KARDEŞ ŞEHRİMİZ ANSBACH HEYETİ, MUDANYA BELEDİYESİ’Nİ VE TARİHİ YERLERİ ZİYARET ETTİ

• 04 Eylül 2015, Cuma 0:00

Mudanya Belediyesi’nin kardeş şehri olan Almanya’nın Ansbach Kenti’nden Mudanya’ya gelen heyet, Mudanya Belediye Başkan Vekili Servet Usta’yı ziyaret etti. Ansbach Heyeti’nin Mudanya Belediye Başkanlık Makamı’nda gerçekleştirdiği ziyarette, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Metin Şen, Belediye Meclis üyeleri Zeynep Şen, Ali Polat, Hayati Samast, Metin Uyanık, Erdal Aktuğ, Akın Poroy ve Hüseyin Esen, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Gülşen Dağlı da hazır bulundu. Ansbach Kaymakamı Ludwig Juergen ve eşi, Ansbach Belediye heyeti ve protokol üyelerinin katıldığı ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını belirten Mudanya Belediye Başkan Vekili Servet Usta, “Mudanya Belediye Başkanımız Sayın Hayri Türkyılmaz, 11 Ekim tarihinde gerçekleştireceğimiz Mütareke etkinliklerine Yunanistan’dan kardeş şehirlerimizi ve protokol üyelerin davet etmek üzere Yunanistan’da bulunması nedeniyle programa katılamadı. Öncelikle, dün akşamki protokol yemeğinin ardından Yunanistan’a giden Başkanımız Hayri Türkyılmaz’ın Ansbach Kardeş şehir heyetine selam ve sevgilerini iletmek istiyorum. Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanyamızın ilk kardeş şehri olan Ansbach heyetini aramızda görmekten büyük mutluluk duyduk” dedi. Ansbach Kaymakamı Ludwig Juergen de, Barış Sembolü Rekoru ile Guinnes Rekorlar Kitabı’na giren ve dünya barış kenti olma yolunda çok önemli adımlar atan ve adını tüm dünyaya duyuran Mudanya Belediyesi’ni ziyaret etmekten memnuniyet duyduğunu belirtti. İki kent arasındaki kardeşlik ilişkisinin her geçen gün daha da güçlendiğini belirten Ansbach Kaymakamı Ludwig Juergen, “Mudanya ile Ansbach arasında uzun yıllar devam eden kardeş şehir ilişkimiz, ilk günkü gibi karşılıklı kültürel, turizm ve projelerimizde çok büyük önem teşkil ediyor. Bu diyaloğumuz artarak devam edecektir” diye konuştu. Ziyarette Başkan Vekili Servet Usta, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz adına, Başkan Ansbach Kaymakamı Ludwig Juergen’e Girit Danteli hediye etti. Ansbach Kaymakamı Ludwig Juergen de, Başkan Vekili Usta’ya çeşitli hediyeler takdim etti. Ansbach heyeti daha sonra, Mudanya Belediyesi tarafından gerçekleştirilen gezi ve ziyaret programı kapsamında Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi’yi makamında ziyaret etti. Gezi programı daha sonra Mudanya Mütareke Evi, Tahir Paşa Konağı, Tirilye Gezisi ve tarihi yerlerin ziyareti, akşam yemeği programıyla devam etti.