solyanreklam
sagreklam

KİPA Kavşağı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

KİPA Kavşağı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

KİPA Kavşağı Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
  • 18 Temmuz 2018, Çarşamba 0:00

Mersin Büyükehir Belediyesi tarafndan KPA Kava’na yaplmas planlanan Köprülü KPA Kava projesi ile ilgili Mersin’de faaliyet gösteren mimar ve mühendis odalarna yönelik bilgilendirme toplants gerçekletirildi.

H. Okan Merzeci Bulvar ile 34. Cadde kesiimine yaplmas planlanan Köprülü KPA Kava projesine meclis üyeleri tarafndan yaplan itirazlar üzerine bilgilendirme toplants gerçekletiren Bakan Kocamaz projenin detaylarn katlmclarla paylat.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n bakanlnda gerçekleen toplantya MHP Mersin l Bakan Zeynel Uur Gölgeli, Mersinde faaliyet gösteren mühendis ve mimar odalar bakanlar ve temsilcileri, MHP Mersin il yöneticileri ve meclis üyeleri katld.

 “Buras özel bir bölge ve burada her projeyi uygulama ansnz yok”

Toplantda konuan Bakan Kocamaz, Mersin’de yaplacak tüm projelerde kentin bileenlerini mutlaka dinlediklerini ifade ederek, özellikle imar planlar ile ilgili birçok toplant yaptklarn belirtti.

Ulam Master Plan dorultusunda hayata geçirecekleri KPA Kava ile ilgili ön bilgiler veren Bakan Kocamaz, “Ulam Master Plan ve 1/100 binlik plan Büyükehir Belediyesi Meclisi’nden oy birlii ile geçti ve bunlarn hayata geçirilmesi gerekiyor dolaysyla bir uçtan baladk. Tulumba Kava’n yktk bu doru. Tulumba Kava’nn yklmasyla ilgili bu kentte herkes hem fikirdi. Balangçta alt geçitlere kar olan insanlar vard. Ama biz yaptmz kavaklar kentin siluetini bozdurmadan mümkün olduu kadar alt geçitli ekilde yaptk. Açkças nerde olursa olsun bu üst geçitler benim de içime sinmiyor.  Ama artlar bizleri bunu yapmaya zorluyor. Tabi herkes kendisine göre bir plan çiziyor. Kendisine göre bir görsel oluturuyor. Ben bunu mecliste de söyledim. Ben bu iin uzman deilim. Ben kimya mühendisiyim.  Bu iin uzmanlar yol mühendisleri, mimarlar, inaat mühendisleri. Ancak 25 yllk tecrübemle bu kavak konusunda baz eyleri söyleyecek bilgiye de sahibim. Buras özel bir yer. Çünkü yannda Öksüz Deresi var. Burada istediiniz her projeyi uygulama ansnz yok” dedi.

Projede yer alan üst geçidin kendisinin de içine sinmediini ancak bölgede Öksüz Deresi bulunduu için yapmnn uygun olduunu ifade eden Bakan Kocamaz, “artlar bizi üst geçit yapmaya zorluyor. Bu projeyi uzmanlar çiziyor. Ben bu iin uzman olmasam da tartacak bilgiye sahibim. 20 metre aaya nasl ineceiz? Açkças ben onu merak ediyorum. Dereyi ne yapacaz? O kadar ksa yoldan merdivenle inmek lazm yani araca merdivenden ini eitimi yaptrmak lazm.  Bunu kim nasl öneriyor? Ben bunlarn mühendisliinden üphe ediyorum.  Bu olay, bu kadar uzatmann anlam yok. Zaman su gibi akp gidiyor. imdi biz bu projeyi balatm olsaydk ve bu tür tartmalar olmasayd belli bir mesafe kat edecektik. Biz buradaki projeyi imdilik Toroslar’daki Ant Kava’na tadk. O da bizim programmz içerisindeydi ve oradan balayalm dedik” eklinde konutu.

“Akln yolu bir ve bu iin siyaseti de olmaz”

Mecliste köprülü kavan kamuoyuna açlmasna ve kentin paydalar olan sivil toplum kurulular tarafndan deerlendirilmesine karar verdiklerini sözlerine ekleyen Bakan Kocamaz, “Biz mecliste aldmz karar dorultusunda bu projeyi, bu platforma tadk. Mersin’deki AKP, CHP, MHP il bakanlarn da buraya davet ettim. Tüm partilerden katlm olmad. Akln yolu bir ve bu iin siyaseti de olmaz. Bugün illa ki hazrlanan proje olmasn da bizim dediimiz proje olsun deme ansmz yok. Biz dere konusunda sknt çekiyoruz. Allah korusun olas bir sel felaketiyle karlasak sonuçlar kötü olur. Zaten dere eskiden 34. caddeymi. Yani yukardan gelen su, dereden daha fazla. imdi arkadalar o menfezden dolay oldu diyorlar. Menfez yanl, yukardan gelen aaçlar tutuyor, suyu engelliyor ama buradan gelen su dereden daha fazla geldi. Ben sel olduunda orada bulundum. 112 araçlarnn nasl sürüklendiini, yan kaldrmlara nasl dayandn, hatta onun içerisindeki insanlarn o 112 araçlarnn üzerine çkarak canlarn kurtardn bizzat gördüm. Ama bir daha böyle riski biz alamayz. Allah korusun orada yeniden buna benzer bir hadise olsa bunun vebalinden hiç kimse kurtulamaz” ifadelerine yer verdi.

Toplantda Mersin Büyükehir Belediyesi Ulam Dairesi Bakanl Ulam Planlama ube Müdürü Salih Ylmaz ve YSK Mühendislik Limited irketi Proje Müellifi Selçuk Özdemir proje sunumu gerçekletirdi.

Kavan Ulam Ana Plannda yer alan ön projesi sunumu ve Etüt ve Projeler Dairesi Bakanl tarafndan hazrlanan uygulama projesi gösterildi. Sunumlarda KPA Kava’nn neden köprülü Kavak olmas gerektii, KPA Kava’nn genel özellikleri, trafik saym deerleri, KPA Kava’nn neden dou-bat yönünde düünüldüü konularnda katlmclar bilgilendirildi. Sunumdan sonra katlmclarn sorular cevaplanrken, görü ve öneriler dinlendi.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık