solyanreklam
sagreklam

Kurtuluş Savaşı'nın Kadın Kahramanı Kara Fatma Beyoğlu'nda anıldı

Kurtuluş Savaşı'nın kadın kahramanlarından 'Kara Fatma' lakaplı Fatma Seher Erden'in vefatının 63. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen törende konuşan Başkan Demircan, 'Bu önemli şahsiyetin son 20 yılını Beyoğlu'nda geçirmesi bizim için çok büyük bir gururdur. Bu gururu bölüşmek vazifemizdi' dedi.

Kurtuluş Savaşı'nın Kadın Kahramanı Kara Fatma Beyoğlu'nda anıldı
  • 04 Temmuz 2018, Çarşamba 0:00

Kurtuluş Savaşı’nın kadın kahramanlarından ‘Kara Fatma’ lakaplı Fatma Seher Erden, ölümünün 63. yılında mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. Kulaksız’daki Anıt Mezarı başında düzenlenen törenin ardından; kadın kahramanın, Kasımpaşa Camiikebir Mahallesi’nde yaşadığı evinin bulunduğu sokağa “Üsteğmen Karafa Fatma” adı verildi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törene; AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasip Saygılı ve Kara Fatma itabının Yazarı İlknur Bektaş’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

BİZİM İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR GURURDUR

Kara Fatma’nın milli mücadele ve İstiklal Mücadelesi tarihinin en önemli isimlerinden olduğunu ifade eden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Bu önemli şahsiyetin son 20 yılını Beyoğlu’nda geçirmesi bizim için çok büyük bir gururdur. Bu gururu bölüşmek vazifemizdi. Özellikle Kulaksız Mezarlığı’ndaki kabrinin inşası ve daha sonra bu sokakta yaşadığı için buraya isminin verilmesi arzu ettiğimiz bir konuydu. Çünkü Milli Mücadele ruhu 15 Temmuz’da bir daha yaşandı. Bu millet İstiklalini ve İstikbalini ne şekilde sevdiğini ortaya koydu.” dedi.

DÜNYA COĞRAFYASI ÜZERİNDE ÜSTEĞMEN RÜTBESİ ALAN TEK KADIN

Törende konuşan Tarihçi İlknur Bektaş ise  “7 sene boyunca kadın kahramanları araştırdım, sonra 4 sene de Kara Fatma’yı araştırdım. Genel araştırmalara 2000 yılında başladım ve Osmanlıca öğrenmeye çalıştım. Osmanlıca ve Farsça araştırmaları öğrenirken bilinen kadın kahramanların yanı sıra bilinmeyen binlerce kadın kahramanlar daha çıktı. Ancak bunlar arasında en sembol isim Üsteğmen Kara Fatma’dır. Hem İstiklal Madalyası sahibidir hem de dünya coğrafyası üzerinde üsteğmen rütbesi alan tek kadındır. Kara Fatma cephelerde hem komutan hem de anne olarak görev yapmış” açıklamalarında bulundu.” ifadelerini kullandı.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık