solyanreklam
sagreklam

Kardeş Ülke Azerbaycan Heyeti Başkan Kocamaz'ı Ziyaret Etti

Kardeş Ülke Azerbaycan Heyeti Başkan Kocamaz'ı Ziyaret Etti

Kardeş Ülke Azerbaycan Heyeti Başkan Kocamaz'ı Ziyaret Etti
  • 03 Mayıs 2018, Perşembe 0:00

Azerbaycan’n milli lideri merhum Haydar Aliyev’in, doumunun 95. yl anma etkinlikleri kapsamnda Mersin’e gelen Azerbaycan Heyeti, Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’ makamnda ziyaret etti.

Mersin Büyükehir Belediye Bakan Burhanettin Kocamaz’n makamnda gerçekleen ziyarete, Tarsus’un karde ehri Hatai’den gelen Hatai Valisi Razim Memmedov, Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar brahim, Hatai Milletvekili Hüseynbala Mirelemov, Hatai Belediye Bakan Aliyar Aliyev, Tarsus Belediye Bakan evket Can, Vali Yardmcs manov Penah Ebulfezolu ve beraberlerindeki heyet katld.

Bakan Kocamaz: “Azerbaycan’n havasn Mersin’e getirdiniz”

Ziyarette konuan Bakan Kocamaz, Azerbaycan Heyeti’ni Mersin’de görmekten dolay duyduu memnuniyeti dile getirerek, “Biz sizleri kendimizden bir parça olarak görüyoruz. Aramzda hiçbir fark görmüyoruz. Bugün Büyük Lider Haydar Aliyev’in doum yldönümünü beraber kutlayacaz. Dolaysyla onun ruhunu inallah ad etmi olacaz” dedi.

Türk dünyasn gündemde tutmak adna bir çok etkinlik gerçekletirdiklerini vurgulayan Bakan Kocamaz “Her zaman söylüyoruz ki Türk Dünyas tek bir devlet olamayabilir ama gönülleri birletirerek bizim hülyamz olan imdiki Avrupa Birlii gibi bir Türk Birlii oluarak ekonomik yönden de birbirini destekleyerek dünyada çok büyük söz sahibi olabilirler. Azerbaycan’n havasn Mersin’de ve Tarsus’ta hissettiriyorsunuz. Bundan 3 hafta önce Türk Dünyas iir Akamlar için Azerbaycan Televizyonu buradayd. Gerçekten bunlar bizim hülyalarmzd. Çok ükür gerçekten bizlere böyle bir görev verdi. Büyük bir vebal vard üstümüzde. Biz de bu görevi üzerimize düeni yapacak ekilde sürdürmeye çalyoruz. Allah hepimizin yardmcs olsun. Tekrardan ho geldiniz, eref verdiniz” eklinde konutu.

Vali Memmedov: “Tarsus’un kardelii Azerbaycan’da örnek bir dostluk göstergesidir”

Hatai Valisi Razim Memmedov, Bakan Kocamaz ile tekrardan bir araya geldikleri için mutluluk duyduunu belirterek, “Sizin scak münasebetleriniz dolaysyla hakikattir ki biz buraya gelmek için çok sabrszlanyoruz. Hakikati söylemek istiyorum ki Hatai ile Tarsus’un kardelii artk Azerbaycan’da bir örnek dostluk göstergesidir. Biz artk buralarla özdelemi insanlarz. Tarsus’a yaptrdnz Haydar Aliyev Heykeli’nden de çok memnun kaldm belirtmek istiyorum. Azerbaycan’n her bölgesinde bizim dostluumuz örnek gösteriliyor. Tarsus Belediye Bakanmz evket Can’a ve sizlere bir kez daha minnetimiz belirtmek isterim. Bizim hem dilimiz hem de dinimiz birbirine uygundur. Sizlerle kurduumuz münasebeti sürdürmek için çalyoruz. stiyoruz ki bizim aramzda olan münasebetler genç nesiller içinde örnek olsun. Türkiye ve Azerbaycan ayrlmaz bir ülkedir ve ebediyen de böyle kalacak” dedi.

Büyükelçi brahim: “likilerimiz tek millet 2 devlet istikametinde ilerliyor”

Ziyarette konuan Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Hazar brahim ise, “Bizim valimiz, milletvekilimiz, belediye bakanmz sizlerin önceden Tarsus’ta çok önemli iler yaptnz biliyor. En önemlisi de ulu önderimizle ilgili yaptnz iler. Tabi ki bizim için çok aziz. Çok teekkür ediyoruz sizlere. Ayn zamanda Türk Dünyas için yaptklarnz sizin düündükleriniz elbette ki bizim tarafmzdan görülüyor. Biz her zaman biriz. Bizim Cumhurbakanmz bir hafta önce buradayd. lk seferini seçimden sonra karde Türkiye’ye yapmt. Bizim bu ilikilerimiz de Ulu Önderimizin dedii gibi tek millet iki devlet istikametinde ilerliyor” diye belirtti.

Ziyarette Azerbaycan ve Türkiye’nin karde iki ülke olduunun vurgusu yaplrken, bu kardelik duygularnn nesilden nesile aktarlacann alt çizildi. Azerbaycan’n milli lideri merhum Haydar Aliyev’e hem Azerbaycan’da hem de Türkiye’de duyulan saygnn sonsuz olduu belirtildi.

Ziyaret sonrasnda Hatai Valisi Razim Memmedov, Büyükehir Belediyesi’nin eref defterini imzalad.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

NAMAZ VAKİTLERİ
yukarı çık