KARDEŞ ŞEHRİMİZ ANSBACH’TAN, BAŞKAN TÜRKYILMAZ’A ÖVGÜ!

• 04 Eylül 2015, Cuma 0:00

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’nın kardeş şehri Ansbach Kenti’nden gelen heyetle, Kıyı Restoran’da düzenlenen protokol yemeğinde bir araya geldi. Ansbach Kaymakamı Ludwig Juergen, 30 Ağustos’ta Mudanya Kumyaka’da su üzerinde insanlarla yapılan dünyanın en büyük Barış Sembolü ile Mudanya’nın Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesinin, barış adına çok önemli olduğunu, bu girişimi ve başarısından dolayı Başkan Türkyılmaz’ı kutladıklarını vurguladı. Juergen, “Mudanya’dan tüm dünyaya ‘barış’ mesajının verildiği ve Guinness Rekorlar Kitabı’na girdiği gen olan 30 Ağustos’taki etkinlik tüm dünyada büyük ilgi gördüğüne inanıyorum. Başkan Hayri Türkyılmaz’ın bu etkinliği gerçekleştirmesi, barış ortamının arzu edildiği bu günlerde, çok büyük önem teşkil etti. Kendisini ve etkinliğe katılan tüm gönülleri bir kez daha kutluyorum, Mudanya ile Ansbach arasında uzun yıllar devam eden kardeş şehir ilişkimiz, ilk günkü gibi karşılıklı kültürel, turizm ve projelerimizde çok büyük önem teşkil ediyor. Ülkeler arası bu tür geziler ile, kardeş şehir ilişkileri daha da gelişerek devam edeceğine inanıyorum” dedi. Ansbach kardeş şehir heyetini Mudanya’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “30 Ağustos Zafer Bayramı’mızda, yani tam bağımsızlık yolundaki savaşımız olan büyük taarruzun 93. yıldönümünde Mudanyamızda, ‘Sonsuza Dek Barış’ diyerek, su üzerinde 460 kişiyle dünyanın en büyük barış sembolünü oluşturarak, Guinness Rekorlar Kitabı’na girdik. ‘Barış diyerek’ bu çığlıkların, bu haykırışların dünyamızın her noktasından yüksek sesle seslendirilmesini istiyoruz. Barışın Mudanya’dan başlatılarak, tüm dünyada egemen olması, ben ve çalışma arkadaşlarımın, tüm Mudanyalı hemşehrilerimizin ortak gururu ve isteği olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Artık savaşların son bulmasını, kavgaların dahi olmaması, farklı fikir ve düşüncelerin tartışılmasını, insanlık adına hepimizin görevi olduğuna inanıyorum” diye konuştu. Başkan Türkyılmaz, 11 Ekim 2015’te gerçekleştirilecek olan Mütareke etkinlikleri kapsamında yine tüm dünyaya ‘Barış Mesajı’ vereceklerini vurgulayarak “Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanyamızın adını Dünya Rekorlar Kitabı’na yazdırdık. Tüm dünyaya ‘barış’ diye haykıracağımız etkinliklerimiz artarak devam edecek. Bu düşüncelerimizi daha ileriye götürmek amacıyla geçtiğimiz Mayıs ayında Franya’ya yaptığımız geziden sonra, 4-11 Eylül 2015 tarihlerinde de Yunanistan ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Yunanistan’da kardeş şehirlerimiz ile, Aleksis Çipras ve Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos ile görüşeceğiz. Kendilerini Dünya Barış Şehri olma yolunda ilerleyen Mudanyamızda 11 Ekim 2015’ta yapacağımız ‘Barış Zirvesi’ne davet edeceğim. Ansbach kardeş şehir heyetimiz olan sizleri de, şimdiden bu etkinliğimize davet ediyorum. 11 Ekim’de kardeş şehirlerimizin katılımıyla barış seslerini coşkulu bir şekilde İngiltere, Fransa, İtalya, Yunanistan, Alman ve ABD parlamenterleriyle birlikte, Mudanyamızdan hep beraber ‘Sonsuzadek Barış’ diye haykırmaya davet ediyorum. Artık insanlarımız, çocuklarımız, bebelerimiz ölmesin dileğiyle, kardeş şehrimiz Ansbachheyetini aramızda görmekten çok mutlu olduğumu, tüm Mudanyalı hemşehrilerim adına sevgilerimi ve saygılarımı sunduğumu bir kez daha belirtmek istiyorum” dedi. Kıyı Restoran’da gerçekleştirilen kardeş şehir buluşmasına Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Metin Şen, Belediye Meclis üyeleri Zeynep Şen, Servet Usta ve eşi, Ali Polat ve eşi, Hayati Samast ve eşi, Metin Uyanık ve eşi, Erdal Aktuğ ve eşi, Akın Poroy ve eşi, Hüseyin esen ve eşi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülşen Dağlı katıldı. Protokol yemeğinin ardından, Başkan Türkyılmaz, Ansbach Kaymakamı Ludwig Juergen’e çiçek verdi. Yemeğe katılan protokol üyeleri, iki kardeş şehir buluşmasını, objektiflere gülümseyerek ölümsüzleştirdi. 14 kişilik Ansbach heyetinin Mudanya ziyaret programı 6 Eylül 2015 Pazar günü sona erecek.