solyanreklam
sagreklam

Kitapseverlerin Sabırsızlıkla Beklediği CNR Mersin Kitap Fuarı Kapılarını Açtı

Kitapseverlerin Sabırsızlıkla Beklediği CNR Mersin Kitap Fuarı Kapılarını Açtı

Kitapseverlerin Sabırsızlıkla Beklediği CNR Mersin Kitap Fuarı Kapılarını Açtı
  • 25 Kasım 2017, Cumartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, CNR 3. Mersin Kitap Fuar’nn açl törenine katld.

Yeniehir CNR EXPO Fuar Merkezi’nde gerçekletirilen açl törenine, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra, Mersin Valisi Ali hsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Tuamiral Önder Gürbüz, Mersin l Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Hasan Basri Uçar, Mersin Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutan S.G. Kdemli Albay Fatih Erhan, Mersin l Emniyet Müdürü Mehmet ahne, Mersin l Milli Eitim Müdürü Adem Koca, Basn Yayn Birlii Yönetim Kurulu Bakan Melike Günyüz CNR Holding Pozitif Fuarclk A.. Genel Müdür Yardmcs Erdem Taylanl ve çok sayda Mersinli katld.

Mersin Valisi Ali hsan Su yapt açl konumasnda, 3. Mersin CNR Kitap Fuar ile Mersin’de önemli bir etkinlii gerçekletirdiklerini belirterek, “Kültür hayatmzn vazgeçilmezleri içerisinde en önemli sralarda yer alan unsurlardan bir tanesi kitaptr. Kitap olmayan bir yaam düünülemez. Her insann hayatnda onu yönlendiren ve onun hayatn deitiren mutlaka bir kitap, bir fikir ve bir düünce vardr” dedi.

3. Mersin Kitap Fuar’n geçen yl 150 bin kiinin ziyaret ettiini ve bu yl çok daha yüksek bir katlmla gerçeklemesini temenni ederek konumasna balayan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Bilimin olmad yerde cehalet, karanlk ve gerilik vardr. Bozuk bir eitim düzeni ve sönük bir kültür hayatyla brakn kalknmay, kendi kimliimizle var olmay dahi baaramayz. Büyük Atatürk’ün hedef gösterdii çada uygarlk düzeyine ulaamayz. Bir milletin geçmi ve gelecek nesillerini birbirine balayan en güçlü ba olan dili ayakta tutan ise meydana getirdii kitapldr. Fuar alanndaki binlerce kitap ve kütüphanelerimizdeki milyonlarca eser, güzel Türkçemizin gücünü ve derinliini ortaya koyan deerlerimizdir. Kitaplar, tüm insanlk için sonsuz k kaynaklardr. Binlerce kitabn saçt güçlü klarla ilimizi daha da aydnlatan bu fuar da, nice aydnlarn yetimesine katk salayacaktr” dedi.

“Fikirle ve kalemle yaplan fetihler tarihe mal olur”

Her milletin kendine öncülük edecek aydn kadrolara muhtaç olduunu sözlerine ekleyen Bakan Kocamaz, “Yeterli say ve kalitede aydn bulunmayan toplumlar baarya ulaamazlar. Unutmayalm ki, en kalc fetihler fikir ve kalp sahasnda yaplanlardr. Bu alandaki fetihlerin savaçlar ise fikri hür, vicdan hür aydnlardr. Silah gücüyle kazanlan zaferler, daha güçlü silahlarla yok edilebilirler. Fikirle, kalemle, gönülle yaplan fetihler ise tarihe mal olurlar. Ve bu fetihler, yüzlerce hatta binlerce yl var olmaya devam ederler. Kütüphaneler, çalar aarak bugünlere ulaabilmi büyük insanlarn büyük eserleriyle doludur” eklinde konutu.

“Fikirler krarak, dökerek deil ikna ederek mücadele ederler”

Fuarda binlerce kitabn sergilendiine ve her bir kitabn farkl dünya görüleri ve yaam temsil ettiine vurgu yapan Bakan Kocamaz, “Kitaplarn her biri farkl bir dünya görüünü, farkl bir yaklam temsil ediyor. Sizlerin de gördüünüz gibi ortada ne bir kavga var ne de gürültü. Çünkü fikirler krarak, dökerek deil ikna ederek mücadele ederler. Elbette farkl fikirlerimiz olacak. Ve her birimiz doruluuna inandmz fikirlerimiz için mücadele vereceiz. Ancak bu mücadeleyi kavga ve gürültüyle deil, farkl fikirlere sayg duyarak yapacaz. Sevgili gençler, fikirlerinizi cesurca açklamaktan hiçbir zaman çekinmeyin. Bilin ki, fikir tartmas dediimiz ey, kendi fikrimizi bakalarna kabul ettirmek için deil, gerçei birlikte aramak için yaplr. Birlikte düünmek, kiilii ortadan kaldrmaz, tam tersine gelitirir. Bir toplumdaki en tehlikeli insan tipi, düüncenin tehlikeli olduunu söyleyen kiidir. Farkl fikirleri zenginlik olarak görün. Yeni fikirlere açk olun. Ancak bu ekilde Türkiye’nin umudu olabilirsiniz” ifadelerini kulland.

Basn Yayn Birlii Yönetim Kurulu Bakan Melike Günyüz yayncnn ve yayncln ne olduunu anlatarak “Bizler, fuar gezen ve gözleri kitaplar tarayan, kitaba dokunan, bakan herkesle kucaklayoruz. Okuyucularmzn says arttkça ülkemizin yayncl da büyüyor. Dünyann her yl en çok kitap basan ülkeler sralamasnda 10. cirosu ile de  ise 11. sradayz. ddia edilenin aksine insanmz kitaba dokunmay, kitab satn almay ve kitab muhafaza etmeyi seviyor” dedi.

CNR Holding Pozitif Fuarclk A.. Genel Müdür Yardmcs Erdem Taylanl, “Türkiye’de eitim ve öretim alannda yaplan çalmalara üst düzey katk salamay amaçlayarak Mersin’de 3.’sünü organize ettiimiz kitap fuarlarnn sadece kitap alverii yaplan yerler deil, ayn zamanda yüz binlerce okuru yazar ve çizerler bir araya getiren sosyal ve kültürel organizasyonlar olmas nedeniyle fuar boyunca iir dinletileri ve çocuk etkinliklerinin de bulunduu 500’ün üzerinde etkinlik gerçekletirilecektir” diye belirtti.

Konumalarn ardndan protokol üyeleri eliinde kurdele kesimi gerçekletirildi ve 3. Mersin CNR Kitap Fuar Mersinlilere kaplarn açt.

25 Kasm- 3 Aralk tarihleri arasnda kitapseverleri arlayacak olan CNR 3. Mersin Kitap Fuar’nda Mersin Büyükehir Belediyesi Kültür Yaynlar’ndan çkan kitaplarn sergilendii stant vatandalardan youn ilgi gördü. Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan, kitaplar stand ziyaret eden Mersinlilere ücretsiz olarak datld. 

250’nin üzerinde yaynevi, 450 marka…

3 Aralk tarihine kadar sürecek olan fuarda söylei, panel, iir dinletileri ve çocuk etkinliklerinin de olduu 500’ün üzerinde etkinlik gerçekletirilecek. Düzenlenen fuarda birbirinden deerli kitaplarn yazarlar sevenleri ile bir araya gelecek. Mersin ve bölgesinin en yenilikçi kitap fuar olma amacyla düzenlenen CNR Mersin Kitap Fuar dokuz gün boyunca kitapseverleri arlayacak. Yaynclk dünyasnn tüm taraflarn buluturan fuarda 250’nin üzerinde yaynevi ve 450 marka okuyucularla bir araya gelecek. Dokuz gün boyunca ziyarete açk olacak fuar, her gün 10.00-20.00 saatleri arasndan ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık