solyanreklam
sagreklam

Başkan Kocamaz Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

Başkan Kocamaz Öğretmenlerle Bir Araya Geldi

Başkan Kocamaz Öğretmenlerle Bir Araya Geldi
  • 25 Kasım 2017, Cumartesi 0:00

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükehir Belediyesi ve Mersin l Milli Eitim tarafndan 24 Kasm Öretmenler Günü dolaysyla düzenlenen yemekte öretmenler ile bir araya geldi.

Mersin Büyükehir Belediyesi Kongre ve Sergi Saray’nda düzenlenen yemee Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n yan sra, Mersin Valisi Ali hsan Su,  Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutan Tuamiral Önder Gürbüz, Mersin l Milli Eitim Müdürü Adem Koca, Aydnck Kaymakam Mehmet Erhan Türker, Mersin l Emniyet Müdürü Mehmet ahne, Mersin l Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Hasan Basri Uçar, sivil toplum ile kamu kurum ve kurulularnn temsilcileri ve çok sayda öretmen katld.

Etkinlikte 24 Kasm Öretmen Günü Konseri düzenlendi. Konserde TRT Türk Halk Müzii Sanatçs Dünya Tekin, birbirinden güzel türkülerini seslendirdi ve öretmenlere unutulmaz bir gece yaatt.

Mersin Valisi Ali hsan Su etkinlikte yapt konumasnda; “Yapt ie ve kulland ham maddeye göre her meslek deerli olabilir ama en deerli ham maddeyi öretmen kullanp, çocuklarmza ekil verdiine göre en önemli meslek siz deerli öretmenlerimizindir. Öretmenimiz o sevgi dolu yüreiyle örencisi için bazen annesi olmayana anne, babas olmayana baba ve yerine göre karde, abi oluyor. Ama her zaman için de bir öretmen olarak hayatn devam ettirip, bizim ülkemizin ve gelecein yarnlarn mimar edecek olan yavrularmz eitiyor. Bu açdan baktmz zaman öretmenlik tüm her eyin üstünde, en önemli görev olarak önümüze çkyor” dedi.

“Sonsuza kadar hür ve bamsz yaamak istiyorsak, bu ancak sizlerle mümkün”

Konumasna öretmenlerin 24 Kasm Öretmenler Günü’nü kutlayarak balayan Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz, “Dünyann en sorumluluk gerektiren mesleini seçen, geleceimizin teminat olan çocuk ve gençlerimizi sevgiyle youran siz deerli öretmenlerimizi en kalbi sevgi ve sayglarmla selamlyorum. 24 Kasm Öretmenler Gününüzü tebrik ediyor, yarnlarn büyük Türkiye’sini kurma yolundaki azim ve kararllnzn artarak devam etmesini, prl prl parlayan gözlerinizdeki kutlu n hiç sönmemesini diliyorum. Uruna nice ehitler verdiimiz kutlu vatanmzda, çada uygarlk seviyesinin üzerine çkm bir ülkenin vatandalar olarak sonsuza kadar hür ve bamsz yaamak istiyorsak, bu ancak sizlerle mümkün olacaktr” diye konutu.

“Sizler seçkin insanlarsnz”

Öretmenlerin birinci vasfnn rehberlik ve eiticilik olduundan bahsederek, öretmenlik mesleinin peygamberlik meslei olduunu vurgulayan Bakan Kocamaz, “Baarl bir eitimden geçerek çan standartlarna göre yetimi, sevildiine, korunduuna inanan, beden ve ruh sal yerinde bir nesil, millî varlmzn en büyük teminat olacaktr. Çocuklarmzn, onlar efkatle kucaklayacak ailelere, kendilerine rehberlik edecek vatanna, milletine ve devletine yürekten bal idealist öretmenlere ihtiyac vardr. Eitimin kalitesi, öretmenlerin kalitesi kadardr. Eitimin genel baars, asla öretmenlerin baarsndan fazla deildir. Sizler, ‘Hayatta en hakiki mürit ilimdir’ diyen Büyük Atatürk’ün, milletimize rehber olarak yetitirdii Cumhuriyet neslinin umutlarn yeerten, gencecik zihinlerdeki kvlcm alevlendiren cesur yüreklersiniz. Sizler, birinci vasf rehberlik ve eiticilik olan peygamberlerin mesleini seçmi, seçkin insanlarsnz” ifadelerini kulland.

Son olarak konuan Mersin l Milli Eitim Müdürü Adem Koca da “Dünyadaki en onurlu mesleklerin banda gelen öretmenlik, emek, özveri ve hogörü isteyen, bedeli hiçbir karlkla ölçülemeyecek kadar deerli ve saygn bir meslektir. Her insann büyüme sürecinde bir ekilde öretmenlerin emeini, göz nurunu ve estetiini görürüz. Özgürlüe duyulan özlemde sevgi dolu her cümlede ve ustann heyecannda öretmenin güçlü dokunuunu hissederiz. nanyoruz ki insan sevgisini hiçbir zaman yitirmeyen ve ideallerini asla kaybetmeyen, dünyadaki gelimelere kaytsz kalmayan ve modern bir toplumun inasnda büyük katklar olan öretmenlerimiz sayesinde bu ülkenin gelecei ve yarnlar çok daha aydnlk olacaktr” diye belirtti.

Konumalarn ardndan yemee geçildi ve 24 Kasm Öretmenler Günü ansna protokol üyeleri tarafndan pasta kesimi gerçekletirildi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık