solyanreklam
sagreklam

Kız çocukları tatilin keyfini çıkarıyor

Kız çocukları tatilin keyfini çıkarıyor

Kız çocukları tatilin keyfini çıkarıyor
  • 19 Temmuz 2018, Perşembe 17:02

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin dezavantajlı çocuklara yönelik Elazığ Maden ilçesi Gezin beldesinde düzenlediği yaz kampında 87 kız çocuğu uzman eğitmenler eşliğinde tatilin keyfini çıkarıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın, yaz ayları ile birlikte tatil yapma imkanı bulunmayan dezavantajlı çocuklara yönelik Elazığ Maden ilçesi Gezin beldesinde düzenlediği Çocuk Yaz Kampı devam ediyor. Uzman eğitmenler eşliğinde tatil yapan 87 kız çocuğu doyasıya eğlenerek yaz tatilinin keyfini çıkarıyor. 2 hafta önce 80 çocuğun katılımıyla start alan yaz kampı şuan 3 grubu ağırlıyor. 3 grupta 10-14 yaş arası 87 kız çocuğu yer alıyor.

Günlük rutin olarak kişisel ve çevre temizliğiyle güne başlayan çocuklar, ardından kahvaltı yapıyor. Beslenme saatinden sonra kişisel gelişimleri için açılan atölyelerde eğitim gören çocuklar serbest saat uygulamasında dinlenmeyi ya da langırt oynamayı tercih ediyor. Yenilen öğle yemeğinin ardından yüzme havuzunda eğlenceli dakikalar geçiren çocuklar ikindi öğünü olarak adlandırılan beslenmelerden faydalanıyor. Yüzme etkinliğinden sonra verilen serbest zamanda dinlenen çocuklar, akşamüstü takımlara ayrılarak sportif (futbol, basketbol ve voleybol) faaliyetlerinde bulunuyor. Çocuk Yaz Kampı, akşam yemeği ve yapılan sanatsal etkinliklerle günü tamamlıyor. Çocukların beslenme programları uzman diyetisyenler tarafından hazırlanıyor.

Çocuklar yüzmeyi öğreniyor  

Çocuk Yaz Kampı’nın havuz etkinliğinde yüzme bilen ve bilmeyenler gruplara ayrılıyor. Yüzme bilmeyenler uzman eğitmenler tarafından eğitiliyor. Yüzme bilmeyen çocuklara havuz içinde rahat hareket etmeleri için çeşitli korunma aletleri dağıtılıyor. Havuz saatinde yaşanacak herhangi bir aksiliğe önlemek amacıyla alanda sürekli cankurtaranlar bulunuyor.

Çocuk Yaz Kampı’nda ulaşımdan beslenmeye tüm ihtiyaçlar ücretsiz Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Çocuklara kampın ilk günü çanta, ayakkabı, eşofman takımı, nevresim takımı, şort, tişört, havlu, terlik, şampuan, diş macunu ve fırçası dağıtılıyor.

Toplam 9 grubun faydalanacağı Çocuk Yaz Kampı Eylül ayı itibariyle sona erecek. Bu hafta 10-14 yaş arası kız çocuklarının yararlandığı kampın gelecek haftaki konukları erkek çocuklardan oluşacak. 3 grupla birlikte şuana kadar kampta 247 çocuk tatil yapma imkânı buldu.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık