Bir gün Mudanya’dan yükselen bu barış sesleri ülkemizin her karışında yankı bulacaktır” ifadelerini kullandı. Etkinliklere katılan Mudanya’nın kardeş şehri Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ise, etkinlikte yer almaktan çok mutlu olduklarını dile getirerek, “Yaşadığınız tüm acılar bizim de acılarımızdır. Bu acıların yaşanmaması en büyük dileğimizdir” diye konuştu.

TÜRKYILMAZ’A STANDLARDA BÜYÜK İLGİ
Etkinliğin birinci gününde stantları ziyaret eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a katılımcılar büyük ilgi gösterdi. Türkyılmaz’ı şarkılar söyleyerek karşılayan Kültür ve Sanat Derneği üyeleri teşekkürlerini bu şekilde iletirken, köylerden ve derneklerden gelen katılımcıların stantları da Mudanyalılar tarafından ilgiyle karşılandı.
SARMALAR BİRİNCİLİK İÇİN YARIŞTI
Etkinliklerin ikinci gününde ise Zeytinyağlı Yaprak Sarma yarışması gerçekleştirildi. Yirminin üzerinde katılımcının olduğu yarışmada Çiğdem Kandemir jüri üyelerinden en yük puanı alarak birinci oldu. Meliha Taşbilek ikinci olurken, üçüncülüğü ise Behiye Sesli elde etti. Dereceye girenlere ve katılan tüm yarışmacılara ödüllerini ve katılımcı belgelerini takdim eden Başkan Türkyılmaz, jüri üyelerine de hediyelerle teşekkür etti. Yaprak sarmalarının ilgi gördüğü yarışma sonrasında alanda bulunanlara yarışmacılar tarafından yapılan sarmalar ikram edildi. 
SUZAN KARDEŞ’LE FİNAL YAPILACAK
Lezzet Şenliği üçüncü ve son günüde ise görkemli bir şekilde final yapacak. Mudanya Belediyesi Güzelyalı Halk Dansları Mudanya Güneşi, Mudanya Belediyesi Master Grubu ve Beyarmudu Belediyesi Halk Dansları ekiplerinin sahne alacağı üçüncü günde Suzan Kardeş’in vereceği konserle Lezzet Şenliği son bulacak. 15 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek olan konser ve oyunlar saat 19.00’dan itibaren Mütareke Meydanı’nda sahnelenecek. 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık