solyanreklam
sagreklam

KARDEŞLER, BARIŞIN VE KARDEŞLİĞİN KENTİNDE BİR ARAYA GELDİ

KARDEŞLER, BARIŞIN VE KARDEŞLİĞİN KENTİNDE BİR ARAYA GELDİ

KARDEŞLER, BARIŞIN VE KARDEŞLİĞİN KENTİNDE BİR ARAYA GELDİ
  • 13 Ekim 2016, Perşembe 0:00

Beyarmudu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun organize ettiği Kıbrıs gecesine katılan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, barışın ve kardeşliğin önemine vurgu yaptı.

Mudanya Mütarekesi’nin imzalanışının 94’üncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında Mudanya’da bulunan KKTC Beyarmudu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun düzenlediği Kıbrıs gecesine katılan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, barış ve kardeşliğin önemine değindi.  Düzenlenen geceye CHP İlçe Başkanı Ergül Batman, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Akın Poroy, belediye meclis üyesi Hüseyin Esen’in yanı sıra Mudanya Belediyesi ve Romanya Mecidiye Belediyesi halk dansları ekipleri de hazır bulundu.  Kıbrıs’a özgü lezzetlerin ikram edildiği gecede, kardeş belediyeler iki ülke müzikleriyle gönüllerince eğlendiler.
“KARDEŞLİK TÜRKÜLERİ SÖYLEYECEĞİZ”
Barışın çok anlamlı ve uzun bir maraton olduğuna değinen Başkan Türkyılmaz, “İnsanı insan yapan bütün değerler barış ve kardeşlik duygularıyla birlikte anlam buluyor. Önümüzdeki yıl Beyarmudu ve Mecidiye kentlerini ziyaret etmek istiyoruz. Orada bulunan kardeşlerimizle bir araya gelerek kardeşlik türkülerini söylemek istiyoruz. Barış dolu günlerin sonsuza dek yaşanması diliyorum” ifadelerini kullandı.
TÜRKYILMAZ’A KARDEŞ ZİYARETİ
Halk dansları ekipleri ve kardeş belediyelerin yetkilileri Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı makamında ziyaret ettiler. Kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı teşekkür eden kardeş belediyelerin yetkilileri Türkyılmaz’a yörelerine ait hediyeler takdim ettiler. Türkyılmaz’da Mudanya’ya özgü hediyeler ile teşekkürlerini sunarken, geçen sene kırdıkları Barış Rekoru hakkında da bilgiler aktardı.  

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık