solyanreklam
sagreklam

Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri arttı

Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri arttı

Kurban Bayramı öncesi gıda denetimleri arttı
  • 14 Ağustos 2018, Salı 17:28

Vatandaşların Kurban Bayramı öncesi alışverişte, sağlıklı gıda ürünlerine erişmesi için 1 Ağustos itibariyle merkez ilçelerde denetimlerini sıklaştıran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kontrollerde mevzuat dışı satış yapan işyerlerine cezai işlemler uyguluyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, vatandaşların Kurban Bayramı’nı sorunsuz şekilde geçirmeleri amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bayram nedeniyle satış popülasyonu artan et, şekerleme, tatlı ve kuru gıda ürünlerinin satışının yapıldığı işyerlerini 1 Ağustos 2018 tarihinden beri sıkı denetime alan ekipler, işyerlerini titizlikle kontrol ediyor.

Vatandaşların sağlıklı ve güvenli alışveriş yapması amacıyla Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı gıda mühendisleri, etlerin muhafaza edildiği soğuk hava depolarının dereceleri ve temizliğini incelerken denetimler kapsamında etlerin yerden yüksekliği ve etiketlerdeki bilgilerin doğruluğu kontrol edilerek iş yerlerine gerekli uyarılarda yapılıyor. Tatlı imalathanelerini de denetleyen ekipler, hijyen kuralları konularında esnaf ve çalışanlara gerekli bilgilendirmelerde bulunuyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Faysal Hatipoğlu, vatandaşların sağlıklı gıdalara erişmesi konusunda hiçbir şekilde taviz vermeden bütün ilçelerde denetimlerini sürdürdüklerini ve karşılaşılan olumsuzluklara karşı yasal işlemlerin uygulandığını söyledi. Hava sıcaklıklarından dolayı riskli gıda ürünü sınıfında bulunan tatlı, çikolata, şekerleme ve et ürünlerinin alımında vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğine vurgu yapan Hatipoğlu, alışverişte ürünün üretim ve son kullanma tarihine bakılarak alınması konusunda uyarıda bulundu.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık