solyanreklam
sagreklam

KURTULUŞUN 96. YILDÖNÜMÜNDE COŞKULU KUTLAMALAR

KURTULUŞUN 96. YILDÖNÜMÜNDE COŞKULU KUTLAMALAR

KURTULUŞUN 96. YILDÖNÜMÜNDE COŞKULU KUTLAMALAR
  • 12 Eylül 2018, Çarşamba 0:00


Gemlik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşu’nun 96. yıldönümü, Gemlik’te çeşitli etkinliklerle kutlandı.
  15 Temmuz Demokrasi Meydanında İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan etkinlikler, öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin şiirleri okuması ile devam etti. Yoğun bir katılımın olduğu kutlama etkinliklerine Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce, Jandarma Komutanı Barış Bozkurt’un yanı sıra belediye meclis üyeleri, STK ve Dernek temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
  Günün anlam ve önemini binaen bir konuşma yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Farklılığımız Zenginliğimizdir” diyerek, bir kez daha birlik ve beraberlik mesajları verdi. Türkiye'nin çok güzel bir coğrafyada olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, Bursa ve Gemlik'in de bu güzel coğrafyanın en güzel yerinde olduğunu söyledi. İç ve dış mihrakların tüm çabalarına rağmen Türkiye ile birlikte Gemlik'in de büyüyüp geliştiğine dikkat çeken Refik Yılmaz, Gemlik’ten dünyaya yayılan, sevgi, birlik, beraberlik, kardeşlik mesajı ve enerjisi, Türkiye’yi bölmek, parçalamak isteyen hainlere de güzel bir mesaj olacaktır” dedi.
  8. Geleneksel Hemşeri şenlikleri programları ile renklenen gecede İnegöllüler, Girit ve Rumeli Türkleri ve Giresunlular Kültür Derneklerinin gösterileri ve yerel sanatçılarının sahne almasıyla sona erdi.
  Sahil boyunca kurulan stantlarda da yöresel dernekler hem geleneksel kıyafetleri ile vatandaşlara hizmet verirken, hem de yöresel yemeklerini sergileyerek, damak zevklerine hitap etti. Davul Zurnalı kutlamalar ve çeşitli organizasyonlar renklenirken, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, oyun havalarında da halay çekip, horon tepmeyi ihmal etmedi.
  Hemşeri Şenlikleri kapsamında 12 Eylül Çarşamba akşamı Trabzonlular, Muş-Hınıslılar ve Batı Karadenizliler Dernekleri 15 Temmuz Demokrasi Meydanını şenlendirecek. 13 Eylül Perşembe akşamı da Samsunlular, DAĞ-DER, Roman ve Yozgatlılar Dernekleri sahneye çıkacak. 14 Eylül Cuma akşamı ise Giresun Dereli Aksu Köyü Derneği, Kars Ardahan Iğdır İlleri Derneği ile Karadenizliler Dernekleri, Erzurumlular Derneği hemşehrileriyle buluşacak. Şenliklerin kapanışı ise 15 Eylül Cuma akşamı gerçekleşecek. Şanlıurfalılar, Palandökenliler ve Giresun Güzyurdu Derneklerinin yöresel halk oyunları gösterileri ile sona erecek. Yöresel stantlar önünde yöresel etkinlikler ile şenliklerin finali yapılacak.
  





BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık